Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Er tragisk hvordan de klarer å avvise forslaget "pga at det ikke vet nok" når så og si ingenting kan bli værre en situasjonen idag.

Dette minner om god gammeldags relgiøs fanatisme.

2

Men da er det vel i følge AGSE trygt å bruke heroin,, for det vet vi tydeligvis nok om, til å fortsette med...

3

Nei dette må jo prøves først. Og prøves igjen og igjen.....

Nederland, Canada, Storbritania, Sveits, Tyskland, Spania, Danmark og Israel (og sansynligvis flere)har prøvd/prøver. Hvorfor ikke høre litt med dem om erfaringene?

De får høre at det er varierende resultater, både positive og negative. Litt varierende mht hvo mye hver pasient får. Storbritania startet med forsiktige doser, og resultatet var at de måtte spe på med illegal heroin i tilegg, Men det er flere som velger å fortsette å delta enn det er med metadon.

I Norge kjører vi med (for)høy dosering på metadon, slik at det ikke skjer noen form for avvenning/nedtrapping. Noe de altså forsøker i andre land. Vi har jo alternativer (metadon/subutex/ subuccone) Lemp litt på det rigide regelverket for å få ta del i denne behandlingen som en start. Vi er jo nesten bare på forsøkstadiene mht slik behandling også.

Jeg tror vi må inn på "fri" heroin. Selv om vi ikke kjenner alle konsekvensene av "fri" heroin. Vi kjenner godt nok til resultatet av kun illegal heroin. Dette er det ikke farlig å kjøre forsøk på!! Både for å hjelpe de fortapte, og for å slå beina under den illegale økonomien. Med over 9 millioner heroinbrukere verden over er den svarte økonomien gigantisk.

1
bjoro33 Nei dette må jo prøves først. Og prøves igjen og igjen..... Nederland, Canada, Storbritania, Sveits, Tyskland, Spania, Danmark og Israel (og sansynligvis flere)har prøvd/prøver. Hv...

Selv om vi ikke kjenner alle konsekvensene av "fri" heroin.

Tror ikke det vil forandre noe som helst.

Trossalt er heroin litt på samme linje som nazisme er.

Få er "tilhengere" og det er bannlyst. Hasj har mistet den egenskapen. Heroin vil aldri gjøre det. Derimot vil de som er disponert for å bruke rus og misbruke rus gjerne for få lettere tilgang, men når vi ser til Sveits tviler jeg på at dette vil representere noe problem...

1

Menneskeverd? Tull. Det gjelder KUN når "Afrika har hungersnød og tørkeperiode".

Fy Fy!!!!! Nå var det dette om å sette svake grupper opp mot hverandre. Aldri en vellykket debatt. Mer enn nok "lapskaus-debatt" her. Bør unngåes!!! Godt valg!

1
ynnory [sitat…] Fy Fy!!!!! Nå var det dette om å sette svake grupper opp mot hverandre. Aldri en vellykket debatt. Mer enn nok "lapskaus-debatt" her. Bør unngåes!!! Godt valg!

Nå var det dette om å sette svake grupper opp mot hverandre.

I Oslo har de narkomane blitt jaget fra skanse til skanse.

Det er helt greit å dele ut milliarder til regnskog, men å hjelpe tunge rusmisbrukere synes helt håpløst....

Pengesekken sitter løst til Afrika. Eller uhjelp generelt. Ruspolitikken og rusproblemer blir ett strafferettslig problem og ikke ett helsemessig problem slik det burde vært.

2

Det ser ut til at mange dessverre glemmer at det å være narkoman slettes ikke er noen identitet! Det er en sykdom!

De som har denne sykdommen er også noens bror/søster, far/mor osv. De er mennesker på lik linje med oss andre - selvsagt!

De bør derfor behandles deretter!

En velferdsstat innebærer velferd for alle involverte parter i samfunnet!

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
28 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...