Aktuelt

ruaru

Frikjent storebror for å forsvart lillebror...

Storebror i Østfold fikk nok av at lillebroren ble mobbet fysisk og psykisk av ungdoms gjeng. Storebroren tok affære da lillebroren ble banket opp igjen av denne gjengen, han tok tak i lederen og slo han en rekke ganger med flathånden.

For dette risikerte han 6 års fengsel men ble frikjent i retten, fordi det ble gjort i forebyggende øyemed.

Familien var fortvilt over at den langvarige mobbingn ikke tok slutt og politiet ikke gjorde noe med saken. Politiet har ikke bestemt seg for om de skal anke saken.

Skal dette være løsningen for mobbing?

2
62 svar

Faktisk tror jeg et av de beste virkemidlene mot mobbing kan være vold av denne typen.

Voksne mennesker som oppfattes svært truende kan nok få noen og enhver til å slutte og mobbe på dagen.

Allikevel forstår vi alle at dette ikke kan være en offisiell løsning på problemet, man må si at det ikke er greit helt til det skjer. Når det så skjer må man akseptere det som en løsning.. verden er komplisert.

2
max20w [sitat…] De fleste som blir alvorlig mobet sier ingenting... det er det som er det største problemet med mobbing.

Min sønn ble mobbet av noen større gutter, jeg prøvde å snakke med ham og gi han råd hvordn han skulle takle dette uten at det hjalp.

Så en dag ble jeg vitne til det selv fra vinduet, og jeg strøk på dør sinna som en furie og skummet rundt munnen da jeg ga dem inn....hjelp sååå sinna jeg var!!! Etter det fikk han gå i fred for dem! :o)

2
sjokolademelk [sitat…] Jeg jobber i politiet, men er sjelden stolt av det.

du som individ har absolutt grunn til å være stolt av å være politikvinne/mann. det er avogtil grunn til å kritisere Politiet i saker , dårlig etterforskning på skyld/uskyld, dårlig kommunikasjon kan hende med den enkelte publikum osv , men jeg er ikke med på at Politiet ska kritiseres kollektivt , det er mange fremragende tjenestemenn der som jobber godt med Eksempelvis forebyggende ungdomsarbeid , trafikksikkerhet for å nevne noe.

Problemet er at etaten blir veldig synlig når noe blir litt feil og det går naturligvis utover alle da man kritiserer Politiet og ikke den enkelte tjenestemann/ kvinne . I tillegg eskalerer antall forhold på alle plan og den enkeltes kompetanse klarer ikke å følge med like hurtig , jeg tror noe av problematikken ligger her .

Jeg har selv på nært hold sett feil begått , ifm med etterforskning og opplevd slett kommunikasjon med publikum , kritikken som rettes går selvfølgelig på etaten og ikke den enkelte , i Politiet tror jeg det er riktig , så får heller intern justis kritisere den enkelte .

2

Skal dette være løsningen for mobbing?

Jeg tok selv affære en gang over en mobbegjeng på min datters skole. Hun fortalte flere ganger at de hadde tatt det opp med lærerne, men ingenting ble bedre. Jeg allierte meg med min datter om at hun skulle ringe meg neste gang dette skjedde på skoleveien. Da telefonen kom kjørte jeg raskt til stedet og tok mobbegjengen på fersken.

Jeg slo aldri, men tok de alle tre hver for seg i jakkene, løftet de opp fra bakken og lovet de grisebank neste gang jeg fikk beskjed om at de mobbet andre. Utrolig nok var det siste gang noen av de gjorde en flue fortred og jeg slapp å stå ved ordene mine.

Senere har jeg snakket med de samme guttene og forklart de at jeg ikke hadde noe personlig i mot de, men at jeg brukte de samme metodene mot de, som de brukte mot sine medelever. Frykt og undertrykking. Alle hadde skjønt meldingen.

Minner meg forresten om et program på TV4 som heter "Bully beatdown" Der får også mobbere smake sin egen medisin.

Men det er fælt at man må gå til sånne brutale skritt for å stoppe et uvesen. Kanskje vi må akseptere at "vondt skal vondt fordrive?"

2

Det blir løsningene på mobbingen når skolene ikke gjør en dritt med det selv!

Husker da jeg spente bein på sløydlæreren i 3. klasse! Da var det ikke mye nåde.

Ble løftet i nakkeskinnet og slengt ned på en stol og fikk så ørene flagret mens hele klassen sto å så på!

En anna gang så rappa jeg stratosen til en medelev, da var det rett til rektors kontor å få brøling og kjefting rett opp i trynet mens tårene haglet! Men tenker ikke noe kjipt om det, føler at jeg har lært noe av det. Det gjør mye vondere om jeg tenker på folk som f.eks spente bein på meg eller stjal stratosen min!

1

Ser dette er tråd nr 2 o saken...

men er da helt kurant å gi juling til drittsekker som gir juling.

Samt er visstnok alle offentlige instanser her forsøkt for å hjelpe for stakkaren uten at de kunne gjøre en dritt.

Jeg likte spesielt det at mobberen begynte å grine da han ble slått.

Håper det var mer ydmykelsen enn smerten..selv om jeg håper det gjorde vondt også.

1

Jeg mobbet noen personer en gang iblandt, men fikk heldigvis igjen. Ble ikke mye høy på pære av slik motgang, heldigvis.

1
ruaru Hvorfor jeg spør er for å forstå hva som foregår i sånne gjenger, alle har ansvar her. Hva hjelper da, for noe må jo gjøres?

Virker jo dessverre som at det å gi juling var det eneste som hjalp.

Spørsmålet er jo..svikter alle andre eller er samfunnet slik at man skal ta vare på seg selv for det å irettesette en unge med mer en fyfy er blitt tabu?

HVem bryr seg om politiet om alt de gjør er å ta deg ut av klasserommet og ssier "bø" til deg.

Vil tro mobberen føler seg tøffere etter noe slikt.

Den broren gjorde noe alle burde gjøre.

Hardt mot hardt skader ikke.

1
ruaru [sitat…] Det beste er om man kan sette seg i respekt uten vold. Da blir det iallefall ikke etterdønninger for redningsmannen....

Selvfølgelig er det det beste.

Men om du bare blir ledd av for å komme med tomme trusler så skjønner jeg godt at noen rakkerunger får svi på ræven for å ikke skjønne at du mente alvor.

Frykt er ikke en så ille følelse at vi skal nekte våre barn det..det er helt naturlig.

Like naturlig som kjærlighet.

Verden er ikke kommet så langt enda at vi kan temme folk med godsnakk og godterilovnader om de oppfører seg.

En god karamell fungerer like godt som en øyevakner i dag som for lenge siden tydligvis(tenker på han mobberen som begynte å gråte og ikke har mobbet broren siden).

1
keizersoze Selvfølgelig er det det beste. Men om du bare blir ledd av for å komme med tomme trusler så skjønner jeg godt at noen rakkerunger får svi på ræven for å ikke skjønne at du mente al...

Det er lettere å få stoppet sånn mobbing hvis man kjenner vedkommende, for da finnes det flere virkemidler. Som å kontakte foreldre å prøve og nå frem den veien.

Det beste er å ta for seg lederen av mobbingen, da de andre som regel er sauer som følger med.

1
max20w [sitat…] De fleste som blir alvorlig mobet sier ingenting... det er det som er det største problemet med mobbing.

Kjenner til det..vel alle gjør vel det.

Hvem har ikke gått på skole og sett noen bli mobbet.

Ikke lett det er å komme i rette sirkelen og samtidig holde sin moral og respekt i hodet, som det betyr noe når en er 15

Det gjelder å bare være med

Som mobbet står en vel ofte ganske alene og tenker jeg..noe som ikke gjør det spesielt lettere

broren gjorde det rette......det skulle vært flere brødre

1
keizersoze Kjenner til det..vel alle gjør vel det. Hvem har ikke gått på skole og sett noen bli mobbet. Ikke lett det er å komme i rette sirkelen og samtidig holde sin moral og respekt i hode...

Det gjelder å bare være med

Som mobbet står en vel ofte ganske alene og tenker jeg..noe som ikke gjør det spesielt lettere

broren gjorde det rette......det skulle vært flere brødre

Ja..enig med deg og skulle ønske mange flere hadde "store brødre". Men ikke alle har det og derved blir stående alene i en mobbesituasjon som er vanskelig å komme ut av..

1
ruaru Det er lettere å få stoppet sånn mobbing hvis man kjenner vedkommende, for da finnes det flere virkemidler. Som å kontakte foreldre å prøve og nå frem den veien. Det beste er å ta...

Nå hadde jo , i denne saken ihvertfall, foreldrene tatt kontakt med skolen, politiet og ..barnevernet?..var det?

Du spurte isted..hva med de andre..nå sier du...ta lederen!

Jeg er enig med deg.

Men om foreldrene er idioter da? skal de miste barna, eller er det ikke like greit en annen gir dem en smekk over fingrene som forteller dem at de ikke kan oppføre seg ellers som de gjør hjemme?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Svikere i MDG og Venstre

Mens folk sliter med strømregningen så er Hansson MDG ute i Jyllandsposten og vil gi bort strømpenger til Ukraina. Venstre er i samme båt. Dette er partier som ville ha avviklet olje og gass virksomh...
3
5 svar
Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
11 svar

Motvinden løyer

Det er nå for første gang på flere år flere i Norge som ønsker landbasert vindkraft velkommen enn de som ikke ønsker den i følge en pågående undersøkelse utført av Cicero senter for klimaforskning. De...
1
9 svar
Laster...