Tips og symbolforklaringer

VG Netts diskusjonssider er din mulighet til å gi uttrykk for hva du mener om alt fra engelsk fotball til meningen med livet. Foruten å gi deg siste nytt, ønsker VG Nett å legge til rette for at du selv skal kunne skape, eller delta i, debatter med lesere fra hele landet.

Hvert døgn kommer det inn tusenvis av innlegg i våre ulike diskusjonsforum. VG Netts ambisjon er å være Norges ledende møtested for folkelig debatt.

Innlegg i de ulike diskusjonsgruppene kan bli lest av alle brukere av VG Nett. Dette er altså din mulighet til å dele dine oppfatninger med svært mange andre, eller å ta del i deres oppfatninger. Alle kan poste innlegg i våre diskusjonsgrupper, og de er alltid åpne. For å delta må du registrere deg, men du kan beskytte din identitet gjennom å velge et vilkårlig brukernavn. Husk at du er forpliktet til å følge våre regler for diskusjon.

Nettikette

Når du skriver innlegget ditt, er det fint om du prøver å skrive kort og enkelt, og husker på dette:

  • Innlegg må skrives på norsk, svensk, dansk eller engelsk.
  • Prøv å holde en saklig tone i dine innlegg. Da får flere lyst til å delta og debatten blir morsommere.
  • Utvis forsiktighet om noen ber deg om kontaktinformasjon som telefonnummer eller e-postadresse, eller du selv ønsker å gi denne informasjonen til noen andre. Slik informasjon kan misbrukes. Glem ikke at debattgruppene er åpne forum og at også andre enn den du ønsker kontakt med kan få kjennskap til disse opplysningene.
  • Bruk privatmeldingssystemet hvis du vil dele personlig informasjon med noen.

Hvordan lese innlegg på diskusjonssidene

På diskusjonsforsiden ser du en liste over de ulike hovedgruppene i diskusjonsforumet. Ved å klikke på navnet til en av gruppene, kommer du til en liste over ulike temaer som blir diskutert i denne gruppen.

Temaene med de nyeste innleggene er øverst på listen. Så er det bare å klikke seg inn på et tema som ser spennende ut, og lese i vei!

Du kan velge å lese innleggene i stigende eller synkende rekkefølge. Trådet modus kommer i en senere oppdatering.

Innlegg i stigende eller synkende rekkefølge

Du velge om du vil lese innleggene i stigende eller synkende rekkefølge. Dette bestemmer du ved å klikke på "Endre innstillinger" på profilsiden din.

Dersom du velger "Eldste innlegg først", vil side 1 vise de eldste innleggene, med de etterfølgende innleggene sortert etter stigende dato.

Ved valg av "Nyeste innlegg først" vil side 1 inneholde de nyeste innleggene, med de eldre innleggene sortert etter synkende dato.

Du kan også velge antall innlegg du ønsker å lese per side.

Hvordan svare på et innlegg

Dersom du vil svare på et innlegg, trykker du på Svar nederst i høyre hjørne på innlegget du vil svare på.

Da får du opp et vindu som lar deg sitere innlegget du vil svare på. Marker teksten, og klikk på sitér, så blir sitatet videreført i innlegget ditt. Det er god nettikette å fjerne de delene av innlegget som er irrelevant for ditt svar.

Hvordan starte en diskusjon om et nytt tema

Dersom du vil starte en diskusjon om et nytt tema, klikker du deg først inn i den gruppen du syns diskusjonen hører hjemme i. Klikk på Nytt tema. På siden du så kommer til, skriver du inn en beskrivende tittel på temaet. Denne tittelen vil bli listet opp på oversikten over pågående diskusjoner.

I selve innlegget presenterer du temaet du vil diskutere. Så er det bare å håpe på at andre kaster seg inn i debatten!

Hvordan endre ditt innlegg

Du kan gå inn og endre på ditt eget innlegg de 5 første minuttene etter at det er publisert. Du kan ikke endre andres innlegg. VG Netts moderatorer kan gå inn og endre på innlegget ditt dersom det har et innhold som er imot reglene. Informasjon om endringer vil komme opp i bunnen av innlegget.

Svar på dine innlegg

På profil-siden din (under "Profil" øverst i høyre hjørne på alle sidene) kan du etterhvert følge med på svar som kommer inn på dine innlegg (funksjonen kommer snart). Her vil du se hvor mange svar som har kommet på ditt innlegg. Ved å klikke på tema-tittelen kommer du automatisk til det siste svaret. Dersom du legger et tema eller et forum til som favoritt, vil det vises i parantes hvor mange nye svar som har kommet inn siden du sist var logget inn.

Hvordan legge et tema til dine favoritter

Ved å legge et tema til listen over dine favoritter, kan du lett navigere deg inn til temaet senere ved å bruke høyrespalten på alle sidene. Du vil finne Legg tema til i favoritter øverst i hver tråd når du er inne og leser innleggene i et tema.

Hvordan legge et forum til dine favoritter

Ved å legge til et forum til dine favoritter, kan du lett navigere deg til dine favorittforum. Du vil finne Legg forum til i favoritter øverst i hver forumsoversikt.

Hvordan se en annen brukers profil

Ved å trykke på et brukernavn eller bilde, kommer du til brukerens profil-side. Her vil du se hvor lenge brukeren har vært medlem, hvor mange innlegg brukeren har skrevet, samt en liste over brukerens siste innlegg. Du må være logget inn for å bruke denne funksjonen.

Få e-post-varsel om svar

Du kan få tilsendt et varsel pr. e-post en gang i døgnet når det legges inn et nytt innlegg i et av temaene du deltar i. For å få dette til, går du inn på "Innstillinger" på profilsiden og haker av for "epostnotifisering" i ruten foran favorittene du vil varsles om, og klikker "Motta daglige email-oppdateringer ".

Dersom du ikke allerede har registrert e-mailadressen din, må du gå inn og gjøre det på "Profil"-siden for at varslingen skal fungere.

Hvordan endre din profil; passord, signatur

Du kan endre passord ved å logge inn på vgb.no (VG Bloggen). I venstrespalten, under innstillinger, klikker du på "Din profil". Her kan du endre passordet ditt. Vi jobber med en løsning hvor du kan endre passord i VGD-profilen din.

Tipse om upassende innlegg

Dersom du mener et innlegg er i strid med våre diskusjonsregler, vil vi gjerne at du tipser oss. Dette kan du gjøre ved å trykke på Upassende innlegg

Hvordan ta kontakt med webmaster

E-post til VG Nett angående diskusjonssiden sendes til diskusjon@vg.no

  • 49,876,428 innlegg
  • 292 innloggede

Siste innlegg