Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg har en venn som studerte i England i fjor. Han har kommet tilbake til norge nå men har konto fortsatt i en bank der som han har penger i. Er det lovelig å ha penger i en konto i utlandet som man fortsatt bruker av og til?

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

InnocentBystander

Er det lovelig å ha penger i en konto i utlandet som man fortsatt bruker av og til?

Det er fullt lovlig å ha pengar i utlandet.

2

izi4ever

Åja okei. Leste et eller annet sted at det å ha penger i utlandet kan ses på som en måte å unngå å betale skatt eller no.

1

krikkert2

Det er en måte å unngå å betale skatt på, ja, men det forutsetter i tillegg at man ikke oppgir innskuddet som formuespost og rentene som inntektspost når man sender inn selvangivelsen.

1

Mr.Daddycool

Det kan være det ja, men ikke nødvendigvis ikke slik. Det er motivet bak som er avgjørende. Derfor oppgir du dette har du alt ditt på det tørre så lenge de er tjent på lovlig vis. Men plasserer du de i utlandet for å unngå skatt er dette selvfølgelig skattesvik og straffbart.

1

Mr.Daddycool

Så lenge du oppgir dette til skatteetaten ja.

1

VivaLV

Har hatt konto i Danmark og Sverige i snart 10 år. Mindre beløp (bare noen tusenlapper), men aldri ført det opp på noen selvangivelse. Sover godt om natten for å si det slik hvis man skulle oppdage det en dag. Er vel bare noen titalls kroner i formueskatte staten har gått glipp av.

Når man ser den saken som har vært opp i media de siste dagene og fradrag i 50.000 klassen som ikke hadde blitt oppdaget trur jeg faktisk man kan gjøre mye merkelig før skattemyndighetene reagerer.

1

petterG

Du skal selvsagt huske å gi opp innskudd i utenlandske banker på selvangivelsen. I motsetning til norske banker har de utenlanske ingen pålagt rapportering til ligningsmyndighetene.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...