Aktuelt

Dali80_2

Nasjonale prøver.

Dagbladet skriver at skoleledelsen presser og driller lærere til å legge opp undervisningen på en sånn måte at det skal gi positiv effekt på de nasjonale prøvene.

Og sju av ti lærere ønsker å avskaffe disse prøvene.

Kunne ikke sagt meg mer enig. Har selv to barn på barneskolen. Og har sett at undervisninga mister mye av sitt innhold til fordel for prøvene. Barnas behov for å lære har blitt dyttet til side av rektors ønske om å fremstå som vellykket.

Synes videre at undervisningsopplegget som er knyttet til disse prøvene ikke kan måle seg med konvensjonell undervisning.

La foreldrene bestemme, så skal vi få se at disse prøvene er historie på et blunk.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Vi vet jo hvor røde lærerne er, så dette er som å slå opp åpne dører. Fagforbundet står bak denne undersøkelsen, de spør riktig spørsmål så de får det svaret de ønsker og kan gå ut i media med "nyheten".

Om foreldrene skal bestemme så hadde det blitt et helt annet resultat, de representerer hele det politiske spekteret.

1
ehall Vi vet jo hvor røde lærerne er, så dette er som å slå opp åpne dører. Fagforbundet står bak denne undersøkelsen, de spør riktig spørsmål så de får det svaret de ønsker og kan gå ut...

Om foreldrene skal bestemme så hadde det blitt et helt annet resultat, de representerer hele det politiske spekteret.

Poenget er vel at prøvene dreier fokuset bort fra undervisningen. Og at dette bidrar til å ødelegge den utdannelsen våre barn har krav på.

Selv er jeg litt usikker på hva disse prøvene egentlig viser. Hvilke kvaliteter innen norskfaget avdekkes feks på skoler med særlig høy grad av innvandrere? Kan det sammenlignes med "rene norske" klasser? Tas det høyde for sosiale klasser?

De nasjonale prøvene virker på meg som å være et forsøk på å standarisere skolegangen. At det ikke lenger skal være rom for individualitet.

Når jeg gikk på barneskolen var jeg velsignet med utradisjonelle lærere som brukte sine egne preferanser i undervisningen. Og slik vil jeg at mine barn også skal få det. Ikke at de skal læres opp til å lære på en "norsk-standarisert læremåte", slik de nasjonale prøvene legger opp til.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...