Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg lurer på om det er noen her som kan noe om arv i England?

Min farfar gikk bort nylig og det er kun min onkel (ugift, ingen barn), min bror og meg igjen på hans side. Hva er reglene ift hvem som arver? Er det likt som i Norge?

Og hvordan er det med arveavgift når man arver fra England til Norge.

1
10 svar

10 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

krikkert2

Arvereglene er forskjellige mellom England og Wales, Skottland, og Nord-Irland. Du skriver ikke om din farmor lever eller om din farfar var gift på dødstidspunktet. Dersom farfar var enslig/enkemann på dødstidspunktet arver barna som i Norge; det vil si at din onkel arver halvparten og du og din bror arver en fjerdedel hver.

Norge har ikke arveavgift lenger. UK har arveavgift.

2

Diane40

Farmor er døde for 10 år siden, så det var kun han igjen. Jeg car usikker på arvereglene der og trodde kanskje at man kunne testamentere til hvem man ønsket. Mitt håp/ønske er at det er slik som i Norge da det føles mest rettferdig. Her du helt sikker på at det er slik?

1

krikkert2

Som hovedregel kan man testamentere bort til hvem man vil, med et lite unntak som verner egne barn (Ilott-unntaket). Her er reglene forskjellige mellom de tre jurisdiksjonene England og Wales, Skottland, og Nord-Irland.

1

Diane40

Dette gjelder i England. Så det du sier er at i England gjelder det samme som her ift. barn/barnebarn. Vår far er jo gått bort så da arver broren min og jeg hans halvdel? Vet du noe sted man kan lese mer om dette? Har googlet litt, men funnet lite...

1

silas

Og hvordan er det med arveavgift når man arver fra England til Norge.

Hvis den avdøde har en eiendom i Storbritannia, så skal det betales skatt, men det er en frigrense på 325.000 pund og for alt under denne grensen er det 0% skatt. Verdier over dette beskattes med 40%, så langt jeg kan se.

The inheritance of immovable property (which in the UK includes all interests in land, including mortgages) is governed by lex situs (the law applicable at the location of the property). Thus, for UK property rights, UK law applies even though the testator may have a foreign domicile.

Arv av fast eiendom er underlagt gjeldende britisk lov (lokalt/nasjonalt).

PS: Profesjonell juridisk bistand er et minimum i slike saker.

http://www.globalpropertyguide.com/Europe/United-Kingdom/Inheritance

1

missChance

Kanskje du får mer respons på jusforumet?

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...