Økonomi

aidaluna

Lurt av sjefen?

Jeg startet å jobbe for et firma i Januar i år, og sjefen der trekker meg veldig i lønn hver mnd få forskudd han mener jeg har tatt. Han mener jeg har tatt ut tilsammen godt over 90,000kr mens sannheten er 55,000kr. Dette har jeg svart på hvitt via min nettbank der alle lønninger kommer inn. Å hver mnd trekker han alt fra 70%-100% av lønningen min. Kan han bare trekke som han selv føler for? jeg har ikke skrevet under på noe. Å de trekkene han tar stemmer jo ikke, han "stjeler" jo rett og slett penger fra meg. Han selv har alt skriftlig men alt er skrevet på pc og kunn med hans underskrift. Hvilke rettigheter har jeg?

Å en annen ting som har dukket opp nå er at jeg ble tilbudt ny jobb som jeg vurderer å ta. Jeg delte dette med en kollega i fortrolighet. Men så har sjefen fått noen hint om dette fra "hemmelige kilder" som han kaller det. Og han konfronterte meg med dette på jobb idag. Å siden jeg ikke har skrevet under noe jobbkontrakt med den nye jobben så sa jeg også dette til han. Når jeg dro fra jobb idag ringte kollegaen min på meg og begynte og spørre meg ut om den nye jobben. Det har nå vist seg i ettertid at det var sjefen som hadde tatt han inn på kontoret og fått han til og ringe meg med høytaler på mobilen får å få meg til og "røpe" meg eller lignende. Har han lov til dette?

1
20 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Har han lov til dette?

Neppe.

Høres ut som ett temmelig useriøst firma..

Lønnslippene dine beviser jo greit eventuelle forskudd, så sammen med kontoutskrifter burde du stå temmelig sterkt iforhold til å bevise størrelsen på forskuddene dine.

1

Hvorfor har mitt innlegg her blitt slettet??

Jeg skrev at dette er bedrageri og at din sjef selvsagt ikke kan trekke deg tilfeldige beløp hver mnd,dette skal avtales på forhånd.

Og som sagt,dette forholdet hadde jeg anmeldt til enten politi eller arbeidstilsynet.

Hva var galt med det jeg skrev?

1

Han mener jeg har tatt ut tilsammen godt over 90,000kr mens sannheten er 55,000kr

Det er vel bare en ting å si..: Du verden! Dette er som tatt ut av en episode i "Kontoret".

Ang. telefonsamtalen så er vel dette i praksis ulovlig avlytting, men kan være vanskelig å dokumentere. Se å få avsluttet dette arbeidsforholdet snarest! Men jeg ville aller først anmeldt uenigheten rundt lønna til politiet, hvis ikke vil du risikere å miste disse pengene.

1

Ta den andre jobben og løp. Denne sjefen er psyko.

2
RogerMaar [sitat…] Det er vel bare en ting å si..: Du verden! Dette er som tatt ut av en episode i "Kontoret". Ang. telefonsamtalen så er vel dette i praksis ulovlig avlytting, men kan være...

Men jeg ville aller først anmeldt uenigheten rundt lønna til politiet, hvis ikke vil du risikere å miste disse pengene.

Som jeg har sagt i en av de andre to trådene av samme TS om samme spørsmål...

Ikke lag dette til en større sak enn nødvendig.

Start med å spørre etter pengene. Gi sjefen en "utgang" hvor han ikke taper ansikt. (Det viktigste er å få pengene tilbake, ikke å vinne en moralsk seier). Om man ikke får pengene på den måten, DA går man videre med advokat el.

Kravet blir ikke borte selv om man ikke lager sak med en gang. Så lenge han BER om pengene, så "lever" kravet.

Og som sagt, om sjefen ikke har vett nok til å ta den "utgangen" han blir tilbudt, DA kjører du fullstendig over ham, og tvinger ham til å dekke ALLE kostnader ved å inndrive kravet også.

1
PopMyHead Eh..jeg svarte på denne tråden slik som alle andre? Blir ikke hlet klok på VGD her,for først slettet de det orginale inlegget,for så å publisere det som de siterete,for så å sette...

Eh..jeg svarte på denne tråden slik som alle andre?

Edit: dette blir jo bare tull. Jeg forsøker å linke til den tråden du svarte i, men det lar seg ikke gjøre.

Anyway: Den tråden du svarte i ligger på forumet "Jobb og utdanning". Ts har postet det samme emnet to steder.

1

tipper dette er en jobb som dreier seg om "salg"?

kom deg til helvete vekk fra dette firmaet og finn deg en ny jobb. du virker da noget oppegående.

1
PopMyHead Eh..jeg svarte på denne tråden slik som alle andre? Blir ikke hlet klok på VGD her,for først slettet de det orginale inlegget,for så å publisere det som de siterete,for så å sette...

Eh..jeg svarte på denne tråden slik som alle andre?

Ok.. Så ikke at du skrev her.. Så kun ett innlegg i den andre tråden ;-)

Angående saken er det vel det beste å ta kontakt med foreningen(om han nå likevel skal slutte)..

Hva sjefen har lov til eller ikke er gjerne regulert i lønnsavtalen for bedriften.. Vanskelig å ta stilling til denne saken etter de opplysningene vi sitter med..

1
RattusNorvegicus

Finn ut om du har rett på fri rettshjelp.

1

Nå veit ikke jeg om jeg skjønner saken riktig.

JEg tolker det ditt hen at du fikk 55.000kr på konto. av sjefen

Dette vil da være en netto. Dette skal det da skattes for når du skal betale tilbake.. Så enten må han trekke deg 55K i netto.. Eller så må han gå løs på bruttoen din. Da sparer du selvfølgelig skatt.. Han sparer arbeidsgiveravgift.. Og det er en ulovelig løsning vil jeg tro.

Bruttoen du må tjene for å betale ned netto 55K er jo sikkert oppimot dem 90K du snakker om. Det er vel også lovpålagt at du skal betale renter eller skatte for "fordelen" ved lån av arbeidsgiver større enn en mnd-lønn.

Uansett.. Før slike ting skjer burde man avtale alle ting ned til minste detalj. Bedre føre var enn etter snar..

1
spredo-the-original [sitat…] Som jeg har sagt i en av de andre to trådene av samme TS om samme spørsmål... Ikke lag dette til en større sak enn nødvendig. Start med å spørre etter pengene. Gi sjefen e...

Ikke lag dette til en større sak enn nødvendig.

Hvis sjefen får en kollega til å ringe deg, hvorpå han sitter i bakgrunnen og lytter er det allerede langt over streken for hva en leder kan tillate seg. Klart tegn på psykopatiske trekk. Lovligheten setter jeg også spørsmålstegn ved, men kan som sagt være vanskelig å bevise.

1
RogerMaar [sitat…] Hvis sjefen får en kollega til å ringe deg, hvorpå han sitter i bakgrunnen og lytter er det allerede langt over streken for hva en leder kan tillate seg. Klart tegn på psy...

Klart tegn på psykopatiske trekk. Lovligheten setter jeg også spørsmålstegn ved, men kan som sagt være vanskelig å bevise.

Greit nok.

Men hva er hensikten her? Å bevise at sjefen er psykopat eller å få ryddet opp så man får tilbake for mye trukket lønnsforskudd?

Hvis hensikten er å bevise at sjefen er psykopat, så er det bare å kjøre på. Men det er ikke sikkert man klarer å BEVISE psykopatien, OG, selv om man beviser den, så har man ikke automatisk fått tilbake for mye trukne forskudd.

At dette ikke er et blivende sted, DET er jeg selvfølgelig enig i. Men når det gjelder uheldige jobbopplevelser (som man kommer seg helskinnet ut av), så vil ofte det smarteste være å se på det som en lærepenge og gå videre.

1

Lignende innlegg

Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
4 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Laster...