Økonomi

Bunnløst. Andre del

Bilde

Post-dump

09:00

Det kom ikke ny snø over natten. Trist ansikt.

Nå må du starte en åtseljakt etter myk snø du ikke har lagt merke til. Måten du gledelig tok svinger nær trær og hoppet av steinblokker dagen før, gjentas ikke. Sporene i tusenvis av svinger nedover fjellet dagen før skaper områder med tettpakket snø. Du må ta dine svinger og landinger med mer forsiktighet.

Men …det er fortsatt sykker av himmelen som kan finnes på fjellet. Det krever å ta mer aggressive linjer, og unngå latskap for en standhaftig dedikasjon til jakten på pudder.

16:00

Nok en solid dag på ski fullført. Med litt mer innsats ble flekker med urørt eller myk snø lokalisert og shredded.

Igjen er det på tide å trekke frem telefonen og observere tilstanden til markedene. Er kryptoverdier fortsatt bunnløse, eller har sporene blitt fylt med blod og tårer fra de som stengte sine posisjone?

Er vi ferdige ennå?

For tre uker siden skrev jeg et essay kalt Maelstrom, og i det beskrev jeg tankeprosessen som førte til at jeg rasjonaliserte kryptoporteføljen min til kun å inneholde Bitcoin, Ether og en håndfull shitcoins jeg virkelig tror på.

Mens mange satte pris på min åpenhet og synspunkter, var det andre som korrekt påpekte at mitt klønete essay ble publisert et par uker etter at Bitcoin og Ether allerede hadde falt over 30 prosent fra deres all-time high. Mine essayer er bare det – essayer. De er, håper jeg, overbevisende prosastykker som fremmer en tese støttet av logikk og bevis. Jeg er ikke her for å hjelpe deg definitivt å time markedet, men heller for å utfordre synspunktet ditt og forhåpentligvis hjelpe deg å vokse som trader / investor.

Kryptokapitalmarkedene er de siste frie finansmarkedene på jorden. Alle andre store aktivaklasser og mellomleddene som hjelper folk med å handle disse finansielle produktene har blitt politiske mål for regjeringer og deres sentralbankere.

Egenkapital, fast inntekt og valutamarkedene er infisert med en gavmildhet fra sentrale og «for stor til å feile» banker. Det betyr at de kan ha uendelig uttnyttelse av skattebetalere, med inflasjon som følge av overdreven pengetrykking. Disse bankbalansene brukes til å fastsette aktivapriser til politisk hensiktsmessige nivåer. Dette er til fordel for de velstående, som i alle samfunn, fordelingen av eierskap av finansielle eiendeler er sterkt konsentrert i de øverste 10 % eller 1 % av innbyggerne.

Crypto er helt utenfor TradFi-systemet, og finner dermed markedets clearingsnivå i god tid før aksjer eller obligasjoner. Crypto er nå en ekte aktivaklasse, handlet av plebeier som oss, hedgefond-mestere i universet, og en overfladisk kjennskap til sell-side banker.

Crypto som det siste fungerende ekte frie finansmarkedet vil finne en clearingpris på opp- og nedsiden som reflekterer det nåværende makroøkonomiske miljøet godt før alle andre ressurser.

Min tro på utsagnet ovenfor fører meg til litt av en gåte.

I årets tre første uker handlet kryptomarkedene kraftig ned. De amerikanske aksjemarkedene – og med det mener jeg bare at indeksprisene på S&P 500 og Nasdaq 100 – er litt utenfor deres all-time highs. Aksjemarkedene er sikkert ikke i et ekte bjørnemarked ennå. Men kapitalødeleggelsen besøkt av kryptoholdere antyder at Federal Reserves fremtidige fjerning av USD-likviditet i deres fornyede kamp mot inflasjon vil besøke aksjeindeksholdere på kort tid.

Det er greit. Men Fed har ikke engang sluttet å kjøpe obligasjoner ennå, og de har heller ikke hevet styringsrenten. Ville jeg være for grådig, og dermed gå glipp av et fantastisk inngangspunkt for å bytte skitten fiat mot ren krypto, til å vente til marsmøtet hvor markedene spådde at Fed vil øke rentene? Jeg kan ikke nekte for at hvis Bitcoin handler under $30 000 og Ether $2 000, vil triggerfingeren min på kjøpsknappen bli ganske begeistret. Men er stemmer denne utålmodigheten med mitt mentale kart over fremtidens sannsynlighetssky?

La dette være et essay som prøver å tillate mer fleksibilitet i hvordan man bestemmer at det er riktig tidspunkt å kjøpe den jævla dip!

Kilde : https://cryptohayes.medium.com/bottomless-29160a0156cd

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Jus Gurdox Publisert

Trenger innspill forbrukerrett.

Hei jeg har hatt en sak gående ang noen vinduer kjøpt fra forhandler. Kort fortalt jeg vant i forbrukerklageutvalget. Nå som jeg vil kreve inn "vunnet" beløp så vil selger ha tilbake et vindu som jeg...
1
0 svar
Jus LoboDefender Siste svar

Oppsigelse

Har fått oppsigelse på leieforholdet etter husleielovene §9-5/6 at boligen skal bygges om, men så får jeg høre at så fort jeg har flyttet skal noen andre inn. Altså ingen ombygging. Jeg har fått meg e...
1
1 svar
Jus Gurdox Publisert

Trafikkdirrigenters myndighet.

Hei var ute og kjørte i går kveld. Jeg kommer til ett kryss hvor jeg ser at veien er sperret og at de driver med trafikkdirrigering. Jeg snur før jeg kommer til dirrigeringspunktet. Men jeg gjør dette...
1
0 svar
Norge og EU vif_support Siste svar

Støre søker strategisk partnerskap med EU

Støre søker strategisk partnerskap med EU Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) håper på status som strategisk partner for EU i den grønne given https://e24.no/norsk-oekonomi/i/z731rK/stoere-soeker-stra...
Bilde

Flere vil ha handelsavtale enn EØS

Står oppslutningen om EØS for fall? En ny meningsmåling viser at det er flere som foretrekker en handelsavtale med EU enn EØS-avtalen.


Bilde neitileu.no
1
3 svar
Norge og EU vif_support Publisert

Flertall for å melde Norge ut av ACER

Over 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av EUs energibyrå ACER, viser en ny meningsmåling. Bare et fåtall mener at ACER-tilslutningen ikke gir høyere strømpris
Bilde

Flertall for å melde Norge ut av ACER

Over 80 prosent av de som tar stilling vil at Norge melder seg ut av EUs energibyrå ACER, viser en ny meningsmåling. Bare et fåtall mener at ACER-tilslutningen ikke gir høyere strømpris.


Bilde neitileu.no
1
0 svar

Bunnløst

Eventuelle synspunkter som er uttrykt nedenfor er forfatterens personlige synspunkter og skal ikke danne grunnlaget for å ta investeringsbeslutninger, og heller ikke tolkes som en anbefaling eller råd...
1
0 svar
Laster...