Denne "rørende" omtanken for anderledes mennesker spyr jeg av.

Fy så fælt det er å bruke asylsøkere, narkomane og mennesker med Downs Syndrom i sketsjer!

Det man egentlig sier er at "disse er ikke som oss, derfor skal de heller ikke inkluderes i humoren".

Tufte Johansen/Eia har tidligere brukt både narkomane, ungdommer med Downs Syndrom og asylsøkere i sine sketsjer. Der noen automatisk ser at man gjør narr og latterliggjør disse, så ser faktisk andre at disse blir alminneliggjort og inkludert. Man ler med dem, og ikke av dem. De blir inkludert sammen med folk flest, i stedet for å bli holdt utenfor.

Nevnte sketsj med "hjerneskadde" Trym (som det blir referert til i tråden) handlet fortrinnsvis ikke om hjerneskadde mennesker. Det handlet om å forsøke å få helt ukjente (amatører) til å være morsomme på tv. For å få dem til å ta ansvar for dialogen, så valgte Bård Tufte Johansen å spille en "hjerneskadd" sønn, slik at "far" og "mor" måtte stå for dialogen i sketsjen.

Til å være fullstendig uforberedt så spilte de rollene sine fantastisk bra. Det var en vannvittig morsom sketsj, og spesielt "far" imponerte med herlig improviasjon.

Senere kom det frem at disse to i virkeligheten var foreldre til en sønn med Downs Syndrom, og det er kanskje grunnen til at de spilte så troverdig? Uansett, så uttalte de selv at de var en veldig morsom ting å være med på.

Se selv, 5.40 inn i klippet.

4

Hvilke holdninger har egentlig folk flest til dette?

"Folk flest" synes antagelig dette er topp! Du må huske at "Folk flest" ikke liker folk som er annerledes, og gjerne benytter enhver anledning til å gjøre narr av deres lyter eller kultur.

2

Noe spesifikk du tenker på? Meningen er vel å få folk til å tenke noen sekunder for så å gå videre i livet relativt kjapt. Kan ikke huske mange karikaturtegninger/metaforer nei.

Men hjerneskadde får jo finne sin arena de også. På tv eller disimlis. Samme for meg.

1

Hjerneskadde personer er like forskjellige som alle andre personer, og hjerneskaden likeså....for den kan tilogmed være usynlig for den som ikke vet.

1
alseboy Denne "rørende" omtanken for anderledes mennesker spyr jeg av. Fy så fælt det er å bruke asylsøkere, narkomane og mennesker med Downs Syndrom i sketsjer! Det man egentlig sier er a...

Det kreves hjertelag og innsikt for å gjøre dette på en bra måte, men man kan aldri vite uten å se resultatet vil jeg tro.

Hvis det er så at dette kom uforberedt på dette foreldreparet så håndterte de sin rolle helt perfekt, men hvordan den ekte Trym hadde tatt det på å se det hele er jeg i tvil om......foreldrene vet kanskje best?

1

Flott innlegg. Kunne ikke vært mer enig. At programmer skal utvise humoristiske innslag er en ting. Men når det er på bekostning av folk med uskyldige handikap, er det noe annet. De kan ikke noe for at de er slik som de er. Har også bemerket meg at Torsdagskveld fra Nydalen (til tross for at jeg finner programmer serverdig) gjør narr av hjerneskadde folk.

Rett og slett skammelig og uhørt.

1
HardPackage Flott innlegg. Kunne ikke vært mer enig. At programmer skal utvise humoristiske innslag er en ting. Men når det er på bekostning av folk med uskyldige handikap, er det noe annet. D...

Jeg får ikke inn det TVprogrammet da jeg ikke har tilgang til TV2 her jeg bor, der deltar en av tjukke slekta så han kan være glad vi ikke er i kontakt!

Det er synd på folk som har fordommer mot andre mennesker, da det er de selv som taper på det. De hadde kanskje utviklet en mye bedre humor, om de ikke hadde hatt disse fordommene.....for det er hjertelaget som teller.

Men kanskje de ikke er"kloke" nok? ;o)

1

Om vi skal være så til de grader redde for å tråkke noen på tærne, eller såre andre på vegne av den karikerte gruppen, finnes det overhodet NOE vi kan harselere med og lage vitser av, uten å støte noen?

1
HardPackage Flott innlegg. Kunne ikke vært mer enig. At programmer skal utvise humoristiske innslag er en ting. Men når det er på bekostning av folk med uskyldige handikap, er det noe annet. D...

Kunne ikke vært mer enig. At programmer skal utvise humoristiske innslag er en ting. Men når det er på bekostning av folk med uskyldige handikap, er det noe annet. De kan ikke noe for at de er slik som de er. Har også

Enig jeg også. Jeg har aldri sett noe humoristisk med Eia/Johansen, eller Nydalen-showet. Dette er så platt humor at jeg får gåsehud. Og det å gjøre narr av svake grupper? Barnslig, jeg klarer iallefall ikke le av slik form for humor. Men det er kommet så langt i "utviklingen" at ingen ting er tabu, grensene må bare strekkes og strekkes. Hva skjer den dagen grensene ryker, og det er ingenting igjen å lage "humor" av?

1
ruaru Det kreves hjertelag og innsikt for å gjøre dette på en bra måte, men man kan aldri vite uten å se resultatet vil jeg tro. Hvis det er så at dette kom uforberedt på dette foreldrep...

Jeg tror flere grupper i samfunnet enn vi tror, har selvironi.

Denne "stakkars dem" holdningen synes jeg ofte sier mer om avsender enn det sier om mottaker.

Å vitse med og om blinde, døve og narkomane er faktisk også en måte å inkludere på. Det er selvsagt avhengig av formen på vitsen. Men slik er det jo om man spøker om folk det er allment akseptert å spøke om, enten det er Erna Solberg eller Jens Stoltenberg.

1
ruaru Folk med stor selvhøytidlighet er ofte en vanskelig gruppe, men med hjertet på rette sted skulle man nå frem til dem man vil .....for ikke å snakke om speilet?

Jepp.

Uten at jeg har samlet og nedtegnet alle "hedersbetegnelser", så har jeg blitt kallt både frepper, liberalist, Høyre-pappagutt, Høyre besserwisser, SV'er, mørkerød sosialist, homse og islamelsker her inne. Man kan selvsagt ikke la seg provosere over slikt.

1

Så denne debatten til middags og må bare le. Det var 2 som ikke likte humoren i det hele tatt fordi de tok utgangspunkt i det menneskelige og ikke det humoristiske punchline. Og der har man jo allerede mistet hele grunnlaget for å debattere humor.

Utrolig morsom debatt for oss som ikke overanalyserer alt i samfunnet. Han fyren lå i kategori han analyserer sin egen avføring og hun dama var fra klassekampen så hun er tilgitt for å være litt fjern. Noen ler av humoren, andre henger seg opp i midlene for å spre budskapet.

1
Laster...