Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ung ufør og utradisjonell inntekt på siden

Hei. Jeg er en 27 år gammel mann som er ung ufør. Jeg vurderer å tjene litt penger på siden, via epost-markedsføring og lignende. Vet at der er en viss grense på hva man kan tjene i tillegg til trygden. Det er for så vidt klart.

Men jeg lurer på, en slik inntekt, der det ikke er noen spesiell «arbeidsgiver», hva må man gjøre i forhold til skatt? Hvordan «melder» jeg inn det jeg tjener, når det gjelder en slik inntekt?

1
9 svar

9 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

filesnisk

Tenker at kan du tjene penger ved siden av trygda, kan du for helvete dra deg på NAV og melde deg av trygd, og komme deg i normalt arbeid og betale skatt som oss andre! Seriøst.. Har du tenkt hvrdan det ville gått med en sånn som deg hvis du hadde blitt født i et land uten NAV. Som til din info gjelder de fleste andre land.

1

AccountsReceivable

Nå må faktisk denne personen få lov å spørre om rettighetene sine her uten å bli angrepet. Du har faktisk ingen informasjon om denne personens livssituasjon som gjør at du har noe grunnlag for be han/hun "for helvete dra deg på NAV og melde deg av trygd, og komme deg i normalt arbeid og betale skatt som oss andre". Det kan være mange underliggende årsaker som gjør at man ikke er istand til å være i arbeid, blant annet fysisk og psykisk helse.

På midten av 2000-tallet hadde jeg en nabo som var født uten bein og led sterkt av schizofreni og depresjon. For han var det umulig å holde en normal jobb da han regelmessig hadde aggressive episoder og måtte behandles for dette. Han var derimot en dyktig grafisk designer som av og til kunne ta på seg små jobber, men det var nok ikke i nærheten nok til at han kunne leve av hobbyen sin. Hadde han vært her inne på forumet garanterer jeg at du ikke kunne hentet denne informasjonen ut fra en enkelt post hvor han forhørte seg om skattemessige forhold.

Ja, hadde han bodd i et annet land så kan vi vel si at han mest sannsynlig hadde vært "fucked". Men nå har det seg slik at han bor i Norge, hvor mennesker som meg med glede betaler skatt for å hjelpe medborgere som trenger hjelp.

2

Topsi

Det å kunne jobbe ved siden av trygd er for mange veien tilbake i arbeidslivet

2

Islandstone_89

Ok, skal ta kontakt med nærmeste skattekontor, og eventuelt NAV. Takk for svar.

1

En_ganske_snill_mann

Om du pratet med NAV, hva har du fått for svar? Det kan være interessant å vite.

1

En_ganske_snill_mann

Men jeg lurer på, en slik inntekt, der det ikke er noen spesiell «arbeidsgiver», hva må man gjøre i forhold til skatt? Hvordan «melder» jeg inn det jeg tjener, når det gjelder en slik inntekt?

Jeg hadde pratet med NAV først, det kan tenkes de har gode ordninger for å la deg tjene penger på egen hånd og samtidig beholde ytelser som trygdet. Deretter hadde jeg snakker med skattemyndighetene.

1

Referee799

det kan tenkes de har gode ordninger for å la deg tjene penger på egen hånd og samtidig beholde ytelser som trygdet.

Ja, du kan spøke du :)

1

Islandstone_89

Hm, vil tro det vil falle under næringsvirksomhet? Ser det går ann å starte ett enkeltmannsforetak ,og at der er noe om forskuddskat, at man betaler skatten 4 ganger i året.

Kan du utdype litt? Ellers er det vel kanskje lurt å bare snakke med mitt lokale skattekontor?

1

krikkert2

Hva slags regler som gjelder kommer an på hvilken kategori inntekten faller i skattemessig - arbeidsinntekt, næringsvirksomhet, eller kapitalinntekt. Kun de to første påvirker uføretrygd. Kategoriseringen mellom disse tre er et skattemessig spørsmål. Hvis inntekten er skattepliktig skal den inn på skattemeldingen (det som tidligere het selvangivelsen).

Hvis inntekten din påvirker uføretrygden melder du den inn via Ditt NAV eller ved henvendelse til NAV.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...