Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Reklamerestriksjoner på forbrukslån.

Dette kan bli forbudt i fremtiden.

Veldig fint for de som egentlig ikke har økonomi til å betjene slike lån. De må kanskje i fremtiden lære seg å spare, før man kan kjøpe/gjøre ting man drømmer om. Ikke at jeg tror at all reklamen forsvinner, men den kan bli mindre forlokkende.

---

Lagt dette på "Hjelp meg". Ikke fordi du lurer på noe, men kanskje dette kan hjelpe andre. VG Mod

3
17 svar

17 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

TomPadang

Det hele bunner i samfunnstrender. Vi har i dag "jeg vil vise at jeg har penger"-trenden. Derfor er så mange på "Luksusfellen". Folk lager seg dyre utstillingshjem, der det er om å ha fancy og dyre ting stående fremme. Alt skal "være i stil" og helst ha prislappen på. Når folk er så tullete at de kjøper vesker til 30.000 - da sier det oss at mye er galt.

Unge mennesker må "flashe" ting. Når man ser at kassadamen på Rema har en flashy klokke (med stooor skive og initialer på den) til 7000, sier det oss noe. Selvsagt måtte hun ha den utenpå genserarma. Den skulle jo synes og signalisere, må skjønne.

Kreditt er ikke problemet. Holdninger og bruk av hodet - er. Ingen tvinger på folk lån og kreditter.

Selv hater jeg lån og kreditt som koster. Jeg har kredittkort, som jeg betaler av saldo månedlig på. Da koster det meg ikke noe.

2

franzsigel

Meget fornuftig. Dessverre kommer nok regjeringens rike onkler og Finansnæringens lobbyister til å gjøre sitt ytterste til å forhindre et slikt forbud.

Ellers liker jeg godt tanken om en max-rente som kunne vært et visst antall prosent over Norges Banks styringsrente.

Et siste tiltak som jeg tror kunne vært fornuftig, er en obligatorisk ventetid på f.eks 2-3 uker fra man søker om forbrukslån til man får utbetalt lånesummen.

2

Hansaguden

Nå er straks tiden kommet for de som har handlet over evne, til å sondere terrenget for forbrukslån slik at Canada Goose jakken og de andre tingene de egentlig ikke har råd til, blir betalt med en rente på 20-25%.

Godt Nytt År.

1

_roffe_

Uten sikkerhet i bolig og med 400.000 kroner i studielån fikk E24s journalist to millioner kroner i forbrukslån. Snittrente: 20,6 prosent.

Dette sier vel litt om hvor kåte "bankene" er til å låne ut penger..

De hadde aldri gjort dette hvis det er altfor stor risiko..

Som Krikkert2 nevner.. Her ligger det sikkerhet i form av fremtidig arv.

Uansett så burde det komme et lovverk som forhindrer at man kan få innvilget en helvetes mange forbrukslån samtidig, samt et gjeldsregister.. Lån iløpet av dagen/timen er bare rett og slett tragisk..

1

vannoverhodet

Tror ikke det er så ille som det fremstilles i mediene. Så på tallene fra Komplett Bank og de avslo faktisk en stor andel av søkerne.

Særlig forsiktig med unge søkere da de ikke har nok kredittinformasjon, kun 10% av utlånene var til de under 30. En tredjedel av lånene var faktisk til de med inntekt over 700K.

Bankene er også redde for å gå på tap.

1

krikkert2

Bankene er også redde for å gå på tap.

Norge er et av de mest kreditorvennlige landene som finnes i verden. Banker her er ikke redde for å gå på tap, det eneste de er redde for er at de må krangle med arvingene for å få pengene sine...

1

franzsigel

Bankene er også redde for å gå på tap.

"Problemet" er at bankene taper minimalt på utlån til privatpersoner.

Bank Norwegian hadde f.eks et overskudd på 564 millioner i første halvår 2016. Men kun 3,4 millioner i konstaterte tap. Man kan altså tidoble tapene uten å redusere overskuddet noe nevneverdig.

Og siden risikoen uansett er minimal, er det enkelt å gi lån til de "dårlige" kundene, som jo faktisk er de bankene tjener mest på.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...