Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

This content is currently unavailable

The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may not have permission to view this page.

1
Per_Rong This content is currently unavailable The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may have expired, or you may...

This content is currently unavailable

Klipper notatet i sin helhet. Artikkelforforfatteren er ikke meg. Dette er klippet ifra facebook:

Den gamle dama mater alt som heter katter og fugler i nabolaget. Damen mener det vel men hun evner ikke å se konsekvensene av det hun holder på med.

Hun er ensom og vil gjerne at alle de andre skal se på henne som snill og god. På samme tid vil hun bli sett på som en betyningfull person. Hun bruker sin begrensede pensjon til å handle mat til alle disse dyrene. Det har nå gått så langt at hun har mistet styringen på sin egen økonomi.

En konsekvens av det hun holder på med er at både katter og fugler formerer seg hemningsløst. Det blir ofte slagsmål dyrene i mellom for å få tak i sin del av de begrensede ressursene. Matingen hennes tiltrekker seg stadig flere fugler av ymse slag. I utgangspunktet ville hun bare fore spurvene, men det har etterhvert dukket opp store flokker med duer og skjærer. Disse fortrenger spurvene og spiser opp det meste av maten. Duene skiter ned alle hus og hager i nabolaget. Skjærene er i tillegg aggressive og prøver å jage bort spurvene. Hun prøver å legge det opp slik at alle får, men skjærene er smartere og mer ressurssterke enn hun tror. Hun vil bare at alle skal være snille med hverandre. Det fører til at hun forer enda mer men resultatet er at det bare tiltrekker seg enda flere skjærer og duer.

I katteverden i nabolaget har ryktet spredt seg med rekordfart. Alt som kan krype og gå av katter søker til hennes utsatte matfat. Resultatet er at hennes egne kastrerte hannkatt blir jaget bort fra tomten. Han klarer ikke og orker ikke finne sin plass i det samfunnet som etterhvert utvikler seg på den tomten han engang så på som sin og som var trygg.

Damen begynner å se at dette går gale veien og begynner å sette ut uhorvelige mengder med mat til fugler og katter på naboenes eiendommer. Hun håper at de skal holde seg der. Dette gjør at naboene slipper å bruke egne ressurser på dyrefôr. Men innerst inne er det hun gjør noe de slett ikke liker. De vil helst bli kvitt katter, duer og skjærer. Hennes tiltak virker mot sin hensikt. Svært få ser på damen som snill, de anser henne etterhvert for å være en små senil gammel kjerring som har mistet grepet helt. Fler av dem håper hun dør snart og at det kommer nye folk i huset som vil leve normalt.

I og med at naboene irriterer seg over hennes atferd trekker hun seg lenger og lenger bort fra dem. Hun begynner isteden å leve helt og holdent for dyrene hun forer. Det å fore dem er det eneste som gir henne verdi i egne øyne. Hun lukker øynene til konsekvensene av hennes handlinger.

Både fugler og katter formerer seg med rekordfart. Dette plager damen, selv om hun synes kattunger og spurvekyllinger er søte. Problemet er at disse i sin tur vokser til og selv får en haug med unger. Som igjen....

Denne utviklingen holder på til å kvele hennes egen økonomi helt og holdent. Hun må knipe inn på det hun selv trenger for å leve rimelig greit. Hvis damen ikke våkner opp vil hun miste både hus og hjem.

En annen konsekvens av henne atferd er at fulglene og dyrenes adferd forandrer seg også. De slutter helt å lete etter mat selv. De kan ikke ta vare på seg selv i det hele tatt. Hun må bare fortsette ellers vil det bli en sult katastrofe i dyre miljøet.

Damen forsetter å mate dyrene selv om det hun gjør har ført til at de hun opprinnelig ville hjelpe har blitt fortrengt fra sine naturlige hekkeområder. Spurver vil ikke bo i et område dominert av skjærer og katter som dreper og plage spurver og dere avkom. Spurvene var i utgangspunktet ganske fredelige fugler men grunnet damens hemningsløse snillhet kan de ikke bo der de naturlig hørte hjemme. Damen har forandret naturen. Nå må spurvene sloss seg i mellom for å overleve.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...