Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Søk på : Retten til eget hode

Joar Tranøy har forsket lenge på psykiatriens grusomme overgrep, det er vel på tide at det norske folk kan få litt innsikt i hva psykiatrien har vært og er. Bare søk på : Retten til eget hode

Her kommer det frem ting jeg har vist om i årevis, men jeg takker Joar Tranøy, psykolog og forsker, som har våget å legge dette frem på internett. Selv avisene er redde for å få dette stoffet, grunnet at dette er så grusomt, at det kan underbygge tilliten til nasjonen vår. Romani-folket og samene har Kongen snakket med, videre beklaget de overgrep som fant sted mot disse folkegruppene, men psykiatriens egene folk nekter å beklage at LSD ble brukt mot homofili, videre at 2500 mennesker døde, grunnet Lobotomi, fra 1941-frem til 1974, og mye mer.

Vennlig hilsen Panteren

1
14 svar

14 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Jerntvedt

Det er viktige ting Panteren tar opp her. Visste dere at Norge er det land i Vest-Europa som tvangsinnlegger flest mennesker i forhold til folketallet, rundt 10 000 årlig? Eksemplene er mange på at rettssikkerheten er fraværende for de som blir tvangsinnlagt og –medisinert. Menneskerettighetsorganisasjonen FAMPO (http://home.no.net/fampo) har siden organisasjonen ble stiftet i september 1997, representert mennesker som har blitt tvangsinnlagt på tvilsomt grunnlag. FAMPOs leder Dag Hiåsen har selv blitt tvangsinnlagt på Lier sykehus. En psykiatrisk sykepleier med integritet gav skriftlig bevidnelse på at påstandene tvangsinnleggelsen var tuftet på, var fri fantasi.

Media har forsømt å ta opp forholdene i psykiatrien, med noen unntagelser. Avisen Samfunnsliv er én hederlig unntagelse. I en periode skrev avisen Bygdeposten, som kommer ut på Vikersund i Buskerud, om saker FAMPO arbeidet med, og hvor FAMPO kunne legge frem dokumentasjon. Det var naturlig, i og med at Hiåsen er bosatt i Sigdal, i avisens dekningsområde. En sak avisen skrev om, omhandlet en kvinne fra Bærum var blitt hentet inn av det lokale psykiatriske sykehus tre ganger uten at innleggelseserklæring forelå. Og i artikkelen ”Den siste sovjet-staten” skrev redaktør Mjøseng om at sunnmørspolitiet ønsket mentalobservasjon av Kåre Torvholm og Oddmar Remøy, begge med plettfritt rulleblad. Her kan man lese begrunnelsen Bjørn Martin Aasen, tidligere statssekretær i Gros regjering, gav for å tvangsinnlegge Remøy: http://home.no.net/fampo/aasen.doc

Dessverre fikk ikke redaktøren fortsette med å skrive om ikke-rettsstatlige forhold i kongeriket. Hun ble oppsagt, og rettssaken som fulgte, avdekker et råttent rettsvesen. ”Bygdepost-saken” er grundig belyst i rapporten ”Ytringsfrihetens pris i Det skjulte Norge”, som kan leses på FAMPOs sider. Man kan også lese en kortere artikkel av Erik Strand: http://home.no.net/fampo/knusernorskrettsvesen.html

1

Panteren

Jerntvedt

Takk for at du tar opp saken til psykiatriske pasienter, ofte rene fanger. Norge bryter menneskerettighetene, dette har jeg fått bekreftet hos "Norsk senter for menneskerettigheter." La oss arbeide mot aparteid og vold innenfor psykiatrien her i landet. Viktig å ikke glemme dette, men stadig ta det opp, videre påvirke Stortinget til å se på uretten innenfor psykatrien. Tragisk er det også at Amnesty Norge ikke vet noen ting om overgrep innenfor psykiatrien, de henviser til Norsk senter for menneskerettigheter.

Vennlig hilsen Panteren

1

Panteren

En takk til Norsk senter for Menneskerettigheter, takk for råd, og den hjelp jeg får av dere.

Vennlig hilsen Panteren

1

Supply

I alle år, og også i dag, er noen av de værste handlingene utført mot mennesker, utført i psykologiens navn.

Bare tanken på at man kan bli satt inn på en psykiatrisk anstalt, uten å ha gjort noe som helst, uten rettsak, uten mulighet for å komme seg ut før "de" sier du får lov. Hadde jeg hvnet et sånt sted, og jeg ikke hadde blitt sluppet ut, hadde jeg klikket på stedet, og følgelig måttet bli der livet ut.

Hmm, nå fikk jeg lyst til å se Gjøkeredet igjen. ______________________________________________________________ creepin' creepin' footsteps. Around the world!!

1

Thyra

Det skal vel vanligvis ganske mye til for å bli tvangsinnlagt. Og dersom man blir det er det vel vanligvis til eget beste, eller........?

1

Supply

Vi får håpe det. men historien har vist at "ukyldige" mennesker er satt inn der. Også i Norge.

Tror en av de mest profilerte ofrene for dette her i Norge, døde i vinter, eller i høst. Mener å ha lest om han i avisene for ikke så lenge siden. ______________________________________________________________ creepin' creepin' footsteps. Around the world!!

1

Panteren

Thyra

Desverre, min venn ble tvangsinnlagt helt uten grunn, han kom ut for 3 uker siden, grunnet at jeg tok kontakt med "Norsk senter for menneskerettigheter". Mannen har plettfri vandel, og er ikke til fare for noen, jeg vil heller si tvert imot.

Dette har ikke gitt seg etter 1970-80 tallet, grusomhetene bare fortsetter. Retten til eget hode er ingen selvfølge i demokratiet Norge i 2006...

Vennlig hilsen Panteren

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...