Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Vips fikk jeg lavere rente fra banken!

Synes boliglånet mitt begynte å bli litt i utakt, og kontaktet en annen bank gunstig plassert på rentebarometeret, og fikk et lånetilbud fra dem. Ringte så DNB og fortalte at nå ville jeg spare 600 kroner i måneden ved å flytte lånet.

Konsulenten spurte om han kunne ringe meg senere for et tilbud - hvilket han gjorde, og matchet tilbudet fra den andre banken.

Dermed ble jeg værende, og sparte ca 7200 kroner i året(før skattefradrag) uten for mye styr.

Mvh Krapp

1
15 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

gammel_mann

Dersom man har et annuitetslån, betaler man til å begynne med mye rente og bare en liten sum som er avdrag. Etter noen år forskyver balansen seg slik at avdragsdelen pr. måned øker mens rentedelen blir mindre, og på slutten av lånets løpetid er det mye avdrag og bare litt rente.

Dersom man f. eks. har et lån som skal nedbetales i løpet av 20 år, og skifter bank etter ti år, har man betalt mye renter, men ikke så mye ned på lånet.

Vil da et skifte av bank bety at man oppretter et nytt annuitetslån, og starter på nytt med stor rentedel og liten avdragsdel?

I så fall vil det kanskje lønne seg å fortsette den opprinnelige planen og beholde den opprinnelige banken for å få nedbetalt lånet så fort som mulig?

1

luckyz

Da sier du til den nye banken at du vil ha et annuitetslån og nedbetalingstid på 10 år, så fortsetter det som før bortsett fra forhåpentligvis lavere rentesats.

1

Tioman2

gammel_mann skrev: Dersom man har et annuitetslån, betaler man til å begynne med mye rente og bare en liten sum som er avdrag. Etter noen år forskyver balansen seg slik at avdragsdelen pr. måned øker mens rentedelen blir mindre, og på slutten av lånets løpetid er det mye avdrag og bare litt rente.

Dersom man f. eks. har et lån som skal nedbetales i løpet av 20 år, og skifter bank etter ti år, har man betalt mye renter, men ikke så mye ned på lånet.

Vil da et skifte av bank bety at man oppretter et nytt annuitetslån, og starter på nytt med stor rentedel og liten avdragsdel?

I så fall vil det kanskje lønne seg å fortsette den opprinnelige planen og beholde den opprinnelige banken for å få nedbetalt lånet så fort som mulig? __________ Svaret er nei :)

Så lenge du beholder avdragstiden (tot. 20 år) så skal det ikke ha forskjell... Men klart hvis du etter 10 år refinasierer og setter lånet på 20 (nye) år, så vil du betale mer i renter (totalt sett)

1

niconi

Med andre ord: Om du har et boliglån som nedbetales som annuitetslån over 20 år, og har betalt på lånet i 10 år får du akkurat samme betalingsplan om du forstetter i den gamle banken eller om du tar opp et nytt annuitetslån som nedbetales over 10 år (med amme beløp og rente)

1

qpr1

KaareKrapp2 skrev: Synes boliglånet mitt begynte å bli litt i utakt, og kontaktet en annen bank gunstig plassert på rentebarometeret, og fikk et lånetilbud fra dem. Ringte så DNB og fortalte at nå ville jeg spare 600 kroner i måneden ved å flytte lånet.

Konsulenten spurte om han kunne ringe meg senere for et tilbud - hvilket han gjorde, og matchet tilbudet fra den andre banken.

Dermed ble jeg værende, og sparte ca 7200 kroner i året(før skattefradrag) uten for mye styr.

Mvh Krapp ------------------------------------------------------------------------------- Helt klassisk måte å gjøre det på og veldig fornuftig. Slik har jeg gjort en gang i året eller annenhvert år i alle fall. Sjekker tilbud fra de aller billigste bankene og presenterer det for den banken jeg hadde. I alle år satte de da ned renten slik at satsen ble lav og konkurransedyktig. Helt til nå i år da de ikke ville matche tilbudet fra en av konkurrentene. Og vips så hadde jeg byttet bank......

1

niconi

qpr1 skrev: Helt klassisk måte å gjøre det på og veldig fornuftig. --- Jeg synes faktisk ikke det er så veldig fornuftig. Hvis du ringer hver eneste år for å forhandle rente, betyr det jo at banken hvert eneste år forsøker å snyte deg ved å hente inn igjen rentereduksjonen du forhandler deg til. Med andre år må du bruke mye tid og mye energi for å få rimelig rente i en slk bank.

Da må det være bedre å velge en nettbasert "billigbank" som tilbyr samme vilkår til alle kunder.

1

KaareKrapp2

niconi skrev: "Da må det være bedre å velge en nettbasert "billigbank" som tilbyr samme vilkår til alle kunder." ------------ Joda, er fullt klar over at DNB har en høyere rente for den jevne kunde. Men for min del har de en avtale med borettslaget som gir 0,25 % lavere rente, i tillegg har jeg noe gunstigere betingelser da bedriften også har en avtale for de ansatte.

Jeg sjekket også i fjor med et tilbud fra BNP, og den gang var det heller ikke noe å tjene på et bytte. Nå har imidlertid forskjellen blitt så stor at det var på tide å true dem litt.

Vi reiser en del, og har reiseforsikring inkludert når reisen betales med et kort. De er også ganske kjappe og greie på kundeservice.

Mvh Krapp

1

qpr1

niconi skrev: qpr1 skrev: Helt klassisk måte å gjøre det på og veldig fornuftig. --- Jeg synes faktisk ikke det er så veldig fornuftig. Hvis du ringer hver eneste år for å forhandle rente, betyr det jo at banken hvert eneste år forsøker å snyte deg ved å hente inn igjen rentereduksjonen du forhandler deg til. Med andre år må du bruke mye tid og mye energi for å få rimelig rente i en slk bank.

Da må det være bedre å velge en nettbasert "billigbank" som tilbyr samme vilkår til alle kunder. ----------------------------------------------------------------------------------- Jeg har i alle fall fått lavest mulig rente ved å gjøre det på denne måten . I og med at jeg har nesten bare lån og ikke innskudd, bruker nettbank og ikke mye kort og annet er det ikke så mye de annet de kan "snyte" meg på. Nå har jeg i alle fall 2,9 mill i lån, 100% belåning, nominell rente på 5,75% og effektiv på ca 5,88%. Noen som matcher det????

1

NextBest

Haha! Der lurte vi han godt, tenkte DnB... ---------- - Du har sett meg! NextBest

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...