Økonomi

PotetFlak

Oppvarming av bolig?

Bor i leilighet med naboer over/under og på en side. Noen som har formening om hviken temperatur man bør ha om natten? 18-19 grader kanskje? Går man for lavt så blir vel leligheten nedkjølt såpass mye at det krever veldig mye strøm om morgenen for å komme opp i 21-22 grader? Noen som har erfaringer/meninger?

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Da jeg hadde pendlerleilighet med naboer over/under og på en side, fyrte keg sjelden i det hele tatt. Men dette var i Stavanger med mildt kystklima.

Var vanskelig nok å få tempen særlig under 20c om natta.

1

Bor i en lignende leilighet. Pleier å fyre med på kvelden eller ha på strøm. Er det da et par plussgrader ute, så tar jeg innetemperaturen opp til ca 23 grader. Neste morgen er det da rundt 20 grader.

1

I en slik leilighet slår man selvsagt ikke ned om natten. Jeg ville hatt det på 21-22 grader hele tiden.

1

Fritt fra et annet forum:

Nattsenking i en bolig hvor temperaturen faller en til to grader i løpet av natten vil gi en innsparing på 5-7 % de timene nattsenklingen er aktiv.

Det er kanskje fra klokka 10 om kvelden til 5 om morgenen dvs i 7 timer. Vel en fjerdedel av døgnet. Det gir en innsparing av oppvarmingskostnadene på under 2 %, for den delen av huset som har nattsenking.

Der kan en ta bort boder, soverom, vaskerom, teknisk rom, etc. Da sitter vi igjen med en tredjedel av boligen.

Da er vi nede i nærmere en halv prosent av fyringskostnadene spart ved å ha nattsenking. Hvis du bruker 5000 kwh i året til romoppvarming kan du da spare hele 25 kroner i året.

Nattsenkingsutstyr koster i beste fall noen hundrlapper ekstra opp til flere tusen. Med en avskriving på 25 kr pr år vil det ikke gå i overskudd.

Dette har jeg sagt før:

Du sparer mest på å isolere ytterveggene, og sørge for at det ikke er trekk fra vinduene. Etterisolering er både rimelig (i forhold til besparelsen) og et enkelt tiltak å gjøre.

1

Lignende innlegg

Jus missdixi Siste svar

Arv

Hei Jeg har et spørsmål om arv. Min eksmann og hans bror arvet et hus av sin mor for mange år siden, dette huset har min eksmann bodd i og brukt som sommerhus. Deres mor lever ennå og nå fikk vi vite...
1
4 svar
Jus Gurdox Siste svar

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
2 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Økonomi sigridjonasson Publisert

Bunnløst. Andre del

Post-dump 09:00 Det kom ikke ny snø over natten. Trist ansikt. Nå må du starte en åtseljakt etter myk snø du ikke har lagt merke til. Måten du gledelig tok svinger nær trær og hoppet av steinblokker...
1
0 svar
Laster...