Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Botid/skatt ved delt eierskap

Vurderer å kjøpe bolig og ha 50-50 (evnt 60-40) delt eierskap med mine foreldre. Hvordan slår dette ut for botid? Hvis jeg bor her i for eksempel 3 år kan jeg naturligvis få skattefritak (pga botid), men da må kanskje mine foreldre skatte for 50% (evnt 40% hvis det var nøkkelen man gikk for) ved evnt gevinst?

Vet ikke om det er noen vei utenom noe slikt, for eksempel er det ikke noe i veien for å låne penger av sine foreldre, men da vil ikke oppgang (eller nedgang) i verdien på boligen min/vår få noe utslag for mine foreldre (er jo regulert hvor mye/lite man kan ta betalt i rente osv for slike lån).

1
1 svar

1 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

krikkert2

Når man eier noe sammen opptjener man kun eier- og botid for sin egen eierandel. Når en bolig selges vurderes hver eier selvstendig for salget av sin egen eierandel. Hvis den som eier 40 % av boligen ikke har bodd i boligen (fyller ikke botidskravet) vil denne eieren måtte skatte av gevinst (eller få fradrag for tap). Det gjelder en særregel for ektefeller, som i visse tilfeller kan få godskrevet den andre ektefellens botid.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...