Aktuelt

ruaru

Voldsoffererstatningene til Utøyaofrene...

.......kan drøye i opptil 4 år, voldsofferkontoret har ikke kapasitet til så mange ofre på en gang?

Skjønner ikke at de ikke kan kopiere forsikringselskapene, hvor det utbetales løpende utgifter gjenom advokat...... til rehabelitering og andre påkommende behov underveis.

Her trengs det hjelp og støtte fra dag 1, jo fortere det er på plass jo bedre er det. Det kan spares mange penger i forebyggende og effektivt hjelpearbeid.

1
85 svar
Jurginho Hmm..det er verserer flere grunner rundt om. Noen vil til og med at staten skal betale begravelsene. Hvorfor er vel kanskje fordi det regnes som et angrep på hele landet, menneskeh...

Jeg spør heller, hvorfor ikke? De har vært igjennom litt av hvert. Noen er også skadet for livet, andre har mistet sine barn. Så hvorfor ikke? Det er nok av penger i verden.

Har det litt kjipt selv. Hadde blitt mye bedre dersom staten kunne avsett er par mill

2

Kompliserte saker og det har vært fremme at erstatningssummene må heves. Alle som var i nærhetn, frivillge som hjalp til og ofrene og pårørende skal alle ha erstatning.

Selvfølgelig tar det tid å få dette på plass. For alle sin dej er det greit at dette kom raskt og ble utbetalt fortløpende, men det viktigste er at de som har krav på erstatning får det.

Beløpene det snakkes om er enorme og det må vurderes hvor mye hver enkelt er berettiget til.

Men 4 år er drøyt, Det er jeg enig med deg i.

1
Arweno Kompliserte saker og det har vært fremme at erstatningssummene må heves. Alle som var i nærhetn, frivillge som hjalp til og ofrene og pårørende skal alle ha erstatning. Selvfølgeli...

Beløpene det snakkes om er enorme

Norge satte nylig av 150 mrd av Oljefondet til investering i utenlandsk eiendom, bl.a. to shoppinggater i London og Paris. Man økte også bevilgningen til Afrikas horn i begynnelsen i juli på et par titalls millioner (selvfølgelig alt for lavt). Vi bør ha råd til å gi ut penger til folk i en slik sak som dette.

1
GIittertind Hva skal erstattes egentlig?

Enig med deg. Gi heller politiet bøter for manglende jobb. Inndra 400 stillinger der. Politiet skaper jo voldsoffre, men de får ingenting. Men hvorfor skal man ha penger for å være på feil plass til feil tid? ABB kan jo saksøkes, men han går fort tom. Han er vel tom allerede.

1
GIittertind [sitat…] Men hvorfor? Hvorfor skal de premieres for å ha vært på feil sted

Hmm..det er verserer flere grunner rundt om. Noen vil til og med at staten skal betale begravelsene. Hvorfor er vel kanskje fordi det regnes som et angrep på hele landet, menneskeheten, demokratiet og alt.

Jeg spør heller, hvorfor ikke? De har vært igjennom litt av hvert. Noen er også skadet for livet, andre har mistet sine barn. Så hvorfor ikke? Det er nok av penger i verden.

Egentlig kommer jeg ikke på noen spesiell grunn. Hvorfor folk vil ha ABB innestengt resten av livet vet jeg heller ikke egenltig hvorfor. Om tusen år er det ingen som husker dette uansett. Om fem millioner år er det sannsynligvis ingen mennesker igjen her.

1

De har vel tenkt å kaste et ganske vidt nett her, hørte politiet si at hvis man vær usikker på om man var fornærmet så kunne man ringe politiet og spørre.

1
Arweno Kompliserte saker og det har vært fremme at erstatningssummene må heves. Alle som var i nærhetn, frivillge som hjalp til og ofrene og pårørende skal alle ha erstatning. Selvfølgeli...

Voldsoffererstatningene er hevet 100%, men den står likevel ikke i stil til de tap og nye omkostninger mange pådrar seg ved en ødelagt helse. Forhåpentligvis har mange private forsikringer, men det sier seg selv at ABB aldri vil bli istand til å betale noen noe erstatning i en påkommende rettsak....en gang i fremtiden.

1
ruaru En skadet helse, som i værste fall gjør at man ikke har mulighet til noe liv lengre.... og i beste fall kommer igang med livet igjen.

En skadet helse, som i værste fall gjør at man ikke har mulighet til noe liv lengre....

Kontoret for voldsoffererstatning driver ikke med slike erstatninger.

Summene man får derifra er symbolsk og kun ment som ett "Plaster på såret" og en anerkjennelse om at du har blitt utsatt for urett.

Og jeg kjenner jeg blir kraftig provosert om disse folkene fra Utøya skal få mer i ett sånt "plaster på såret" enn jeg fikk tiltross for *endel* dokumentasjon fra en oppvekst som kanskje ikke helt ramler innenfor "a4". Her prater vi 11 år. Ikke noen timer. Så for all del, gi dem det som er rettferdig innenfor de rammene som finnes, men ikke over 50.000 pr sak. Trenger de mer hjelp bfår de henvende seg til NAV/Fastlege.

Dessuten finnes det helt sikkert forsikringer itillegg. Så staten sin rolle burde være begrenset da det ikke er staten eller regjeringen som har gjort noe galt her.

1
promille_krapylet [sitat…] Kontoret for voldsoffererstatning driver ikke med slike erstatninger. Summene man får derifra er symbolsk og kun ment som ett "Plaster på såret" og en anerkjennelse om at...

Kontoret for voldsoffererstatning driver ikke med slike erstatninger. Summene man får derifra er symbolsk og kun ment som ett "Plaster på såret" og en anerkjennelse om at du har blitt utsatt for urett.

Nå er du på bærtur, men selvfølgelig står erstatningen i forhold til skadene.

1
ruaru [sitat…] Nå er du på bærtur, men selvfølgelig står erstatningen i forhold til skadene.

men selvfølgelig står erstatningen i forhold til skadene.

Helt feil.

Har en historie jeg fikk fra advokaten min i en slik sak: (voldsofferersatningssak)

Det var en guttegjeng som var på danskebåten og festen gikk over styr, mye alkohol og guttegjengen fremstod som provoserende og hadde selv ett visst ansvar for at det endte i vold, ikke noe alvorlig i så måte, noen få sting, ett par tenner, kutt og blåmerker og manglende/selektiv hukommselse med vage minner om hva som hadde skjedd. Vitner kunne imidlertid fortelle en nyansert versjon hvor det var en bred enighet også fra fornærmede selv - når bitene ramlet på plass - at fornærmede selv var skyld i hendelsen.

Nevertheless, han fikk 10.000 i voldsoffererstatning, iogmed at a vold ikke kan forsvares som ett middel, men satt likevel igjen med en tannlegeregning på noen og 20.000. Han fikk dekket kostnaden til nye briller.

Det psykiske dekkes ikke. Kun medisinske skader.

1
ruaru Min sønns sak gjorde at den øverste erstatningsummen ble satt opp fra 1,2 mill. til over 3mill., men det hadde ingen tilbakevirkende kraft for hans del.

men det hadde ingen tilbakevirkende kraft for hans del.

På en måte så skal være glad for det, fordi en tilbakevirkende kraft kunne slått ut i mange tragiske historier med krav om tilbakebetaling.

Når det går den veien som du skisserer er det selvsagt også tragisk om det økomoniske ville hjulet iforhold til behandlinger/tilpasninger/hjelpemidler man ikke får via hjelpemiddelsentralen osv.

Men igjen, jeg tror vi innerst inne skal være glad for at ikke slike ting får en tilbakevirkende kraft...

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...