Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Indeksfond og valutasikring

Er interessert i å investere i et bredt indeksfond, men er usikker på om jeg skal valutasikre det. Ser at mange mener det ikke er lurt med valutasikring, og de begrunner det både med ekstra kostnader og at eksponering mot fremmed valuta er en hedge mot risikoen for svekket krone (redusert kjøpekraft på importvarer). Jeg synes imidlertid det siste argumentet er svakt for globale fond, ettersom indeksen MSCI World består av 60 % amerikanske selskaper, mens importvekten til Norges Bank består av kun 7 % dollar. Man får altså en veldig kraftig eksponering mot dollar når man ikke valutasikrer globale indeksfond.

Er det noen som har noen tanker rundt dette? Finnes det indeksfond som vekter investeringene noe mer i tråd med importvektene til Norges Bank? Europeiske indeksfond eksponeres relativt mye mot sveitsiske franc.

1
2 svar

2 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Sagstein

Hva med å investere i fond som kun handler i norske aksjer? Da slipper man vel unna hele valutaspørsmålet, som jeg tenker er spesielt viktig nå som kronen er rekordsvak.

Det er i hvert fall det jeg har tenkt å investere i nå, men er det noen ulemper ved det jeg ikke ser?

1

TromsoYid

Jeg har også hørt at det ikke er lurt med valutasikring, at det blir en form for valutaspekualsjon og kostbart med tanke på feks realisering. Nå har vi jo fått aksjesparekonto der man slipper realisering så jeg valutasikrer alt etter hvordan sterk $ er. Er den forferdelig sterk så valutasikrer jeg alt på mitt globale indeksfond, er $ svak så valutasikrer jeg ingenting, alt i mellom valutasikres etter en forhåndsbestemt %sats. Jeg kan ikke skjønne at man skal valutasikre når krone er sterk, eller at man ikke skal valutasikre når $ er supersterk, selv om $ kan stige ytterligere i verste fall.

Jeg bruker da KLP Aksjeglobal indeks IV A og KLP Aksjeglobal indeks V til dette. For øyeblikket kjører jeg 65% valutasikring. Tiden får vise om denne tilnærmingen er smart.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...