Aktuelt

nordfrost

Magasinene er fulle:hvor går strømprisen ?

Nå har det regnet loddrett og vannrett i månedsvis på østlandet,og alle magasiner er fulle til randen.

Men ingen signaler er kommet i fra strømselskapene om at det betyr at strømprisen skal settes ned.

Tvertimot så er strømprisene begynt å stige igjen, bare forde at temperaturen har gått ned noen grader på grunn av alt regnet som kjøler ned luften, både ute og inne.

Når strømprisene er begynt å stige nå mens det renner over av vann i magasinene,hva skjer da til vinteren når kulda setter inn for alvor ?

Markedet reagerer med en gang med lavere priser på alt av andre varer, når det er for mye av en vare.

Men med strømmen så er det noe helt annet,:da kan tvertimot prisene stige uansett om vannet står over pipa og sikringsskapet !

Strømleverandørene kan tydeligvis gjøre som de vil med oss strømkunder,:de som ikke vil betale for deres overbetalte vare, får strømmen kuttet og må værsågod bare sitte å fryse i mørket.

Strømleverandørene har lært meg en ting,:blir det for lite vann i magasinene,da skal prisen opp,og blir det for mye vann slik at magasinene renner over,da skal prisen i hvertfall opp, slik at de som eier strømselskapene blir enda rikere, og kan ta ut millioner av kr i styrehonorarer,direktørlønninger og aksje utbytte.

Strømselskapene kan le hele veien til banken,og det på tross av at det regner vannrett,og alle magasinene renner over !

3
6 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Strømprisen har falt med 8€/MWh den siste uken (ca 6øre/kWh) og er i morgen på 34,68€/MWh 26,8øre/kWh. (Oslo)

Slutt med syting over at du ikke gidder å oppsøke informasjon.

2

Og prisen er ca 20% lavere enn på tilsvarende tid i fjor.

All data finnes på www.nordpoolspot.com (Du skal få lov til å jobbe litt selv, så linken er ikke klikkbar)

2
krollar Strømprisen har falt med 8€/MWh den siste uken (ca 6øre/kWh) og er i morgen på 34,68€/MWh 26,8øre/kWh. (Oslo) Slutt med syting over at du ikke gidder å oppsøke informasjon.

Stiller meg bak denne.

I tillegg så dannes strømprisen i et marked av tilbud og etterspørsel.

Tilbudet er stort sett begrenset all den tid vi ikke har flere fosse rå bygge ut, og vi ikke skal ha gasskraft og i alle fall ikke atomkraft. I tillegg så skal det jo absolutt ikke bygges kraftlinjer slik at vi kan få strømmen dit den trenges.

Samtidig så er forbruket lite avhemngig av pris. Alle vil jo ha det godt og varmt hjemme.

Dette er oppskrift på kaos, og er der det egentlige problemet er (økt forbruk, uendret produksjon).

2

Siste melding fra kraftselskapet:

"Vi kan med glede medele dem at strømprisen nå blir senket med 6 øre kWh, våre magasiner er fulle, og vi kan endelig gi deg gledelige nyheter."

Lengre nede i meldingen:

"På grunn av at vi vedlikeholder våre kraftlinjer, så øker vi nå nettleia med 10 øre kWh, vi er glad for at du er med å bygger fremtiden"

Prisene og meldingen er fiktive, men dette er i realiteten hva som kom i postkassen sammen med forrige strømregning.

1

Ingen må ha illusjoner om at stømprisene noen gang vil bli rimelige om vinteren uansett fyllingsgrad.Så får vi bare håpe at pengene vi betaler kommer oss alle tilgode. Det er jo stat og kommune som eier energiverkene,så overskuddet lir jo ført tilbake til samfunnet..?

1
liftmann Ingen må ha illusjoner om at stømprisene noen gang vil bli rimelige om vinteren uansett fyllingsgrad.Så får vi bare håpe at pengene vi betaler kommer oss alle tilgode. Det er jo st...

Ingen må ha illusjoner om at stømprisene noen gang vil bli rimelige om vinteren uansett fyllingsgrad.

Vi har da verdens billigste strøm, det samme sies om bensinprisene. Slutt å sutre sier mange.

Personlig mener jeg Norge ikke har riktig energipolitikk, vi burde hatt Europas rimeligste energi i kr. på forbruk. Oljenæringen, kull og kraftkrevende industri eksporterer minst 20 ganger mer enn det vi selv forbruker til en langt rimeligere pris en det vi selv betaler.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...