Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Skattekort og skolegang

Heyo.

Jeg skal begynne på skole i slutten av august og begynte å tenke på at jeg må endre skattekortet ettersom denne antyder at jeg skal tjene x, men det nå ikke vil bli noen inntjening.

Skal stipend registreres som inntekt? fant ikke noe informasjon om dette. Noe annet jeg burde huske på ifb med skattekort og skolegang?

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

DraxxuS

har per dags dato et skattekort. jeg var under den tro at jeg måtte endre dette da jeg ikke kommer til å tjene noe mens jeg går på skole. At jeg da vil få skattesmell fordi jeg ikke har inbetalt noe ifh til lønn.

1

Rainmaker

Hva skal du med nytt skattekort dersom du ikke skal tjene noe?

Hvorvidt stipend er skattbar inntekt står det om i Ligningens ABC

1

krikkert2

Det er en god tanke å ville endre skattekortet når endringer i livs- og inntektssituasjon dukker opp. Men hvis du ikke skal ha noen inntekt i høst (heller ikke kapitalinntekter som renteinntekter mv) vil skattekortet ikke få noen betydning. Du risikerer bare skattesmell hvis du har skattepliktig inntekt uten å ha betalt skatt. Har du ingen skattepliktig inntekt får du heller ingen skatt. Det samme gjelder hvis du har hatt skattepliktig inntekt i vår, men samtidig er det blitt trukket nok skatt.

Stipend fra Lånekassen er ikke skattepliktig. Det er ikke en fordel vunnet ved arbeid, virksomhet, eller kapital.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...