Økonomi

Hellson

Lån i Husbanken, annen kommune?

Som i overskriften lurer jeg på dette med lån i annen kommune enn den jeg bor i nå. Noen som vet hvordan Husbanken opererer med hensyn til dette?

Jeg bor nå i trondheim, men vurderer å flytte til en annen kommune. Jeg vet at hvis man ønsker å LEIE kommunal bolig, så må man ha bodd fast i gjeldende kommune i to år. Noen som vet om dette også gjelder for kommunalt lån til bolig?

Jeg har sjekket på husbankens hjemmesider, men fant lite og ingen ting om akkurat dette...

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Husbanken fastsetter retningslinjene i "bunn", men så er det den enkelte kommune lager lokale retningslinjer på toppen av dette. Inkl. eventuelle krav til botid i kommunen.

1

puma1: Så jeg må sjekke med kommunen jeg evt flytter til, mener du?

1

Sjekk med boligetaten i Trondheim kommune eller kommunen du flytter til. Jeg ville prøvd Trondheim kommune først. Du kan søke om såkalt forhåndsgodkjenning, f.eks til toppfinansiering i en annen bank, og bare kjører husbanklånet inn der. Du trenger jo ikke å si på forhånd hvor du skal kjøpe bolig:)

1

henrik_t:

Det hørtes ikke dumt ut. Hvis lånesøknaden først har blitt godkjent/innvilget, så skulle det vil ikke være noe i veien for å bytte kommune og tilhørende husbank :-)

1
Hellson henrik_t: Det hørtes ikke dumt ut. Hvis lånesøknaden først har blitt godkjent/innvilget, så skulle det vil ikke være noe i veien for å bytte kommune og tilhørende husbank :-)

Det hørtes ikke dumt ut. Hvis lånesøknaden først har blitt godkjent/innvilget, så skulle det vil ikke være noe i veien for å bytte kommune og tilhørende husbank :-)

Hehe.Husbanken låner ikke ut penger før de de har godkjente tegninger på boligen du skal kjøpe og den må tilfredstille alle husbankens krav.Du får nok ikke noe flexilån i husbanken.Heller ingen forhåndsgodkjenning.Og husbankens papirmølle kverner langsom,ob du ikke kjøper bolig fra utbygger som borettslag som har skredersydde leiligheter tilpasset husbanken krav om finansiering.Men å kjøpe et hus som har husbanklån fra før,er det oftes enkel å få overta dette lånet fra selger.

1
drillern [sitat…] Hehe.Husbanken låner ikke ut penger før de de har godkjente tegninger på boligen du skal kjøpe og den må tilfredstille alle husbankens krav.Du får nok ikke noe flexilån i...

Hehe.Husbanken låner ikke ut penger før de de har godkjente tegninger på boligen du skal kjøpe og den må tilfredstille alle husbankens krav.

Tror ikke det er direktelån i Husbanken TS snakker om, men det som kalles startlån. Dvs. midler som Husbanken låner ut til kommunene, der kommunen låner videre til folk som f eks har vanskeligheter med å få lån i ordinær bank. Det er kommunen som blir formell långiver, og den enkelte kommune kan fastsette egne retningslinjer for tildeling og vilkår for lånet. (Dog innenfor noen generelle rammer som er fastsatt av Husbanken)

1

Lignende innlegg

Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
4 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Laster...