Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Skal man måtte betale forskuddsskatt til Norge når man har emigrert til USA og jobber for et amerikansk firma?

Litt bakgrunnshistorie her: Jeg har bodd i USA siden 2013, og jobbet der siden desember 2014. Jeg eier ikke eiendom i Norge og har heller ikke vært i Norge mer enn 61 dager i noen av årene. I alle år siden så har det gått ryddig for seg etter skatteavtalen mellom USA og Norge (selv om jeg fikk meg en liten smekk på pungen i USA siden skatteavtalen ikke dekker skatt til de individuelle statene), men i år fikk jeg altså et krav om å betale forskuddsskatt til Norge. Et relativt høyt krav får man vel si. Men altså, jeg skal da ikke dobbeltbeskattes eller? Jeg betaler jo full skatt til USA og ligningen min til Norge går jo ut i null på grunn av det.

1
8 svar

8 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

krikkert2

Forskuddsskatt for 2017 skrives ut automatisk på bakgrunn av ligningsopplysninger fra 2015. Kontakt Skatteetaten for å oppdatere opplysningene.

1

Old-King-Cole

Takk!

1

Ogywara

Forskuddsskatten er en stipulert skatt for forventet næringsinntekt/formue for 2017. Du kan selv se bakgrunnen for skatten på skatteetaten.no og også gjøre endringer dersom tallene er feil.

1

Old-King-Cole

Ja, det har du rett i, men det som ikke alltid er like lett å "spå" er konsekvensene av å endre på tallene. I dag morges fikk jeg kontakt med ikke bare en, men to, hyggelige damer hos Skatteetaten. Begge mente jeg kunne nullstille inntekten på skattekortet og at det da ville sørge for frafall av krav om forskuddsskatt. Og det vil det sikkert gjøre, men det som ingen kunne svare godt på var hva konsekvensene ville bli ved oppgjørets time i 2018. Så jeg forholder meg rolig og sendte en melding til Skatteetaten via Altinn skjema RF-1306 med tema "Forskuddskatt". Så får man se hva som skjer.

Det tok utallige forsøk å få logget meg inn på Skatteetaten.no (BankID på mobil via junaiten er altså ikke bare bare) så jeg faktisk kunne se på skattekortet mitt og da la jeg merke til at valgene for å arbeide i utlandet med beskatning på inntekt til utlandet ikke var huket av. Det er selvfølgelig min egen feil sånt sett, men uansett så vil jeg tro det har en del å si. Beløpet for forskuddsskatt forsvant for øvrig ikke når jeg huket de av, så jeg kom tilbake til samme konklusjon som i forrige paragraf: å ta det rolig til jeg får kontakt med Skatteetaten utland.

Takk for svar!

1

krikkert2

men det som ingen kunne svare godt på var hva konsekvensene ville bli ved oppgjørets time i 2018.

Det er fordi det kommer an på hva du fyller ut på skattemeldingen (selvangivelsen).

1

InnocentBystander

Eg vil anta at denne er relevant for deg.

1

Old-King-Cole

Takk for lenken.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...