Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nei det kan du godt si. De burde ha ordnet opp i dette med engang i stedet for å straffe den stakkars pensjonisten som ikke har gjort noe galt.

1

"Reglene er rigide: Enten du som pensjonist mottar lønnsinntekt eller godtgjørelse for ulike verv, må du holde deg innenfor «toleransebeløpet» på 15.000 kroner, opplyser Statens Pensjonskasse."

Fyfaen. Faen ta staten! Dette er en skam.

1

En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være?

Det beste er å la grensen gå der den går, ellers må vi for det første ansette horder av nye byråkrater til å gjøre skjønnsmessige vurderinger, samtidig som vi legger veien åpnere for korrupsjon.

En helt annen ting er at dette er en håpløs måte å legge op skatteregler på. I det du passerer diverse grenser bør du selvsagt bare bli beskattet for det overskytende. Det må aldri være slik at du kan riskikere å tape penger på å jobbe én time ekstra.

1
oppesen En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være? Det beste er å...

Er helt enig med oppesen, en grene er en grense faktisk. Det er faktisk langt mer rettferdig, for hvis man ikke skal være så nøye med grensen så kommer skjønn inn i bildet og da vil en saksbehandler godta f.eks 10kr mens en annen vil godta 1000kr, så nei la det være en grense. Men det som etter min menig burde vært er at beløpet du blir straffet på er progresivt, en sats hvis du er under 1000kr for mye, til eks. Og en sats hvis du er mellom 1000 og 2000 og så videre og videre.

1
oppesen En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være? Det beste er å...

oppesen skrev: En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være? ------------------------------------------------------- En grense er som du skriver en grense. Men - vi har sett endel eksempler opp gjennom årene på at dette kan få helt urimelige konsekvenser for den som rammes. Slike tilfeller strider etter min mening mot vanlige folks rettferdighetssans og rettsoppfatning, og svekker tilliten til det offentlige som en part som skal jobbe for, og ivareta borgernes interesser. Dette er ikke bra i det lange løp.

For det private har man bestemmelser om urimelige avtalevilkår, avtaler til ugunst for forbrukeren, 'force majeur' og mye annet. For det offentlige eksisterer ikke slike begreper overhodet, og gapet blir større for hver dag.

Argumentet om behovet for flere byråkrater er ikke relevant. Om man trenger fler for å sikre borgernes interesser så javel, byråkratiet skal være der for borgerne, borgerne skal ikke lide for at byråkratiet skal ha en lett jobb. Fleksibilitet kan i stor grad også bygges inn i systemer om man ønsker det.

1

Tror du må lese artikkelen grudigere. han har gitt opp at han ikke kommer til å tjene noe, altså 0. Så tjener han 15 004 - det er ganske mye mer enn null, så han er egentilig langt over grensen. Men toleransegrensen er på 15 000 - dvs en gjør ikke noe med de som har sagt at de tener 0 før de passerer 15 000, og den er absolutt.

Problemet her er at vedkommende ikke har sett seg ordentlig inn i regelverket.

1
Ntfs Tror du må lese artikkelen grudigere. han har gitt opp at han ikke kommer til å tjene noe, altså 0. Så tjener han 15 004 - det er ganske mye mer enn null, så han er egentilig langt...

Ntfs skrev: Tror du må lese artikkelen grudigere. han har gitt opp at han ikke kommer til å tjene noe, altså 0. Så tjener han 15 004 - det er ganske mye mer enn null, så han er egentilig langt over grensen. Men toleransegrensen er på 15 000 - dvs en gjør ikke noe med de som har sagt at de tener 0 før de passerer 15 000, og den er absolutt.

Problemet her er at vedkommende ikke har sett seg ordentlig inn i regelverket.

> Problemet er nok at du ikke leser artikkelen grundig nok ;) "Høsten 2004 takket han ja til et oppdrag hos en lokal bedrift, men sa han ikke kunne tjene mer enn 15.000 kroner. Da lønnsslippen kom, viste den en utbetaling på 15.004 kroner."

Forøvrig så er artikkelen forandret etter at denne ble postet.

Jeg er også enig i at det bør være en grense, men det bør ikke være sånn at man må betale 15 000 kr, når man går over en grense med 4 kr.

zyberzone(a)gmail.com

1

Det er viktig at folk betaler det de skal i skatt, slik at Trond Giske kan bruke litt ekstra penger på bursdagsfeiringen sin i regi av Kulturdep eller VIP-politikere kan få råd til ekstra fine tjenestebiler.

Hva er vel 8000 i skatt for 4 kroner når Enoksen skal ha bil til 800.000,- eller Giske skal ha 130 gjester til mat og drikke sponset av skattebetalerne? Her er det bare å betale sin skatt med glede!

1
Bowleren Er helt enig med oppesen, en grene er en grense faktisk. Det er faktisk langt mer rettferdig, for hvis man ikke skal være så nøye med grensen så kommer skjønn inn i bildet og da vi...

Bowleren skrev: Er helt enig med oppesen, en grene er en grense faktisk. Det er faktisk langt mer rettferdig,... --- Helt utrolig fantastisk uenig! Ja da - en grense er en grense. Men spørsmålet er hva grensen skal brukes til. Dersom grensa er 15.000, går det jo an å si at for hver krone du tjener ut over 15.000, trekkes du en krone i pensjon. Konsekvensen for en som tjener 15.004 blir da at han trekkes 4 kroner - det trorjeg både pensjonisten selv og folk flest ville syntes var rimelig. Det ville innebæøre en effektiv marginalskatt på 100%, men det er jo tross alt bedre enn en effektiv marginalskatt på 200 000%, som denne pensjonisten fikk. Det denne type rigide grenser er dypt rimelige, fordi den gør at folk som tjener litt mer plutselig får veldig mye dårligere råd. Men denne type beløpsgrenser brukes mange andre steder også, f.eks: - Hvis du har lav inntekt ved fødselspermisjon o.l., kan du få fritak for renter på studielån. Denne kan utgjøre mange tusen kroner per år, og fører selvfølgelig til at det blir om å gjøre å tilpasse inntekten til å havne under denne magiske grensen. Får du et lønnstillegg mens du går gravid, kan det bety en økonomisk katastrofe. - Hvis du har bruttoinntekt over x kr per år, kan du ikke søke om kommunal bostøtte. Igjen . Tjener du 1.000 for mye per år (600 etter skatt), kan du gå glipp av flere tusen kroner per måned. - Og det foreslås stadig nye tiltak som bruker samme type logikk, f.eks. er det mange som mener at det er rimelig å innføre behovsprøvd barnetrygd, ved at foreldre som tjener over 500.000 ikke skal få barnetrygd. Forslaget innebærer at en enslig mor med to små barn og en inntekt på kr 500.001 per år vil omtrent like mye å rutte med som en som tjener 425.000 per år.

1
il_postino Det er viktig at folk betaler det de skal i skatt, slik at Trond Giske kan bruke litt ekstra penger på bursdagsfeiringen sin i regi av Kulturdep eller VIP-politikere kan få råd til...

il_postino skrev: Hva er vel 8000 i skatt for 4 kroner når Enoksen skal ha bil til 800.000,- eller Giske skal ha 130 gjester til mat og drikke sponset av skattebetalerne? Her er det bare å betale sin skatt med glede!

- -

Du sier noe der. Her er det nok bare å bla opp fra den lille pensjonen så våre overbetalte politikere får råtassbil og bursdagsfeiring med den eller dyreste vin.

1
Aelea "Reglene er rigide: Enten du som pensjonist mottar lønnsinntekt eller godtgjørelse for ulike verv, må du holde deg innenfor «toleransebeløpet» på 15.000 kroner, opplyser Statens Pe...

Aelea skrev:

"Reglene er rigide: Enten du som pensjonist mottar lønnsinntekt eller godtgjørelse for ulike verv, må du holde deg innenfor «toleransebeløpet» på 15.000 kroner, opplyser Statens Pensjonskasse."

Fyfaen. Faen ta staten! Dette er en skam. ----------- Denne grensen på 15.000 gjelder for AFP pensjonister. i motsetning til vanlige pensjonister mener jeg vitterlig at AFP pensjonister får full lønn fra 62-67 år. Men det gjør ikke en pensjonist over 67. Derfor er grensen 15.000, og ikke 125.000 som gjelder for vanlige pensjonister.

Og grensen må gå en plass.

Espen

1

Poenget er at han oppga at han IKKE tjente penger.

Staten tilgir deg hvis du lyver og sier du ikke tjener penger, så lenge du ikke har tjent over 15 000kr. Det er "slingringsmonnet" du får.

Men han har altså løyet og tjent 15 004 kr svart, og da må reglene følges. Rett og slett fordi at grensen må gå et sted.

1
Aebriol Poenget er at han oppga at han IKKE tjente penger. Staten tilgir deg hvis du lyver og sier du ikke tjener penger, så lenge du ikke har tjent over 15 000kr. Det er "slingringsmonnet...

Han løy ikke. Han kunne bare ikke spå i fremtiden.

Først oppga han at han ikke regnet med å ha inntekter. Dette fordi han ikke hadde noen jobb, og ikke hadde planer om å arbeide. Ett år senere blir han spurt om han kan gjøre en jobb for en lokal bedrift, noe han sier OK til. Hans forbrytelse var altså at han høsten 2003 ikke forutså at noen ville spørre ham om hjelp ett år senere. Om du kaller det løgn, er alle som får nmindre enn 12 rette i tipping løgnere.

1
oppesen En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være? Det beste er å...

oppesen skrev: En grense er vel en grense. Hva med 6 kroner for mye? 72 kroner? 953 kroner? 4.358 kroner? 21.875 kroner? Hvor går grensen for hvor langt over grensen du kan være? ---

Det rettferdige ville være en jevn trapping - dvs. en prosent/promille-basert skatt. Betalte gjerne 10 øre skatt av ei krone jeg, eller 10.000 av 100.000,- Da slapp folk å spekulere i å komme under disse tullete grensene. Også kunne det være lav prioritet å følge opp folk som forsøker å lure unna noen hundrelapper, men ligningskontoret trengte ikke kringkaste at de prioriterer enkelte saker lavt. Heller konsentrere seg om de sleipe fiskene som snor unna millioner årlig pga sykt innfløkt regelverk som knapt noen klarer å balansere seg gjennom uten å bli slagpasient.

1

Lignende innlegg

Økonomi Hansaguden Publisert

Harryhandel

Og VG driver med reklame for svenske butikker. De nærmest ber nordmenn om å reise til Sverige for å kjøpe cola og andre "sukkerbomber". Undertegnede kommer aldri til å handle i Sverige, uansett hvor b...
1
0 svar
Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
5 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Laster...