Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Rettferdiggjøring av skattesystemet

Det er bare en måte å lage et rettferdig skattesystem. Flat prosentskatt. 30% skatt uansett inntekt.

Å bøtelegge overtid eller annen innsats for velferdslandet med 49% ekstrabot er uhørt og urettferdig, SPESIELT for lavtlønnede som må arbeide ekstra for å overleve!!

For å dekke inn eventuelle tap en slik ommlegging medfører bør man i tillegg skattlegge tomter og udyrket mark etter størrelse.

Regjeringens forslag om å gi fradrag for veldedige gaver er ikke bare latterlig men minner om en kriminell handling. Kristne organisasjoner som stjeler arv er opplage vinnere. Visste dere for eksempel at misjonsselskapene har budsjetter som skal dekkes med "testementerte gaver". I tillegg har de ansatte som reiser rundt i landet og hjelper gamle med å sette opp sine testamenter.

1
3 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

mach

Flat prosentskatt. 30% skatt uansett inntekt.

*** Med størst bunnfradrag for de som tjener minst. Dette høres ganske sympatisk ut, men i flere arbeider er det påpekt at flat skatt ikke virker særlig gunstig for de "svake". Vet ikke så mye om dette.

Å bøtelegge overtid eller annen innsats for velferdslandet med 49% ekstrabot er uhørt og urettferdig, SPESIELT for lavtlønnede som må arbeide ekstra for å overleve!!

*** Vi ligger på samme nivå som alle andre land i OECD-området når det gjelder effektive skattesatser på arbeidsinntekt. Fra 1981 til 1992 så steg den fra 37 til 40 prosent, men gjennomsnittet i OECD i samme perioden steg fra 37 til 39 prosent. For de høytlønte sank den fra 42 til 35 prosent mens den i OECD land holdt seg konstant på 25 prosent i hele perioden.

For å dekke inn eventuelle tap en slik ommlegging medfører bør man i tillegg skattlegge tomter og udyrket mark etter størrelse.

*** I denne etterhvert så globale verden frykter man en utvikling mot hardere skattlegging av de immobile skatteobjekter slik som fast eiendom og lavt utdannet arbeidskraft. Mobile skatteobjekter som kapital og høyt utdannet arbeidskraft antas å bli vinnerne som under trussel om "utflagging" vil oppnå en relativt lav effektiv skattesats.

Kristne organisasjoner som stjeler arv er opplage vinnere. Visste dere for eksempel at misjonsselskapene har budsjetter som skal dekkes med "testementerte gaver". I tillegg har de ansatte som reiser rundt i landet og hjelper gamle med å sette opp sine testamenter.

*** Helt horribelt. Det skulle ikke vært tillatt å holde på slikt. Hvor mange gamle er blitt lurt på denne måten?? Forferdelig!

Mvh Mach

1

profit

Enig. Det bør være et flatt skattesystem, men prosent bør være nærmere 20.

Fordi i dag sløses skattepengene bort på alt for mange offentlig ansatte i stat, fylker (grøss), kommuner og bønder (20 miliarder per år)

1

nale

Det er tragisk å se at du, som mange andre tror at overtids-skattetrekket på 49% er en ekstraskatt.

Dette er et *forskuddstrekk* som skal sørge for at du ved skatteavregningen ikke skal få *restskatt* (fordi du trekkes med et lavere beløp enn hva du ville ha hatt om overtiden var inkludert fra starten av)

Om du tjener 250.000 ved vanlig inntekt eller om du tjener 200.00 vanlig og 50.000 på overtid, betaler du faktisk *NØYAKTIG SAMME SKATT*(!) [ved skatteoppgjøret i september].

Forøvrig er jeg enig med deg at skattene er altfor høye: Vi betaler nærmere 70% av inntekten i direkte (inntektsskatt) og inndirekte (mva og arbeidsgiveravgift) skatter.

Med et inntektsnivå som dette er det helt klart at staten og kommunene "sløser med millionene". Det som er virkelig ille er at ingen stilles til ansvar for sløsingen; Politikere kan miste gjenvalg, men byråkratene slipper alltid unna...

1

Lignende temaer

Bilde

Norge og EU

Norge og EU

Bilde

Jus

Jus

Bilde

Jobb og Utdanning

Jobb og Utdanning

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Laster...