Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hvordan ville DU investert 1.5m idag?

Ute etter alt av råd, og ellers ting og ta høyde for.

Har noen personlig erfaring med å opprette et AS og/eller holding? Nødvendig i det hele tatt?

1
13 svar

Vannflaske

1,5m ligger akkurat i skillet for formueskatt..

Børsnoterte aksjer gir et fradrag på 45%, så du får "redusert formuen" endel..

Vil dette være en fordel med "invest" AS, hvor personlig formue holdes klart under denne skattergensen? Siden aksjene skal stå i mange år uten å tas utbytte av uansett?

@McLovin Personlig foretrekker jeg aktivt forvaltede fond som ikke er sektoravhengige og noen singelaksjer med utbyttepolicy.

Hva slags fordeling bruker du, fond/utbytteaksjer? Utbyttet på det fleste virker lavt, men sikkert komfortabelt med fast utbetaling?

1

McLovin

Av min investerte kapital innen aksjemarkedet er 2/3 i aktivt forvaltede fond, norske og globale, og 1/3 i singelaksjer. Ikke alle betaler utbytte.

Du skal ha veldig store summer i markedet for at utbyttene blir betydelige. Fordelen med utbytteaksjer er at de forteller gjerne noe om soliditeten i selskapet. Husk at de tar av sin EK for å betale ut, mange reinvesterer jo utbyttet umiddelbart tilbake også.

Hvis du ikke har peiling, sett det i fond. Ja, det er et forvaltningshonorar, men sett at det er 2% og fondet øker med 10% så skal du som privatperson klare minst 8% for at det lønner seg, ikke minst må du bruke mye tid til dette.

Glem de siste 1,5 årene hvor «alt» har steget. Normalen er flatere, og mer rufsete.

Noen sektorer har gått særlig godt i 2021, som containerfrakt. Men de som går inn nå kommer sent til festen. Shipping er ekstremt volatilt og har ofte sykluser med en topp hvert 8-10 år. Olje/offshore har tydelige miljøutfordringer, som gjør at mange fond vekter seg ned.

Forumet på Finansavisen (som var helt jalla for noen år siden) har blitt veldig mye bedre de siste årene og noen tråder angående enkelte selskaper legger flere mye tid i. Men husk bare at alle som snakker om aksjer gjør det av egeninteresse.

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...