Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Pelsdyroppdrett må forbys

De nye, store pelsdyranleggene som bygges, vil ligge i lukkede haller, med liten innsikt. Flere tusen dyr vil bety at det vil være så og si umulig at alle individer får daglig tilsyn.

Rev står nå i bur på ned til 46 cm.i bredde, og med en flate som en handlevogn. Fra 2009 vil flaten bli standard 0,8 kvm. Mink står på en kvart kvadratmeter.

Andre land forbyr slik dyrehold. Norge må ta opp dette til ny vurdering, og ikke la dette forsvares ut i fra "distriktspolitikk".

Underskriv på: http://www.opprop.no/opprop.php?id=neitilpels

7
191 svar

191 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

ostgote

Myndighetene truer med å trekke tilbake tilskuddene til denne næringen. Det er altså en næring som ikke kan stå på egne ben men må få kunstig åndedrett for å overleve. Og hva er så sluttproduktet? Pels for lukusklær til rikfolk og mye går til eksport og ender opp hos rike utlendinger. Dyr blir altså mishandlet og norske skattebetalere subsidierer rike utlendingers dekadente klesvaner. Det må det bli slutt på! Hele virksomheten må avvikles snarest mulig. Det er på overtid.

3

vikingdonsunited

Ja til pels. Nei til pelsmotstandere.

2

S7evin

Hva er det som egentlig skjer med disse oppdretterne? Blir de straffet på noen som helst måte?

2

sigmet

Ok. Det som skjer er at det ikke skjer noe. Fordi - nemlig - dette sies å være norsk tradisjon. Vel, en tradisjon har også hatt sin begynnelse... Det er virkelig noe av det dummeste... Ubeskrivelig. Nå sa de akkurat på nyhetene at det er noen som ødelegger for alle! I dette tilfellet holder det ikke med slikt pjatt. Dette er uansett dyreplageri. Det eneste tilfellet der jeg til en hvis grad kan lukke øynene for dyreplageri er når det gjelder uvurderlig medisinsk forskning. Og iallefall ikke ikke for å lage statusprodukter. Hadde jeg selv drevet med noe slikt, så ville jeg ha ligget så lavt i terrenget at hele drifta hadde stoppet seg selv. Men, ikke alle har skamvett vettu.

1

-juppi-

Jaaaa... Pelsdyroppdrett må forbys i Norge. Skriver under gruppa på Facebook! Håper noe blir gjort i gruppen også.

Kastet de ikke maling etter folk som brukte pels i en demonstrasjon i Oslo en gang? På tide igjen?

2

Beatrack

tet de ikke maling etter folk som brukte pels i en demonstrasjon i Oslo en gang? På tide igjen?

Men hvis man kaster maling på ei rikmannsdame med...kjøper ikke hun seg da bare en ny pels? Og hvis hun kjøper seg en ny pels...øker ikke det etterspørselen?

1

-juppi-

Kan ikke det da. he... Men kontrastene er til å bli kvalm av. Når man vet at dyrene står i små bur er pene og rikmansfruene skal ha pels på seg. Jeg bruker ikke pels. Feikepels går.

Min far ga seg med minkfarm da demonstrasjonene begynte på 80 tallet. Det var ingenting å tjene mere. Så jeg vet litt hva jeg babler om.

1

Beretta

Pelsdyroppdrett bør forbys. Slik pels produseres utelukkende for forfengelighetens skyld, og er IKKE en nødvendighet i dette landet. At uskyldige dyr skal stues inn i trange bur, uansett årsak, er for jævlig.

Vi har nok av alternativer for å holde varmen. Av skinn eier jeg kun en skinnjakke av okse-/kueskinn. Den er for sommerbruk. Jeg fryser ikke ihjel om vinteren jeg iallfall, med de klærne jeg bruker. Okse-/kuskinn får vi fra allerede slaktede dyr innen matproduksjonen.

Dette har ikke noe med fanatisme å gjøre, men respekt for liv. Selv er jeg ingen vegetarianer, aksepterer jakt og fiske. Bedriver sistnevnte aktivitet selv. Dyr som mat ser jeg nødvendigheten av. Ikke alle orker å leve av røtter. Det dreier seg som sagt om hvordan vi behandler dyrene. Iallfall innen den meningsløse bransjen: pelsproduksjon!

Det finnes "dyrevernsfanatikere", men disse aksjonerer på måter som påfører dyrene enda større lidelser. Jeg støtter overhodet ikke slike.

2

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...