Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Dobbeltbeskatning i utlandet .Kildeskatt.

Det drives dobbel beskatning i Norge og Danmark. Som pensjonist i Danmark skal jeg betale full skatt med nedslag for litt av den norske skatten. Det betyr at jeg får 23 % skatt på pensjonen. Så får jeg skriv fra skatteetaten at de vil forlange kildeskatt på 5 % når jeg blir overført til Danske skattemyndigheter. Og da får jeg 20%mot 17% i Norge og 15 % om jeg hadde bodd i det ene eller andre land . Det kalles kildeskatt. Så de som tenker på å flytte ut av landet. Tenk dere om. De tror folk er rikfolk men som i vårt tilfelle så er den ene parten flyttet hjem til hjemlandet sitt. Men dette vitner om at Norge og Danmark ikke helt vil ta innover seg at vi skal ha økonomi selv om vi flytter ut av landet. Jeg vet ikke hva som er riktig. Men ikke si at der ikke er dobbeltbeskatning. For det er der.

4
2 svar

2 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

En_ganske_snill_mann

Ja, det er en dobbelt beskatning, og veldig kjedelig spesielt for en pensjonist. Og jeg forstår veldig godt at det er naturlig at man velger den ene eller andre partners land å slå seg ned i. Men jeg fikk ikke helt med meg, hvor meget vil din totale skattebyrde bli når du bor i Danmark med norsk penson?

1

frode57

Jeg har en skattebyrde på 23 % totalt. Jeg får 50% mer av den pensjon jeg får i skatt. I Norge vil jeg betale 17 % skatt mens jeg i Danmark får påslag slik at jeg kommer opp i 23 % . Det er tilnærmet full skatt på pensjonen i Norge. Det er underlig at statene sier at man ikke skal få dobbelbeskattning når man vitterlig får det. Men man må leve med den slags. Livet blir ganske trangt. Man må snu på krona når en har så smålige stater. Men jeg har hørt at Danmark og Norge har en slik krangel gående i etter at jeg kom hit til Danmark. De har også en velferdsstat hvor det ikke helt henger sammen. Det er så enkelt å ta en liten gruppe som innflyttere. Og nordmenn er jo så rike. Får en kildeskatt på 5 -6 %

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...