Aktuelt

Røykfri

Pinkode 0000 - Et sikkerhetsproblem?

iflg. Dagens Aviser har Oslo Kommune, Vann og Avløp, tabbet seg ut med å bruke sikkerhetskoden 0000 for adgang til bl. Vannforsyningen. Er det, relativt sett lettere og knekke den koden, enn hvilken som helst annen, eller er dette nok en storm i et vannglass?

1
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er ikke 0000 som er problemet, men at det eneste som hindret forgiftning av hele oslo var en firesifret kode.

1

Synes det er værre at alle små hull i sikkerheten skal kobles til terrorister og terrorfare.

1

Haha lo godt når jeg leste den. Det spesielle her er jo at prgramvaren som denne koden brukes til helt sikkert kommer med 0000 som standardkode.

Så er det opptil de som bruker dette til å endre den til noe annet, dette har jo tydligvis ikke blitt gjort som etter min mening er amatørmessig så det holder.

1
mrpink1069 Dette er jo MEGET alvorlig og etter all sansynlighet noe av det farligste som kan skje. Tenk hvor mangee som kan bli forgiftet før de får stoppet vannet og gitt beskjed til alle.

Konsekvensene kunne blitt alvorlige helt klart, men jeg ser ikke noe poeng i å rope terrorisme så fort noe sånn dukker opp. Godt å se at landets aviser gjør det de kan for at norges befolkning skal gå rundt å være redde. Ja akkurat det terroristene selv vil at vi skal være.

1

Jeg er enig med flere av debattantene her. Vi må slutte og tro at vi kan beskytte oss mot terrorister for enhver pris. 22.7 viste oss det til overmål. Er det noen galinger som vil ramme oss, så klarer de det uansett om det er en fire eller tisifret kode.

1

Man får da ikke tilgang til styresystemer ved hjelp av å parre blåtann enheter? Standard pin koden for å parre blåtannenheter er 0000, men man må allikevel kjenne de binære kombinasjonene og hvilken adresse disse skal sendes til på en styreenhet for å styre noe.

Kommunene har nok egen tilpasset programvare for å styre disse systemene, bluetooth er bare en trådløs overføringsteknologi. Det er teknisk sett like enkelt å kopiere en magnetstripe på ett adgangskort og se noen taste koden sin på en kortleser fra litt avstand.

Pappasmurf

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...