Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Lønner det seg å betale ned lån før nyttår?

Hei.

Har fått spart opp endel penger de isrew mnd pga mye overtid. Vil det lønne seg å betale ned på boliglån før eller etter nyttår? Er snakk om ca 400 000 som jeg ønsker å betale ned. Er det noen skattemesige fordeler med å betale ned før nyttår? er det noe andre fordeler/ulemper.

trenger å få betalt ned huslånet, for å kunne ta opp nytt lån til sekundærbolig som skal leies ut.

1
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

tucan

Er da ikke nødvendig å betale ned lånet for å ta opp nytt lån. Hvorfor ikke bare utvide huslånet til det du trenger for sekundærboligen?

2

zickboy25

Ungene er 4 & 2 så bsu er uaktuelt. Ved nedbataling på lånet på 400 000 skal jeg klare å være ferdig med huslånet før mars 2020, så det er første mål.

Ville bare se om det var noen fordeler/ulemper å betale ned lånet før nyttår.

1

fargerik

Jeg mener fremdeles at det er smart å innfri lån. Har gjort det selv, og har selvfølgelig mindre månedlige utgifter enn da jeg hadde lån og betalte renter. Å bruke penger til å investere i eiendom...sekundærbolig for utleie...syns jeg også er rimelig smart.

1

VivaLV

Har du noen barn. Da kan det jo lønne seg og få de til å benytte seg maks av BSU.

1

Someone

Da kan det jo lønne seg og få de til å benytte seg maks av BSU.

Men kun hvis de har en inntekt som de kan få skattefradraget for. Dårlig deal å betale BSU for en ungdom med 0 i inntekt. Da får man ikke tilbake skattefradraget

1

VivaLV

Selvsagt. Skrev ikke det eksplisitt.

Ville uansett også vurdert litt ifht. egen situasjon. Man skal ikke forvente og arve penger, men det er jo ett faktum at mange av oss vil arve en god sum med penger.

Sånn sett enklere å da unne seg litt ekstra kanskje for deler av denne summen hvis det er ett scenario noen år frem i tid, enn å "spare seg til fant".

Så f.eks. å betale ned 200.000 og å spare 100.000 til uforutsette utgifter/noe ekstra!

1

fargerik

Det lønner seg da alltid å nedbetale lån, mindre lån = mindre renteutgifter. Har du fastrentelån, må du sjekke med banken om overkurs/underkurs eller kalkulere selv her.

1

elektrikeren

så lenge renta er lav lønner det seg nødvendigvis ikke å betale ned lånet, spørs jo så klart hvor mye man har i lån. kan få bedre avkastning på å spare i bsu eller fond. i tillegg er det lurt å ha en buffer.

1

Someone

Det lønner seg da alltid å nedbetale lån,

Ikke hvis man får plassert midlene i noe som gir høyere avkastning enn kostnaden ved lånet. Så da kommer det helt an på hvor mye risiko man er villig til å ta

Men om et ekstraavdrag på lånet betales før eller etter nyttår, spiller ingen rolle

1

KapteinMark

Er det noen skattemesige fordeler med å betale ned før nyttår? er det noe andre fordeler/ulemper.trenger å få betalt ned huslånet, for å kunne ta opp nytt lån til sekundærbolig som skal leies ut.

Det har lite og ingenting å si om du betaler før eller etter nyttår.

Nå er jeg vel litt old-fashion, men hva har hensikten vært med å spare opp så mye uten å betale ekstra ned på gjelden?

Mht. nedbetaling av lån, pass på å få en avtale med banken slik at ikke det eksisterende lånet formelt avsluttes, men kun endres til det nye lånet du skal ta opp.

Da kan du slippe unna en masse omkostninger og etableringsgebyr ved nytt lån.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...