Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Så ligger alt til rette for et skikkelig økonomisk tilbakeslag i Norge og i særdeleshet i Oslo området. Det har gått nesten 3 år siden oljepris krakket . Sammenlignet med 1987 krakket så er det tid for nedtur i Oslo området.

Jeg vil kalle det økonomiske tilbakeslaget vi nå får for Siv Jensen krakket. Det er mangel på vilje til å husholdere med kreditten gjør at folk ,særlig unge tar opp for mye i gjeld og da som toppfinansiering av boliglån.

Når boliger på ca 50 - 60 kvm stiger med halv million i verdi på noen få måneder så skjønner vi at her har markedet stoppet opp.

Og vi skjønner hvorfor. Det er tap for de som selger når de skal skaffe seg en annen bolig av bedre kvalitet eller gå ned i størrelse. Da får de et dårlig mellomlegg.

Siv Jensen har vist seg som den dårligste finansminister siden Willoch sine velmaktsdager. Det var jo den gang lett å forutsi at det måtte gå galt når alle kunne få lån .

Spørsmålet nå er om hvor dyp tilbakeslaget blir ? Og når det kommer for fullt. ?

Bank Norwegian er vel den banken som er mest slepphendt av bankene med kort /lånevilkår mens DNB har den mest tvilsomme lånemassen.

Det er også en politisk handling å unnlate å gripe inn i spekulasjonen som er i boligmarkedet nå. Der finnes virkemidler som kan frigjøre boliger ut i et overopphetet marked..

1
36 svar

36 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

frode57

Meget bra innlegg puma 1.

Folk drar nå ut av landet. Vi som skal ta ut pensjon , planlegger for å flytte ut av landet. Har ikke råd til å bo her.

Jeg ser hver dag at prisene på matvarer stiger.

Så dette må bare ende med en ting.

Vi ser i dag at de få boligene som selges går til nye høyder.

Norge er et godt land å bo i . Men det er for lett å falle utenfor velferdsgodene. Jeg forarges over mangelen på politisk styring.

Skulle ikke være nødvendig å planlegge for utlendighet i pensjonstilværelsen eller som trygdet. Men slik er det.

Det hjelper ingen om det kommer et krakk heller. Det er alle som taper.

Og menn sitter og drikker seg sanseløs fulle og har ikke sjanse på et verdig liv sammen med en kvinne for mange sin del fordi forventningene til menn er altfor høye. Vi har et samfunn som er dårlig på nærhet og vennskap. Det gjør at folk flytter ut.

Stakkars Ola og Kari Nordmann. Det er så lite storsinnet at de klarer ikke å gi hverandre rom til et godt liv sammen..

Men boligspekulasjon . Se det kan de.

2

RogerMaar

Folk drar nå ut av landet. Vi som skal ta ut pensjon , planlegger for å flytte ut av landet. Har ikke råd til å bo her.

Jeg ser hver dag at prisene på matvarer stiger.

Vel, jeg tviler meget sterkt på at det er de aller fattigste, dvs. de som ikke har råd til mat, som flytter til Spania.

Ellers er det naturlig at polakker strømmer inn når økonomien er i en bonanza, og strømmer tilsvarende ut når økonomien går tregere.

1

frode57

Det er lys i tunnelen sier SSB ... hva er det.

Nå ser vi at SSB sier at det må komme en nedtur. Jeg tror det blir trangt i boligspekulasjonsdøren når boliger skal legges ut i tiden som kommer. Det kan ta lang tid før de får solgt leiligheten.

Det er mange uføre som drar ut av landet. De har også problemer der de kommer også.

Men det er nok som du sier RogerMaar ; det de som har kommet hit som gjestearbeidere eller som har hatt tro på Norge som nytt sted å bo men som nå ser at det er langt frat tilfellet.

Dermed er det mange nordmenn som må innse at profitten blir litt mindre enn ellers. Men de færreste vil tape om de har sittet med bolig gjennom 80 - 90 årene. Eller har kjøpt etter 1992.

1

petterG

Det er mangel på vilje til å husholdere med kreditten gjør at folk ,særlig unge tar opp for mye i gjeld og da som toppfinansiering av boliglån.

Denne setningen er gresk for meg...

2

frode57

Det har du rett i RogerMaar. Og det er hva som skjer nå.

1

RogerMaar

Hva skjer nå?

1

frode57

Det kommer alltid en korreksjon ,vet du.

Leste du tallet 70% nedgang ...

http://www.hegnar.no/Nyheter/Eiendom/2017/11/Andreassen-En-del-boligspekulanter-vil-tape-stort

Det er mange småspekulanter som sitter og biter negler nå.

Jeg tror nok at landet skal få bryne seg på mer enn en korreksjon.

Nå vet vi at fattigdommen stiger fra nærmere 8 til over 9 % . Store deler av befolkningen i Oslo er lutfattige. Innvandrere.

Det blir nok mange som forlater landet når de har så dårlig tilknytning til landet. Det er for lett å skylde på innvandrere.

Det trengs arbeid og støtte til disse familiene.

Du skal huske på at opprøret mot Ap startet med at folk strømmet til venstreside partiene og Sp . Mot Ap sin faneflukt fra sosial politikk.

Vi må få fjernet høyremannen Støre . Straks.

1

frode57

Hvor galt har det blitt? Tør vel nesten ikke tenke på det. Utlånene til forbrukslån fortsetter å stige mens folk ikke klarer å følge med på boligprisene.

Man forundres jo over at nordmenn ikke later til å lære av historien.

Det er ganske så godt å bo i Norge nå. Men hva skjer når konjunkturene slår om?

Fattigdommen blir ikke snakket om. Men folk har fått øynene opp for Rødt. Det er et opprør mot de rike på gang. Og Rødt er denne gangen katalysatoren for dette opprøret.

1

frode57

Det er et boligkrakk på gang. Ikke så rent lite heller. Og når Erna sier det går så meget bedre nå og at alle skyer er borte fra himmelen , så er det prate tøv.

Det meste går galt nå om dagen. Industriproduksjonen går ned , naturlig nok. Boligsektoren har overtatt som driver av markedet. Da er det logisk at det dabber av når boligprisene synker. Det blir heller ikke bedre når frp og Listhaug driver å skremmer folk fra å komme hit. Og til og med får folk til å forlate landet vårt.

Det er litt selsomt å se hvordan det stemmer i forholdt til forrige gang vi hadde krakk i Oslo området på 90 tallet. 3 år etter krakket på børsen i 1987.

KRAKK ER DEFINERT SOM ET FALL PÅ OVER 20 % OVER NOEN MÅNEDER.

Synes Siv krakket klinger godt selv om hun ikke har skyld i det som skjer nå. Dette er resultat av oljeprisfallet og mangel på statlig vilje til å holde igjen boligproduksjon og komme med det i offfentlig regi nå når fallet kommer. Det vil si at naturlig inngripen bør skje om ett par år når bunnen er nådd i markedet.

Det er ikke få mennesker som kommer til å miste jobb og bolig . Mange vil sulte og Nav vil bli satt under press.

Folk vil undres på hvordan dette kunne skje. Dette er baksiden av kapitalismen. Folk vil miste sine pensjoner. (private ) For staten har allerede stjælt en del av den offentlige pensjonsordningen.

1

RogerMaar

Det er et boligkrakk på gang. Ikke så rent lite heller. Og når Erna sier det går så meget bedre nå og at alle skyer er borte fra himmelen , så er det prate tøv.

En av hovedgrunnene til at boligprisene går ned er de strengere utlånsreglene som bankene har blitt pålagt av regjeringen. IHvis boligprisene fortsetter å stige 20% hvert år vil vi til slutt få en megaboble. Mye bedre at vi slipper litt luft ut av ballongen nå.

Dvs. at dette er en ønsket situasjon som er styrt politisk.

2

frode57

Det har du helt rett i men hva med bankenes ansvar i så måte?

Jeg synes de og boligprodusentene er noen hyener eller gribber som bruker folks låneiver på en uetisk måte.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...