Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Leste i dagens VG at politiet vil ta fra sjåføren førerkortet hvis andre russ drikker alkohol i bilen. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=114898

Hva da med fotballturer, serveres ofte øl på bussen. Vil bussjåføren miste lappen hvis han blir stoppet av politiet?

1
22 svar

22 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

-HeidiElisa-

Jeg kan forstå et eventuelt forbud mot å nyte alkohol selv om du "bare" er passasjer. Spesielt i russesammenheng. For sjåførens konsentrasjon er ikke på topp med skriking og skråling bakfra, samtidig som man blir bedt om å justere volum, skifte sang osv.

Men dette bør være opp til hver enkelt, altså slikt man kan bestemme seg for på forhånd. Regner med at ingen har et dødsønske liksom.

1

Crazyeyes

-HeidiElisa- skrev: For sjåførens konsentrasjon er ikke på topp med skriking og skråling bakfra, samtidig som man blir bedt om å justere volum, skifte sang osv. -------------- Hvis du tror russen nøyer seg med bilstereon', så må du nok tro om igjen;)

1

Plexface87

Såvidt jeg vet sier faktisk loven at det er ulovlig å nyte alkohol på eller i umiddelbar nærhet av offentlig sted. Og da vil det veldig ofte rent teoretisk være ulovlig å drikke i bilen. Om de kan ta lappen fra sjåføren eller ikke vil jeg ikke ta stilling til.

1

politikk

Marvik skrev: Leste i dagens VG at politiet vil ta fra sjåføren førerkortet hvis andre russ drikker alkohol i bilen. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=114898

Hva da med fotballturer, serveres ofte øl på bussen. Vil bussjåføren miste lappen hvis han blir stoppet av politiet? ---------------------- vi skulle i så fall ikke hatt bussjåfører igjen hvis dette ble håndhevet. hvilken sjåfør kan til enhver tid oppdage om noen drikker ulovlig ? og i såfall hva kan de gjøre dersom det skjer ? banke opp gjenstridige personer ?

så vidt jeg vet gjelder loven om alkoholforbud offentlig sted. og en privatbil er ikke offentlig sted. busser derimot... og hvordan vil de bevise at sjåføren har tillatt drikkingen ? unødig skremselspropaganda som politiet nok vil få problemer med rettslig dette her. dette er virlelig ikke til annen hjelp enn og forskjellsbehandle mennesker. men som kjent...sjåfører skal straffes...uansett om de har oversett noe eller kan lite gjøre...

litt vett og forstand må kunne kreves. også fra politiets side. i millitæret sa vi : dem gud ikke gav hjerne gav han vinkler og stjerne. det er slik at forstand i flere tilfeller bare kan brukes dersom sjefen tillater det. les politimesteren.

1

Spiralis

Tror politiet ville få problemer med å få medhold i retten i en slik sak. Dette under forutsetning av at de som drikker ikke bråker og forstyrrer den alminnelige ro og orden.

Politet har ikke anledning til å ransake en bil uten rettslig ordre. Så en bil kan nok ikke regnes som "offentlig område". En slik regel ville jo også gjøre det ulovlig å drikke i en campingvogn eller i en bobil. Såvidt jeg vet er ikke det forbudt i dag ! Hva som evt. vil skje med Høybråten som "stasminister" kan man jo ikke si sikkert.

Det politiet kan gjøre er å slå ned på bråk. Den som forårsaker unødvendig bråk og støy på offentlig vei kan straffes. Det er mulig den regelen kan tolkes dithen at en edru sjåfør er ansvarlig for hva passasjerene gjør ? Men med middels god advokat vil man nok få tilbake lappen, - selvsagt etter at russetiden er over !

1

lampe

Da jeg var russ så sa politiet til oss at så lenge vi satt i bilen, så kunne vi nesten gjøre hva vi ville, siden den var regnet som privat grunn. Men satte vi foten på bakken med pilsen i hånda, kunne vi bli tstt for drikking på offdentlig eiendom.

Om bilen ikke hadde vært privat eiendom kunne jo hvem som helst tatt den, for den er jo ikke "din". Eller er jeg på viddene?

1

Thyra

Jeg har aldri tidliger hørt at det skal være forbudt å drikke i bilen, så lenge man bare er passasjer. Lærte ikke noe om det da jeg hadde teorikurs, og jeg har aldri lest eller hørt om noen som har blitt tatt for det. Det er ihvertfall helt idiotisk dersom en klinke edru sjåfør som kjører upåklagelig skal miste lappen fordi det sitter en i baksetet og drikker alkohol.

1

Crazyeyes

Det er visst fordi bilen er å regne som offentlig sted når den kjører på offentlige veier. Så det er heller ikke lov til å drikke i campingvogna dersom den står på en offentlig rasteplass. Det har altså ikke noe med vegtrafikkloven å gjøre. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor sjåføren av bilen skal stå ansvarlig dersom passasjerene drikker. Er det fordi han eller hun er å regne som "kapteinen av skuta"? For en bussjåfør vil jo dette være tilnærmet umulig å kontrollere. Men det er klart, dette er i grenseland for hva politiet kan nedlate seg til å slå ned på. Så lenge man oppfører seg får man ikke trøbbel med politiet.

1

Thyra

Og ikke nok med at sjåføren skal stå ansvarlig, men han\hun risikerer også å miste førerkortet.

1

Guffe

Tror Politiet får problemer med å få medhold i retten hvis de konfiskerer førerkortet til noen der det drikkes i kjøretøyet.

Grensen bør gå i det tilfelle hvor passasjerene i kjøretøyet er et forstyrrende element for føreren eller er til fare for seg selv eller andre. I slike tilfeller kan fører bøtelegges for uaktsom kjøring (mangel på kontroll)

Er det ikke noen som kjenner en advokat som kan sjekke opp dette da? Blir litt surt å miste lappen for å kjøre noen som er på fylla...

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...