Økonomi

Bringeaer

Freelance oppdrag i utlandet og skatt

Jeg jobber som freelance illustratør og ønsker å utføre oppdrag i USA og utlandet. Dette er oppdrag for både privatpersoner og firma og kan variere mellom 500 - 5000kr per kunde. Men siden jeg jobber freelance (og er ganske fersk på det), lurer jeg på hvordan den økonomiske biten bør utføres?

Har vært i kontakt med Brønnøysundsregisteret/narvik telefonene tidligere som har forklart meg at jeg ikke trenger å registrere foretak for å kunne jobbe freelance. Jeg bare sender skattekortet mitt til arbeidstakeren og så er alt greit.

Men hvordan bør denne biten utføres når jeg jobber med utenlandske kunder? Og da spesiellt privatpersoner og små firmaer?

Som nevnt i en av mine tidligere tråder (hvis noen husker den ;) ), er jeg ikke spesiellt begavet på det økonomiske området, men jeg ønsker å utføre mine oppdrag rett slik at selvangivelse og skatt og alt det derre blir riktig til slutt.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

NocturnalOcean

Du er pliktig til å skatte til Norge for all inntekt og formue både i innland og utland j.f Skatteloven §2-1. Hvis du samtidig må skatte til USA, som jeg antar du må, faller du under det som kalles dobbelbeskatning. Da har du mulighet til å føre fradrag for deler(eventuelt alt) av skatt du betaler i USA.

Norge og Usa har en skatteavtale også, så jeg regner med at dobbelbeskatning m.m er klinket ned i den avtalen.

Jeg anbefaler deg å ta kontakt med Skatteetaten, da vil du hvertfall få helt riktig informasjon. Problemer med skatt er aldri gøy. Staten er beinhard når det kommer til innkreving av skatt.

1

Jeg jobber som freelance illustratør og ønsker å utføre oppdrag i USA og utlandet. Dette er oppdrag for både privatpersoner og firma og kan variere mellom 500 - 5000kr per kunde. Men siden jeg jobber freelance (og er ganske fersk på det), lurer jeg på hvordan den økonomiske biten bør utføres?

Er du medlem i Norske grafiske designere og illustatører så kan vel det typisk være ting de kan være behjelpelig med.

1

Lignende innlegg

Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
4 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Laster...