Aktuelt

Greip

Det stormer rundt PST sjefen

Janne Kristiansen hun får sterk kritikk mot seg i sin håntering av 22/7 saken.Hun blir bedt om å være mer ydmyk i sin framferd og får fler og fler spørsmål om å trekke seg fra sin stilling der en av grunnene er at PST ikke var nok fokusert mot de høyre ekstreme miljøene og at ABB ikke ble sjekket ut til tross for at han sto i registrene deres grunnet et kjøp i Polen.Det er greit nok at man vil evaluere hver"stein"etter 22/7 men leter man nå desperat etter hoder å ofre for å lete presset mot de egentlige ansvarlige for sikkerheten i Norge nemlig politikerne.

1
36 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er greit nok at man vil evaluere hver"stein"etter 22/7 men leter man nå desperat etter hoder å ofre for å lete presset mot de egentlige ansvarlige for sikkerheten i Norge nemlig politikerne.

Trenger ikke lete desperat for å finne feil hos PST sjefen. Men for all del, vi kan godt kvitte oss med departementsansatte og politikkere i samme snuen.

2

Hvis ansatte i PST ike har tillit til henne som TV2 sier nå vil det nok være verre å fortsette. Tipper hun er ute i løpet av kort tid.

1
Pikkazzo Ja takk, begge deler. (Sitat: Ole Brumm) Det er klart Janne er hovedansvarlig. Er det noe feil med politikkerne og bevilgninger eller lover eller hva som helst, er det hennes plikt...

Det er klart Janne er hovedansvarlig. Er det noe feil med politikkerne og bevilgninger eller lover eller hva som helst, er det hennes plikt å si ifra, evt fratre stillingen. Så lenge hun sitter der er det hennes ansvar uansett.

Politikerne er de som har gitt henne sjefsjobben i PST og er dermed hennes sjefer og bestemmer handlingsrommet og gir henne og PST direksjoner.At hun er i dialog og sier ifra er langt fra det å måtte alt ansvaret.Det er ikke så enkelt.

1

Det er greit nok at man vil evaluere hver"stein"etter 22/7 men leter man nå desperat etter hoder å ofre for å lete presset mot de egentlige ansvarlige for sikkerheten i Norge nemlig politikerne.

...det er måte på av kritikk. Tydlig at det "må" rulle hoder etter 22/7. PST KAN ikke klare å rekke over allle mulige tilstander i samfunnet. Det har de ikke resurser til. Skal PST være effektiv er de avhengige av oss vanlige borgeres oppmerksomhet om hva som forgår rundt oss....egentlig er hver borger en frivillig PST. Dette er jo også absolutt i vår alles interesse vil jeg tro, uten den mening at det skal bli DDR, men være litt våken i det daglige.Populært kallt "å ha litt side syn og ikke se allt rundt seg gjennom en dorull."....men vi har det vel litt for lullete og bra.....

1
Greip Det vil være synd.Hun har etter mitt skjønn gjort en god jobb...vært klar og oppklarende tydelig i en vanskelig tid..

Synes du dette er å gjøre en god jobb?

- da katastrofen var et faktum og Norge skrek etter informasjon, påla PST seg selv 3 dagers fullstendig taushet

- når PST først snakket ved Janne Kristiansen var noe av det første hun sa "at selv ikke Stasi ville ha funnet ABB". En uttalelse som allerde den gangen var utrolig arrogant, og særdeles lite ydmyk

- hun lot seg også intervjue i engelsk presse og uttalte der at "hitler ville hatt bilde av han grunnet hans ariske utseende"

- Janne Kristiansen har uttalt at ABB kun var nevnt i en tollforsendelse på kr 120.- Ikke at navnet hans dukket opp gjennom en internasjonal gruppe som jobbet for å avdekke ekstremister, nettopp av ABBs kaliber

Synes du disse 4 eksemplene viser at hun har gjort en god jobb?

1
Greip [sitat…] Politikerne er de som har gitt henne sjefsjobben i PST og er dermed hennes sjefer og bestemmer handlingsrommet og gir henne og PST direksjoner.At hun er i dialog og sier i...

At hun er i dialog og sier ifra er langt fra det å måtte alt ansvaret.Det er ikke så enkelt.

Selvfølgelig er det det. Mange ledere velger å fratre sine stillinger, fordi de mener at de ikke kan stå inne for rammene de er gitt. Samme gjelder Janne. Så lenge hun er sjef for PST er det hennes ansvar å sørge for sikkerhet. Det er jobben hennes. Om hun mener at det ikke er mulig innenfor rammene, skal hun ikke være sjef i PST. Da kan hun søke jobb som parkeringsvakt eller noe annet hun kan.

1
poeten2 Synes du dette er å gjøre en god jobb? - da katastrofen var et faktum og Norge skrek etter informasjon, påla PST seg selv 3 dagers fullstendig taushet - når PST først snakket ved J...

da katastrofen var et faktum og Norge skrek etter informasjon, påla PST seg selv 3 dagers fullstendig taushet - når PST først snakket ved Janne Kristiansen var noe av det første hun sa "at selv ikke Stasi ville ha funnet ABB". En uttalelse som allerde den gangen var utrolig arrogant, og særdeles lite ydmyk - hun lot seg også intervjue i engelsk presse og uttalte der at "hitler ville hatt bilde av han grunnet hans ariske utseende" - Janne Kristiansen har uttalt at ABB kun var nevnt i en tollforsendelse på kr 120.- Ikke at navnet hans dukket opp gjennom en internasjonal gruppe som jobbet for å avdekke ekstremister, nettopp av ABBs kaliber Synes du disse 4 eksemplene viser at hun har gjort en god jobb?

Ja det syns jeg faktisk.Du må se de uttalelsene i rette kontekst.Når det gjelder den tollsaken så er jeg delvis enig men skulle PST bry seg med alle tilsvarende saker i lignende kaliber så hadde PST måtte ha et helt annet budsjett.Ingen kunne ane at noe sånt vill skje på norsk jord med et sånt bakteppe.Etter min mening så kan man ikke klandre PST sjefen for hendelsene den 22/7.Og hvorfor denne ydmykheten?la hun få beholde både jobben og ballene sine.Hun er rett person til rett jobb etter mitt skjønn.

1
Pikkazzo [sitat…] Selvfølgelig er det det. Mange ledere velger å fratre sine stillinger, fordi de mener at de ikke kan stå inne for rammene de er gitt. Samme gjelder Janne. Så lenge hun er...

Så lenge hun er sjef for PST er det hennes ansvar å sørge for sikkerhet. Det er jobben hennes. Om hun mener at det ikke er mulig innenfor rammene, skal hun ikke være sjef i PST. Da kan hun søke jobb som parkeringsvakt eller noe annet hun

Enig der men hva vet du og jeg om spillet og kampen om ressursene der?man prøver jo før man gir opp sant?så hvor mye har hun prøvd det vil vi sikkert kanskje aldri få vite.En ting er iallfall sikkert man får ikke den jobben hennes uten å være en kjemper.

1
Greip [sitat…] Ja det syns jeg faktisk.Du må se de uttalelsene i rette kontekst.Når det gjelder den tollsaken så er jeg delvis enig men skulle PST bry seg med alle tilsvarende saker i li...

Ja det syns jeg faktisk.Du må se de uttalelsene i rette kontekst

I rette kontekst sier du, ok la oss gjøre det.

1) Den selvpålagte tausheten bkle formidlet rett etter 22. juli. Hele Norge skrek på informasjon om hva PST visste om ABB. Svaret fra PST, vi har pålagt oss selv 3 dagers fullstenig stillhet. Dette var den rette kontekst.

2) Janne Kristiansen sa at selv ikke Stasi ville ha funnet ABB. Dette ble sagt i sitt første intervju etter 3-dagers taushet. Da hadde konge og statsminister gått ut og sagt at vi skal møte terror med mer kjærlighet, mer demokrati. Vi skulle være ydmyke! PST valgte den stikk motsatte linjen, de frikjente seg selv før de i det hele tatt var anklaget. Arroganse og manglende medlidenhet med de rammede.

3) Janne Kristiansen sa også at utseendet til ABB var av en slik art (artisk utseende) at Hitler ville ha vært stolt og hatt bilde av han på veggen. Hun mente sannsynligvis noe om at dette ikke er den typiske terrorist. Dette utsagnet har hun senere måttet beklage. Allikevel viser det at PST ikke har kontroll på ytterliggående høyreeklstreme, samt at de er for ensidig i tankegangen når de leter etter potensielle terrorister. ergo, de gjør ikke god nok jobb,. Dette er det lett å slå fast når vi i etterkant vet at PST løy om hvilken informasjon de hadde fått vedrørende ABB.

Så her har du konteksten. jeg har redegjort for hvorfor jeg mener at Janne Kristiansen ikke er skikket til denne stillingen. Jeg ser du sier du er uenig, men savner en begrunnelse. Kanskje du kunne kommet med det nå?

1
poeten2 [sitat…] I rette kontekst sier du, ok la oss gjøre det. 1) Den selvpålagte tausheten bkle formidlet rett etter 22. juli. Hele Norge skrek på informasjon om hva PST visste om ABB. S...

1.Siden tingene var uklart og man ville danne seg et bilde av hva som hadde skjedd og hvor mange skadde og drepte osv så var det naturlig at politet selv sto for den infoen i og med at det var de som jobbet med kartleggingen og omfanget av skadesteds omgivelsene så undrer jeg meg ikke hvorfor PST ikke var på banen offentlig.PST var nok i tett dialog i kulissene med myndightene og politiet og jobber med den etteretningen de skulle gjøre.

2. PST sjefen var klar og stødig og virket sikker i en tid der hele nasjonen var i sjokk jeg syns hun framsto mer stødig og trygg enn statsministeren som bare fokuserte på følelser.I mine øyne gjorde hun da en bra jobb.Man bør ikke la følelsene styre den jobben man gjør.Så bra jobbet.

3.Det var ingen av oss som forventet et angrep av en av oss,det vi forventet var en skjeggete Taliban type og ikke et nordisk utseeende på gjerningsmannen derav kom spørsmålet om utseende på ABB opp og hun svarte klart men kanskje litt på kanten men alllikavel så forklarte hun seg billedlig klart nok på spørsmålet.Og ja er enig i at fokuset ikke var på de høyre ekstreme miljøene men det gjelder hele europa...alle var preget av tiden med terror og da Jihad krigere på europeisk jord.Når det gjelder løgnen så var det avveining de måtte ta på hva offentligheten skulle vite om.

1

Ser at Aspaker er ute og antyder at Kristiansen fikk jobben fordi hun er kvinne. Det er det ultimate stikket, noe man ikke kan forsvare seg mot eller motbevise. Fyfaen for en bedriten måte å behandle folk på.

1
malvolio [sitat…] Hm. Og hun selv ble i sin tid nestleder i Høyre på grunn av hva da, mon tro?

Stein i glasshus ja - men jeg skjønner ikke poenget hennes. Ja noen ganger ønsker man at en kvinne skal ha en stilling, fordi det ikke har vært tilfelle tidligere f.eks, eller fordi man ønsker å representere flere deler av befolkningen. Det er jo derfor partiene f.eks ofte har en bestemt fordeling på kjønn, alder, geografi. Det er jo ikke slik at man bare velger etter fag - også andre egenskaper ved folk betyr noe.

De fleste mannlige ledere har jo OGSÅ blitt valgt fordi de er MENN. Man vil ha en sterk leder, osv. Man tror ikke en kvinne kan klare det. Man må altså ha en mann. Men dette er det ingen som kritiserer. Når en mannlig leder dummer seg ut, er det ingen som er ute og krever at nå må vi slutte å kvotere menn.

1
Navnebruker Ser at Aspaker er ute og antyder at Kristiansen fikk jobben fordi hun er kvinne. Det er det ultimate stikket, noe man ikke kan forsvare seg mot eller motbevise. Fyfaen for en bedri...

Så det er ikke lov å antryde noe slikt, selv om det ble stilt spørsmålstegn ved ansettelsen den gangen? det var flere som mente en mann ble forbigått-

jeg synes det skal være lov å stille dette psørsmålet, så får fakta avgjøre hvem som var best kvalifisert. Dette må kvinner tåle navnebruker.

Den siste debatten rundt kjønn og ansettelser er fylkesmannsutnevnelsen av Valgerd S. Haugland. Det er sterke krefter som mener at Per Kristian Foss var en klart sterkere kandidat og følgelig ble forbigått. Når Rigmor Aaserud i etterkant av utnevnelsen uttaler at hun "er glad for å øke kvinneandelen" så er det for meg normalt å stille spørsmålet om kjønn var utslagsgivende, og ikke erfaring/kunnskap.

1
Greip 1.Siden tingene var uklart og man ville danne seg et bilde av hva som hadde skjedd og hvor mange skadde og drepte osv så var det naturlig at politet selv sto for den infoen i og me...

Takk for at du "endelig" tok deg tid til å begrunne dine meninger, Mye lettere å diskutere da ;)

Jeg ser at vi har helt ulike utgangspunkt, og følgelig oppfatter JK handlinger ulike. Der jeg ønsket henne på banen med informasjon, synes du det var rett å vente.

Der jeg forventer mer av en PST-sjef enn hva hun har vist, synes du dette er godt jobbet.

Vi får konkludere med at våre syne er veldig ulike :)

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...