Økonomi

Bunnløst

Eventuelle synspunkter som er uttrykt nedenfor er forfatterens personlige synspunkter og skal ikke danne grunnlaget for å ta investeringsbeslutninger, og heller ikke tolkes som en anbefaling eller råd om å delta i investeringstransaksjoner.
Bilde

Dump-kveld

20:00

Når du skanner horisonten, observerer du svimlende en haug med snøfnugg. Varselet tilsier DUMP. Og du og resten av fjellbyen kan knapt beherske gleden over den kommende pudderdagen.

Du forberedte deg tilsvarende:

· Du smørte skiene med voks ved riktig temperatur, og slipte kantene. Disse plankene av plast, tre og metall kommer til å fly.

· Du har strukket deg aggressivt slik at beina er smidige.

· Og til slutt holdt du deg unna fra å bli drita på den lokale tavernaen.

Dump-dag

06:00

Herlig snø glitrer i det svake måneskinnet. Det er tid for å gå, men det er noen timer før den første heisen åpner. Det er på tide å forberede deg på en episk dag med shredding.

Først sjekker du telefonen din for å fastslå størrelsen på dumpen. Dessverre ble du litt distrahert fordi kryptoprisene også observerte en dump over natten i størrelsesorden 10% til 30%. Au da, men markedene er ikke viktige – det er en jævla pudderdag!

Den søte lukten av enkeltopprinnelse mellomamerikanske blomstrende malte kaffebønner fyller kjøkkenet. Du er ivrig til å prøve et nytt mikroparti med geishabønner fra Panama. Du bruker «drypp-metoden» for å tilberede filterkaffe, og setter deg ned på matten din. Først pustearbeid, deretter noen milde bevegelser for å varme opp.

07:00

Mannskapet ditt er oppe og beveger seg rundt i huset. Alle forbereder frokosten sin og prater om hva som skal gjøres først. Rekkefølgen på operasjonene er av største betydning. Det har gått mange måner siden siste dump, og skibyen er rastløs. Gruppen forventer at alle søker etter det samme – usporede linjer på bratte ansikter. En plan er laget og alle vendt tilbake til sine rom for å kle på seg.

8:30

En beslutning er tatt; gruppen vil følge høyre kant av fjellet for å maksimere uberørt pudder. Gruppen vil unngå det åpenbare valget om å kjøre trikk eller gondol opp for første løpetur. Ikke bare åpner disse heisene 30 minutter etter de første stolheisene, men når gruppen når foten av fjellet, er det allerede en kø.

Små og høye bartrær preger landskapet. Glenner med tettpakkede trær inviterer den uredde skiløperen. Det er her gruppen begynner dagens puddertur, og det er her nirvana først oppnås.

Beina dine er klare for en utrolig akselerasjon med anstrengelse; det er ingen oppvarming på en pudderdag. Du finner linjene dine og kjør på.

Stående på toppen av et bratt parti ser du en liten steinblokk med tilstrekkelig plass til å lande et hopp. Du kan ikke vite sikkert hva som er snødybden ved landing, men du går for det likevel. Et par svinger inn, du sjekker hastigheten din før du kommer ut av din naturlige funksjon. Det er ingen vei tilbake nå.

I luften kjenner du et kikk av adrenalin og spotter landingen din. Når du lander, omslutter det luftige champagnepudderet deg. Forvandlet til en snødekt Jacques-Cousteau, kan du knapt se mens du snorkler gjennom snøen. Landingen er fylt til en ukjent dybde av pudder – den er virkelig bunnløs. Du hyler med pudderskrik av glede og

roper til landsmennene dine, noe som betyr at du gleder deg over oppdagelsen av bunnløst pudder.

16:00

En full, vakker dag på ski er bak deg. Det er på tide å telle på nytt de beste svingene og triksene dine med gruppen mens dere nyter alkoholholdige drikker.

Nå som skituren er unnagjort, drar du frem telefonen og tar en titt på kryptomarkedene. Bunnløs kan både beskrive din magiske dag på ski, og tilstanden til markedene mens motstandsnivå etter motstandsnivå ble brutt. Du sjekker den mainstream finanspressen, forfatterne ser ut til å glede seg over hvordan den totale markedsverdien for krypto har mistet oppover 1 trillion dollar siden det er all-time high(ifølge informasjonen på cryptodaily.no). Det er som om forfatterne viftet med sine kollektive elitistiske fingre og hvisket «hva sa jeg».

Men nok med undergang og dysterhet – det er på tide å reise hjem og forberede seg til morgendagen. Et Epsom saltbad er for å berolige musklene dine. Og så blir det middag og tidlig leggetid.

Dette er bare den første delen av historien. Fortsettelse følger...

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Jus Gurdox Publisert

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
0 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Økonomi sigridjonasson Publisert

Bunnløst. Andre del

Post-dump 09:00 Det kom ikke ny snø over natten. Trist ansikt. Nå må du starte en åtseljakt etter myk snø du ikke har lagt merke til. Måten du gledelig tok svinger nær trær og hoppet av steinblokker...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Publisert

Flertall for å melde Norge ut av ACER

Over 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av EUs energibyrå ACER, viser en ny meningsmåling. Bare et fåtall mener at ACER-tilslutningen ikke gir høyere strømpris
Bilde

Flertall for å melde Norge ut av ACER

Over 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av EUs energibyrå ACER, viser en ny meningsmåling. Bare et fåtall mener at ACER-tilslutningen ikke gir høyere strømpris.


Bilde neitileu.no
1
0 svar
Laster...