Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Sende faktura og etv koble inn inkasso som privatp

En person som skulle betalt tilbake lånte penger for snart to mnd siden. Kan jeg sende faktura og etv koble inn et inkassoselskap? Noen beløpsgrense for dette? Kostnad ved å evt la et inkassoselskap kreve inn pengene?

Lånet kan dokumenteres. Har også en samtale gående med vedkommende på Messenger angående disse pengene, så det er ingen tvil om at det er penger som ikke har blitt tilbakebetalt.

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Elvebakken

Jeg og en kompis kan gjøre det. Vi tar 28% av totalgjelden.

2

Dr_Who

Dump fyren, og glem pengene. Fortell om dette alle felles bekjente.

1

RogerMaar

...og lån aldri penger til venner igjen. Med mindre det er en venn du vil bli kvitt og lånebeløpet er verdt penga.

1

oscrue10

Det er ikke så mye penger at det er verdt å involvere namsmannen. Jeg tenkte egentlig bare faktura, og så la den gå til inkasso, hvis det lar seg gjøre.

1

oscrue10

Jeg vet ikke hvorfor dere antar ting helt ut av det blå.

Dette er en bekjent. Helt ok at dette "vennskapet" har gått i dass, det er egentlig ikke noe tap. Problemet er nok at vedkommende tenker det samme om meg. Vedkommende har lånt penger før og alltid betalt tilbake. Aldri snakk om store beløp. Har i senere tid fått vite at det er en til som heller ikke har fått tilbake utestående penger.

Vi er ikke uenige om dette. I messenger-samtalen virker det som at vedkommende har tenkt å betale, men det er tvilsomt. Det har gått for lang tid og jeg får veldig korte svar. Jeg har faktisk foreslått et veldig lavt startbeløp, som "alle" kan betale på dagen, men selv ikke dette lille avdraget blir overført.

Har tatt kontakt flere ganger uten å komme noen vei med dette. Neste steg er nok å kontakte ulike instanser (derfor jeg spør) og evt kontakte noen av vedkommendes aller nærmeste i et forsøk på å få tilbake pengene. At det blir et tema mellom dem. Jeg har høyst sannsynlig veldig lite å tape på at vedkommende blir forbanna.

1

lsklars

Neste steg er nok å kontakte ulike instanser (derfor jeg spør) og evt kontakte noen av vedkommendes aller nærmeste i et forsøk på å få tilbake pengene.

Ta kontakt med namsmannen. De kan ordne med trekk i ytelser i verste fall fra vedkommende.

1

lok1

Da kreves kontrakt (gjeldsbrev). Namsmannen tar også 1500 kroner for dette.

Litt vanskelig å gi råd når man ikke vet hvilken sum det er snakk om. 1500 kroner er jo ikke så mye om vedkommende har lånt ut 100 000, men det virker som det er snakk om noen tusen?

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...