Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En "utlendings" tanker i disse tider...

I de siste ukene har jeg vært i Birmingham, for å besøke faren min. En ganske så stillestående tidligere industriby som ikke virker å ha mye å gi til oss yngre. Jeg var vedlig mye hjemme, med gamlefaren. Mye TV-titting, litt internett.

One of 'em days, den 22.juli ble dagen helt annerledes. Det tikket inn nyheter om en smell i Oslo. BBC News var tidlig ute. Det viste seg å være en bilbombe ved regjeringsbygget. Jeg ble sjokkert, overrasket, redd. For du vet, jeg er altså opprinnelig en somalier, jo, jeg er attpåtil muslim! Bildene ble flere, mer ødeleggende, mer skremmende. Jeg skammet meg. Jeg ble kvalm. Tanken om at en muslimsk fanatiker som hadde bombet Norge boltret seg fast i meg. Jeg tenkte, er det rart slike som oss mislikes? Er det rart vi mislikes når vi utøver slik vold mot et av de mest suksessfulle demokratiene i verden? Kvalmen var uutholdelig. Jeg klarte ikke mer, skrudde av TVen og prøvde å avlede oppmerksomheten fra det som hadde skjedd så lenge det holdt.

Dagen derpå, våknet jeg av en plutselig tanke. En tanke tung nok til å knekke søvnhormonene. Hva var det som skjedde i går igjen? Jovisst faen! Jeg spurtet nærmest til stua og slo på TVen. Det var noe som var galt. Jeg så overskriftene. Angående Oslo, "8 confirmed dead". Det la seg en skygge av sorg over meg. Så, det mest avskyelige, "Utøya" og "86 casualties". Jeg nistirret inn i skjermen, i flere minutter, kanskje en halvtime. For jeg forsto at dette var virkelig. Tårene rant og jeg nigråt. Det var uvanlig. Jeg har aldri følt for å gråte, selv i vanskelige øyeblikk, siden jeg var en liten guttunge. Jeg kunne ikke tro det. Nesten 100 menneskeliv hadde gått tapt i lille Norge, på en og samme dag. Så sto han der, Anders Behring Breivik. Blåøyd, blond, etnisk, ikke-muslim nordmann. Jeg forventet en følelse av lettelse, men den ble druknet i sorgen. I etterkant har jeg følt litt av den lettelsen.

Norge var utsatt for terror. Verden ventet sinne, verden ventet hoderulling, verden ventet hevngjerrighet. Norge ga de roser, Norge ga de kjærlighet, Norge ga de positivitet, Norge ga de medmenneskelighet. Jeg ble rørt. Markeringen på mandag var spesiell. Det plaget meg at jeg ikke var der og ikke kunne nære meg av den norske befolkningens kjærlighet. Men jeg følte meg priviligert, priviligert fordi jeg fikk sjansen til å følge selve personifiseringen av menneskelig skjønnhet.

I ettertid reflekterte jeg litt for meg selv. I Somalia foregår det en hungersnød som har/vil ta livet av flere hundretusner av barn. Likevel har de 70-80 ofrene fra Oslo/Utøya påvirket meg, tatt meg til følelsesmessig mørke steder og derpå vist meg menneskelig lyshet. Ikke at jeg differensierer mellom menneskeliv, men at jeg assosierte meg med de norske ofrene langt mer, det føltes som om jeg mistet brødre og søstre, tanter og onkler. Norge har vært mitt bosted hele livet, jeg har vokst opp blant nordmenn, lært av andre nordmenn, knyttet bånd med andre nordmenn og utviklet meg med nordmenn. Jeg tror jeg skylder Norge en takk.

Takk Norge, for at dere reddet moren min fra krig og elendighet. Takk Norge, for at dere ga meg en vakker oppvekst. Takk Norge, for utdanningen jeg får. Takk Norge, for at dere tror på demokratien. Takk Norge, for at deres humanitet, medmenneskelighet, kjærlighet og alle andre menneskelige verdier dere har vist til meg, men også til hverandre i tunge tider som disse.Takk Norge, for alt.

166
116 svar

116 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Fyrste

Et herlig innlegg! Måten flere muslimer ble behandlet på i timene etter bomben gikk av i Oslo og tragedien på Utøya er totalt uakseptabel. Har hørt historier om muslimer som har blitt dratt av busser og deretter banket opp, kun fordi folk trodde en muslim sto bak.

Jeg henger meg på ett sitat jeg hørte på radioen her om dagen(må innrømme at jeg har glemt hvem det er fra):

- Når en gal kristen mann står bak en terrorhandling er han gal. Når en gal muslimsk mann står bak en terrorhandling er han muslim.

3

GARDSDATTRA

Jeg henger meg på ett sitat jeg hørte på radioen her om dagen(må innrømme at jeg har glemt hvem det er fra): - Når en gal kristen mann står bak en terrorhandling er han gal. Når en gal muslimsk mann står bak en terrorhandling er han muslim.

http://www.bladet.no/leder/article5682669.ece

1

Bleep

- Når en gal kristen mann står bak en terrorhandling er han gal. Når en gal muslimsk mann står bak en terrorhandling er han muslim.

Det er en grunn til at t.o.m. TS trodde det var en muslim. Det kalles overrepresentasjon. Det gir statistisk grunnlag for å anta dette. Dette er ikke fordommer eller generalisering, men et resultat av logisk resonnering.

For øvrig ble jeg nesten rørt til tårer av TS´s innlegg. Det gjør meg stolt av å være norsk, og gir meg håp for fremtiden.

1

Mrjag

Överrepresentation stämmer dock inte. I europa står muslimer för 0.2% av terrorism. Resten är gjorda av höger och vänster extremister, separatiströrelser etc. Bara för att muslimsk terror är överrepresenterat nämnt media betyder det inte att det är så i verkligheten.

"Sammanlagt antal: 1316

Islamistisk: 3 – 0,2 procent

Separatistisk: 1166 – 88,6 procent

Högerextrem: 5 – 0,4 procent

Vänsterextrem: 89 – 6,8 procent

Annan/Icke specificerad: 53 – 4,0 procent"

2

Kpt_Miki2

Det er en grunn til at t.o.m. TS trodde det var en muslim. Det kalles overrepresentasjon.

Vi tenkte alle det samme, de som sier at de ikke tenkte det samme lyver!

Trådsarter har et glimrende innlegg, og tommel er en selvfølge å gi.

Tommel opp for HELE innlegget.

1

Arcticblue

Nei Europol har gitt ut statistikk og muslimsk terrorisme i Europa (ihvertfall) står ikke for overrepresentasjonen, heller ikke kristen terrorisme (som hadde 0 hendelser i samme periode), men seperatister og lignende er overrepresentert på terroristlisten.

Når det er sagt så ja følger man med på media skulle man tro at muslimsk terrorisme er overrepresentert men slik er det altså ikke, man tror det fordi media skriver mer om muslimsk terrorisme enn noe annet.

Da dette skjedde på fredagen var min første reaksjon "jeg håper det ikke er muslimer som står bak dette" jeg trodde ikke det var muslimer og jeg håpte det ikke var det fordi vi trenger ikke mer radikalisering av muslimer eller demonisering av muslimer her i landet. Flertallet av muslimene her i landet er lovlydige og trofaste norske borgere som ikke har noe interesse av terrorisme eller lignende.

Forøvrigt så var det ett meget bra innlegg TS skrev her.

1

Mrs_K

Når en gal kristen mann står bak en terrorhandling er han gal. Når en gal muslimsk mann står bak en terrorhandling er han muslim.

Mmm så sant...

1

Stella_Artois

103 tommler, og det ikke en tommel for lite. Noe av det bedre jeg har lest her inne.

2

Hercule

Dette innlegget har ingen verdens ting i en politisk debatt å gjøre. Det ser mer ut som et avsnitt i en krimbok.

Budskapet kan være greit.

2

FlipYa

Dette innlegget har ingen verdens ting i en politisk debatt å gjøre. Det ser mer ut som et avsnitt i en krimbok.

En passende og flott tråd, sjelden jeg blir grepet av hva noen skriver, men dette må være det fineste jeg har lest på lenge. Men den religionsdiskusjonen din har derimot ingenting i denne tråden å gjøre.

1

Kpt_Miki2

103 tommler, og det ikke en tommel for lite.

Mangler vel en stjerne eller 2 også.

1

oleendreh

Inntrykket av deg jeg fikk i gjennom denne posten er fantastisk. Det er slike innvandrere vi vil ha, og ikke andre tullinger. som ikke fortjener å være her.

2

locus77

Flotte greier. Hvis en med høyreekstrem far hadde uttalt dette, ville han blitt driti ut.

Mobbingen, kneblingen og hetsen av høyresiden kan være en medvirkende årsak til ABBs handlinger, spør du meg.

1

gaerpekk

Oi, en innvandrer synes ogå dette var kjipt, så fantastisk! Hadde jeg aldri ventet meg. Så stort av ham.

Blæh!

(Ingenting galt med trådstarters innlegg, btw.)

2

kjempekanin

Jeg håper at åpningsinnlegget var ekte, og ikke er forfattet av eksempelvis en hvit nordmann. Det har jo vært noen oppdiktede innlegg/historier på forumet tidligere, har jeg sett.

1

Skautroll

Takk for fantastiske ord. Jeg har ikke kunnet gråte denne forferdelige tiden, men nå løsnet det. Det måtte en med annen etnisk bakgrunn til, for å få hull på alt det vonde i meg. Takk for at nettopp du er til.

2

Rammi

Var ikke meningen å få deg til å gråte da. :P

Takk for fine ord. :-))

1

Lignende temaer

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...