Økonomi

Jan_Ullrich

Kjøp av varer fra USA

Litt usikker på om dette er riktig forum, men prøver meg her.

Tenker å kjøpe et produkt fra USA (kan også skaffes i Norge, men prisen er da nesten det dobbelte.) Vi snakker her om 6000 vs 13000 kr. Jeg kjenner da også noen som bor i USA, og holder på å undersøke muligheten om å sende produktet til de, slik at det igjen kan videresendes til meg. Er dette mulig, eller vil jeg da bli tatt av tollmyndighetene? Er fullstendig klar over hva den norske loven sier, men vil bare undersøke muligheten:)

1
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Grensen for hva som kan sendes moms og tollfritt som gave (altså fra privatpersoner) er 1000 kr

Så ja det kan absolutt tas i tollkontroll.

1

Riktig. Hva om jeg f.eks. overfører penger til personen i USA som da regnes som "kjøper" som igjen "selger" produktet til meg for under 1000 kroner. Det høres jo veldig enkelt ut, men vil jo neppe oppdages selv om det selvsagt ikke er lov? For myndighetene kan jo rett og slett ikke si noe på at jeg har kjøpt et produkt for under 1000 kroner som reelt sett er verd mye mer?

1
Jan_Ullrich Riktig. Hva om jeg f.eks. overfører penger til personen i USA som da regnes som "kjøper" som igjen "selger" produktet til meg for under 1000 kroner. Det høres jo veldig enkelt ut,...

For myndighetene kan jo rett og slett ikke si noe på at jeg har kjøpt et produkt for under 1000 kroner som reelt sett er verd mye mer?

De kan nok det, og du kan bli straffet med bøter om du forsøker deg på noe slikt.

Sikkert like greit å betale de par tusenlappene ekstra dette vil koste deg i moms (dersom produktet er tollfritt slik de fleste produkter er).

Husk også at din kamerat kan bli straffet i USA for dette, og der er det ikke sikkert han slipper unna med en liten bot.

1

Ja, skjønner hva dere mener. Det er vel sikkert en mulighet for å slippe unna, men neppe verd å ta sjansen på det. 1500 kroner ekstra blir sikkert da veldig lite i forhold til hva det kan bli om det blir oppdaget. Så sendte en mail til tollvesenet for å være sikker på hva den eksakte sluttrprisen blir. Kjedelig om det blir veldig mye mer enn jeg tror. Uansett så blir det veldig mye billigere enn om jeg kjøper i Norge:)

1
Jan_Ullrich Ja, skjønner hva dere mener. Det er vel sikkert en mulighet for å slippe unna, men neppe verd å ta sjansen på det. 1500 kroner ekstra blir sikkert da veldig lite i forhold til hva...

Så sendte en mail til tollvesenet for å være sikker på hva den eksakte sluttrprisen blir.

Tror de har en slags kalkulator på sidene sine, der du kan taste inn hva varen er, hva den koster, også regner den ut hva du evt. må betale i toll.

1

Jess, fant en kalkulator. Men fant vel etter hvert ut at det er like så greit å kjøpe produktet fra Norge:)

1
Jan_Ullrich Jess, fant en kalkulator. Men fant vel etter hvert ut at det er like så greit å kjøpe produktet fra Norge:)
RattusNorvegicus

Og dette er noe av grunnen til at ting koster dobbelt så mye i Norge. Vi har et toll- og avgiftssystem som sikrer at det ikke lønner seg for amatører som meg å kjøpe stort fra utlandet. Jeg opplevde dette som 14-åring da jeg måtte vente i 8 uker på varene som tok en tur innom feil postkontor, alt for å spare 2 kroner.

1
Holloway_road

Det er bare varer under 200 kr som er verdt å importere inn,alt annet avhenger av ren flaks om man blir hanket inn i tollen eller ikke.

1
franzsigel [sitat…] De kan nok det, og du kan bli straffet med bøter om du forsøker deg på noe slikt. Sikkert like greit å betale de par tusenlappene ekstra dette vil koste deg i moms (dersom...

De kan nok det, og du kan bli straffet med bøter om du forsøker deg på noe slikt.

Tull. Har gjort dette selv, og blitt "skjønnsliknet" av tollvesenet som var så hyggelige å åpne pakken min. (det er ikke alltid de gjør dette) De forstod tydeligvis at varene var verdt langt mer enn oppgitt, men hva så? Det er da ikke min feil at avsender merker varene til en lavere verdi.

1
franzsigel [sitat…] Det er jo en sannhet med modifikasjoner. Det er jo nok av varer som er billigere i utlandet selv om du må betale frakt og norsk moms i tillegg...
Holloway_road

Det er jo nok av varer som er billigere i utlandet selv om du må betale frakt og norsk moms i tillegg...

Problemet er at du kan få trøbbel med tollen,de sitter jo prisene i hytt og pine,man kan kanskje klage og alt det derre,men det tar tid,krefter og masse irritasjon.

1
Holloway_road [sitat…] Problemet er at du kan få trøbbel med tollen,de sitter jo prisene i hytt og pine,man kan kanskje klage og alt det derre,men det tar tid,krefter og masse irritasjon.

De aller fleste varer en privatperson pleier å kjøpe på nett (bortsett fra klær) er det ikke toll på.

Altså må du kun betale 25% moms (som jo er det samme som i en butikk her hjemme) + et tollgebyr på en god hundrings.

Så om man kjøper noe til 300 kroner, så blir vil tollgebyret gjøre varen en del dyrere. Om man kjøper noe til noen tusenlapper spiller tollgebyret liten rolle...

1

Litt usikker på om dette er riktig forum, men prøver meg her.

Tenker å kjøpe et produkt fra USA (kan også skaffes i Norge, men prisen er da nesten det dobbelte.) Vi snakker her om 6000 vs 13000 kr.

Sykkel?

Har vært diskutert mange ganger før dette. Det enkleste er å dra over å få en "gratis tur". Det er jo selvsagt en viss risiko for å bli oppdaget i tollen. Men hvis varen har verdi under 6000kr. (som du jo sier) så er det 100% lovlig.

Grensen på innførsel er altså 6000kr.

Man har litt av de samme ekstreme forskjellene på f.eks. golfutstyr, diverse kamerautstyr, og spesialelektronikk som metallsøkere. Har lenge vurdert å ta en tur til USA for å kjøpe metallsøker (omtrent halve prisen som i ditt eksempel). Men endte opp med å importere den fra Englang og sparte 3000 kr. ifht. norsk pris.

1
franzsigel De aller fleste varer en privatperson pleier å kjøpe på nett (bortsett fra klær) er det ikke toll på. Altså må du kun betale 25% moms (som jo er det samme som i en butikk her hjemm...
Holloway_road

Så om man kjøper noe til 300 kroner, så blir vil tollgebyret gjøre varen en del dyrere. Om man kjøper noe til noen tusenlapper spiller tollgebyret liten rolle...

når momsen og tollgebyret er lagt,og frakten likeså kan du kjøpe varen i butikk i Norge :) Jeg handler mye over nettet,men ofte i norske nettbutikker. De gangene jeg handler over nett fra utlandet så kan varen være ganske dyr,men er små i størrelse. Da går de av en eller merkelig grunn rett igjennom tollen uten å bli hanket inn.

1

Tenker å kjøpe et produkt fra USA (kan også skaffes i Norge, men prisen er da nesten det dobbelte.) Vi snakker her om 6000 vs 13000 kr

I slike tilfelde lønner det seg å ta noen dager der borte. Da får du en liten ferie med i prisen.

Grensen er da 6000 kr for hva du lovlig kan ta med inn i Norge uten å gå på rødt.

1
Holloway_road Det er bare varer under 200 kr som er verdt å importere inn,alt annet avhenger av ren flaks om man blir hanket inn i tollen eller ikke.

Ikke bare flaks. Bestiller ofte ebay . Mye MC deler/utstyr og betaler man ved bestilling sender de ofte varen og krysser av for "gave"( Gift) på pakken.

Fikk en bremseskive i posten idag. Pris i Norge 899 kr. I England 25pund+9pund i frakt totalt 34 pund. Rett hjem i postkassen. Racediscs er firmaet

Fikk en MC sal for 600 kr fra Thailand (2500 kr i Norge) og Crossutstyr til 1100 nkr fra USA (2400 kr i Norge)Motocross-ATV.com . Alt merket "Gave".

0 moms, O tollgebyr :-)

Pleier på be dem å krysse av "gave" rubrikken. Og det glir rett igjennom.

1
solitude Ja det får man jo så selv vurdere. Jeg har ofte lurt på hvordan folk egentlig behandler sine ting for jeg har aldri hatt behov for å sende noe inn igjen.

Aldri hatt en sko som sålen har glippet på etter 1 uke? Aldri fått noe som har vært DOA (Dead On Arrival)? Aldri opplevd at ett skjermkort eller minne har streiket etter kort tid? Aldri opplevd noe feil med ett produkt i det hele tatt?

Da er du isåfall ganske så unik, og må ha vunnet i lotto minst 3 ganger med den flaksen

1
Speca Aldri hatt en sko som sålen har glippet på etter 1 uke? Aldri fått noe som har vært DOA (Dead On Arrival)? Aldri opplevd at ett skjermkort eller minne har streiket etter kort tid?...

Det eneste problemet jeg kan huske at ha opplevet er å ødelegge en mobiltlf pga jeg koplet uoriginal lader til, og det var jo altså min egen skyld.

Men som sagt, folk må jo selv vurdere risikoen. La oss si at kanskje så mye 1 promille feiler etter kort tid, så skal du være rimelig uheldig for å oppleve det - og spesielt uheldig hvis du opplever det flere gange.

Tror nok det meste elektronisk som ikke er DOA og som feiler det første året har fått en røff behandling av forbrukeren.

1
solitude Det eneste problemet jeg kan huske at ha opplevet er å ødelegge en mobiltlf pga jeg koplet uoriginal lader til, og det var jo altså min egen skyld. Men som sagt, folk må jo selv vu...

La oss si at kanskje så mye 1 promille feiler etter kort tid, så skal du være rimelig uheldig for å oppleve det - og spesielt uheldig hvis du opplever det flere gange.

1 promille? En feilrate på 3% vil være akseptabelt for de aller fleste bedrifter som drive med elektronikk.

Tror nok det meste elektronisk som ikke er DOA og som feiler det første året har fått en røff behandling av forbrukeren.

Tro kan du gjøre i kjerka. Jeg kjøpte den dyreste Denon-receiveren i 2005, den brant etter kort tid. Jepp, brant. Hørte på musikk, og brått sto det en flamme opp fra receiveren. Høyttalerne jeg brukte da var langt fra noe overkill for receiveren, og lyd skal være høyt. Det er noe av de fleste som hører på musikk/ser på film er enig i.

Ellers har vaffeljern, brødrister, mikrobølgeovn, etc. tatt kvelden, altså ting som står på samme sted hele tiden. I Norge har vi en av de aller dårligste elektriske løsningene i hele verden. Det medfører at det hvert år blir en enorm mengde med feil på produkter, som ikke nødvendigvis skjer i andre landet. Det er hovedårsaken til at elektriske produkter dør fort!

1
Speca [sitat…] 1 promille? En feilrate på 3% vil være akseptabelt for de aller fleste bedrifter som drive med elektronikk. Tror nok det meste elektronisk som ikke er DOA og som feiler de...

Ellers har vaffeljern, brødrister, mikrobølgeovn, etc. tatt kvelden, altså ting som står på samme sted hele tiden. I Norge har vi en av de aller dårligste elektriske løsningene i hele verden.

Det virker som det er el-innstallasjonen i huset ditt som er problemet her.

Har iøvrigt selv en dyr Denon receiver, men det virker som du kanskje har brukt feil type høytalere ifht til det som støttes av receiveren mtp impedans (eks. 4 ohm), for det kan ganske riktig føre til overoppheting av receiveren. Men igjen er dette jo en brukerfeil.

Antallet feil med elektriske artikler du ser ut til å oppleve tyder dog på store problemer med el-innstallasjonen i huset ditt, så du burde nok ta kontakt med en elektriker. Det er på ingen måte normalt det du opplever.

1

Lignende innlegg

Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
4 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Laster...