Økonomi

Tryptamin

Nordnet, Netfonds, Skandiabanken ... eller andre?

Hvilke(t) av de nevnte alternativene er de(t) beste for en nybegynner (med heltidsjobb og orden på økonomien) som skal investere et lite beløp i aksjer? Hva er fordelene og ulempene med hvert av dem?

På forhånd takk. :-)

1
8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Som hobbyinvestor vil du bruke de med lavest kurtasje (gebyret du betaler pr handel). Tror det ligger rundt 40-50 kroner hos alle 3, så forskjellen er ikke stor så lenge du ikke skal trade aktivt og ofte...

1

Takk! Men hva med Plus500? Noen som har erfaringer med det?

Leser akkurat nå at nevnte side skal være teknisk bedre enn bl.a. Netfonds og Skandiabanken.

1

Skal du investere et lite beløp i aksjer som du tenker å beholde på lang sikt, så er det vel ikke så farlig hvem du bruker, lavest mulig kurtasje er nok et greit kriterium.

For øvrig interessant å observere at investering i aksjer alltid ser ut til å være mest mulig populært etter at det har gått bra en periode, når mulighetene til å tjene penger er begrensede og muligheten for tap i større grad er tilstede (hovedindeksen på Oslo Børs har gått fra 190 til 460 siden november 2008).

1

Men hvem har egentlig aller lavest kurtasje akkurat nå?

Leste noe om at Nordnet hadde en kampanje med 9 kr i minstekurtasje, men det er kanskje slutt på denne kampanjen nå?

1

http://www.netfonds.no/priser.php

Minstekurtasje aksjer, futures, warrants, retter

Markedsplass: Norge Sverige Danmark USA Minstekurtasje 49 NOK 49 NOK 49 NOK 69 NOK Minstekurtasje intro 3 mnd (gjelder ikke livkonto) 9 NOK 9 NOK 9 NOK n/a Minstekurtasje, autogiro-kunde 119 NOKGjelder ikke livkonto? Er dette en stor ulempe?

1

Jeg gikk for Netfonds, og har kjøpt meg noen aksjer.

Men jeg har noen spørsmål:

1) Hvordan setter man stop loss på Netfonds? (Har ikke tenkt å gjøre det med det første, men greit å vite.)

2) Er Netfonds tregere enn Nordnet? (Dvs.: Går transaksjoner, kjøp og salg tregere?)

1

1) Du må først velge deg en trigger-pris. Det er den prisen hvor din ordre blir synlig i markedet. Altså ved en stop-loss så er det den kursen du er villig til å godta for at din ordre skal bli aktivert.

I tillegg så må du sette en limit. Dette en den laveste kursen du er villig til å selge dine aksjer til. Så altså dersom kursen på en aksje faller ned til trigger-pris så går din ordre ut i markedet. Og da blir den solgt i intervallet mellom triggerpris og limit.

Dersom det er et likvid selskap (f.eks Statoil, Hydro o.l) så er det ingen problem å få solgt alt, vanligvis til triggerpris. Er det derimot et lite livkvid selskap, kan du få problemer med å få solgt alt dersom forskjellen mellom trigger og limit er liten.

Hvis du forstår dette, så kjør på. Hvis ikke så legg selv inn dine egne salgsordrer med kun en limit (ikke bruk stop-loss).

2

2) Nei det er ikke hastigheten inn til enten Netfonds eller Nordnet det står på. Netfonds garanterer maks 0,1 sekund responstid, regner med Nordnet har minst det samme. Det er ikke der slaget står.

Det det står på er om du gjør de riktige valgene mht. kjøp og salg, hastigheten har ingen betydning, da den er god nok uansett leverandør. . Lykke til!

1

Lignende innlegg

Norge og EU vif_support Publisert

För vem är euron bra?

veriges relation till euron har åter hamnat i blickfånget. I ekonomiskt avseende är det europeiska valutasamarbetet dock ett svårartat misslyckande, skriver Lars Anell
Bilde

För vem är euron bra?

Sveriges relation till euron har åter hamnat i blickfånget. I ekonomiskt avseende är det europeiska valutasamarbetet dock ett svårartat misslyckande, skriver Lars Anell.


www.dagensarena.se
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Island kan bli dratt inn for EFTA-domstolen

Island kan bli dratt inn for EFTA-domstolen for brudd på EØS-avtalen. «Forbrytelsen» består i at landets regjering har støttet en kampanje for å få islendinger til å velge varer og tjenester fra hjeml...
Bilde

– Favorisering av eget næringsliv er forbudt, sier ESA

Island kan bli dratt inn for EFTA-domstolen for brudd på EØS-avtalen. «Forbrytelsen» består i at landets regjering har støttet en kampanje for å få islendinger til å velge varer og tjenester fra hjeml...


Bilde neitileu.no
1
1 svar
Økonomi Script Publisert

Kvadsheim

Ser de spør Kvadesheim om økonomiske råd. En uvanlig sympatisk og troverdig type. Hans råd er de beste han kan gi. Ikke snakk om annet. Det er i det hele tatt morsomt å se TV-programmer der profesjone...
1
0 svar
Laster...