Aktuelt

engafever

Barnemishandling

En italiener på ferie i Sverige dro sin sønn etter håret og ga han flere ørefiker. Turisten ble dømt for forholdet, siden barnemishandling er forbudt i Sverige. Det samme forbudet har vi i Norge.

Jeg synes det er bra at mannen ble dømt, for barn skal man ikke mishandle. Hva mener andre?

Saken

2
311 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Sunn fornuft ville tilsi at dette ikke er noe man bryr seg med, ettersom det er relativt utbredt i Italia og i mange andre europeiske land, dessverre. Å straffe folk for det som de i sitt hjemland anser som normal opptredend synes jeg blir å overreagere. Det er ikke snakk om systematisk mishandling, men det som ble sett på som normal oppdragelse i Norge for 40 år siden.

2

Når man kommer til Sverige har man å forholde seg til svenske lover. Det spiller ingen rolle hva noen i landet ved siden av gjorde for x antall år siden. Det er ikke noe urettferdig i å ikke få lov til å mishandle egne barn. En har kun lov til å benytte vold i nødverge. Mener man at barnet har handlet urettmessig må man ta det for retten.

1

Åsssåå, italenere da som banner, sverter og gestikulerer verst. Har aldri tenkt på hvordan barna deres har det. Vi nordmenn er bedre der. Så da har vi lover mot sånt.

Ikke bryt dem!

1

Er man på ferie i et land må man forholde seg til lovene. Dette gjelder selvsagt hvis man flytter dit også. Mange ikkevestlige innvandrere som bør lytte til dette.

1
DrSchwei Sunn fornuft ville tilsi at dette ikke er noe man bryr seg med, ettersom det er relativt utbredt i Italia og i mange andre europeiske land, dessverre. Å straffe folk for det som de...

Sunn fornuft ville tilsi at dette ikke er noe man bryr seg med, ettersom det er relativt utbredt i Italia og i mange andre europeiske land, dessverre.

Det er ikke sunn fornuft å ignorere barnemishandling. Men derimot er det sunt og riktig å straffe vold mot barn. Jeg er stolt av at Sverige og Norge forbyr barnemishandling. At italia ikke har en slik lov, viser at de befinner seg i middelalderen ennå, ihvertfall på dette området. I Italia raste debatten i forbindelse med saken i Stockholm. Det har kanskje fått enkelte i Italia til å våkne? Kan alltids håpe ihvertfall....

Domstolen i Sverige har sendt et viktig signal til oss alle og til Europa, slik jeg ser det.

1
DrSchwei Jeg sier at det er å overreagere å straffe folk. Jeg sier ikke at det er greit å bryte regler. Frihet fra straff gjør det ikke ok å bryte loven. Det blir dessverre stadig færre som...

Jeg er helt enig i hva du skriver her. Folk blir litt for fokuserte på begrepet barnemishandling, som nå innbefatter alle variasjoner av fysisk maktbruk, og som derfor tror at barn blir livsvarig skadde av en liten dask. Eller som her bli lugget og tatt hardt i øret.

Men det er mulig barna kan ha forståelse for at en viss type adferd medfører en konsekvens i form av fysisk straff. Derimot er det ikke like sikkert at barna vil forstå det dersom foreldrene plutselig begynner å endre adferd , dvs lar være å reagere som forventet på rampestreker fra barnas side.

Særlig utrygt kan dette oppleves dersom det skjer på grunn av lover og regler i ett fremmed land. Hva om barna begynner å tro at foreldrene kan risikerer å bli satt i fengsel mens de er langt hjemmefra?

Barna kan faktisk da gjøre enda grovere rampestreker bare for å få bli sikre på hva som vil skje.

Jeg tror barna heller vil ha en ørefik enn å oppleve at foreldrene blir fengslet og de selv plassert hos fremmede. Helt klart.

1
engafever [sitat…] Det er ikke sunn fornuft å ignorere barnemishandling. Men derimot er det sunt og riktig å straffe vold mot barn. Jeg er stolt av at Sverige og Norge forbyr barnemishandlin...

Det er ikke sunn fornuft å ignorere barnemishandling

Det er tull å kalle en ørefik for barnemishanding.

Det er totalt perspektivløst. I så fall pågår det barnemishandling i 80 prosent av hjemmene rundt Middelhavet.

Jeg er helt klart mot fysisk avstraffelse, uansett hva det dreier seg om. Men jeg setter meg ikke på den høye hest og kaller vanlige fedre og mødre i anre land for barnemishandlere fordi de bedriver en litt annen form for oppdragelse.

1
DrSchwei [sitat…] Det er tull å kalle en ørefik for barnemishanding. Det er totalt perspektivløst. I så fall pågår det barnemishandling i 80 prosent av hjemmene rundt Middelhavet. Jeg er he...

Det er totalt perspektivløst. I så fall pågår det barnemishandling i 80 prosent av hjemmene rundt Middelhavet.

Jepp, og så kan du reflektere litt over kvinner og barns status i disse landene samtidig.

Mishandling er mishandling. Man kan ikke kalle det noe annet selv om kulturen i landet godtar det.

3
GARDSDATTRA Jeg er helt enig i hva du skriver her. Folk blir litt for fokuserte på begrepet barnemishandling, som nå innbefatter alle variasjoner av fysisk maktbruk, og som derfor tror at barn...

som derfor tror at barn blir livsvarig skadde av en liten dask. Eller som her bli lugget og tatt hardt i øret.

Klart det påvirker og former barna om de blir utsatt for slikt på regelmessig basis. At det ikke ødelegger alle som opplever det betyr ikke at ikke mange tar skade av det.

2
DrSchwei [sitat…] Det er tull å kalle en ørefik for barnemishanding. Det er totalt perspektivløst. I så fall pågår det barnemishandling i 80 prosent av hjemmene rundt Middelhavet. Jeg er he...

Det er tull å kalle en ørefik for barnemishanding.

Det er jeg helt uenig med deg i! Hvis jeg hadde fika til et voksent menneske, så hadde det følt seg ydmykt og krenka. Det er enda verre å bli slått av sin far eller mor, samtidig lærer man at man skal løse konflikter med vold.

Du kan gjerne bagatellisere ørefiker, men det er vold mot et forsvarsløst barn.

Voksne kan anmelde eller gå sin vei. Det kan ikke barn.

5
engafever [sitat…] Det er jeg helt uenig med deg i! Hvis jeg hadde fika til et voksent menneske, så hadde det følt seg ydmykt og krenka. Det er enda verre å bli slått av sin far eller mor, s...

Einig frå A til Å. Glimrande oppsummert av kjerna i spørsmålet.

Det kanskje då ein del vaksne ikkje forstår/har gløymt/ikkje vil ta inn over seg, er at eit kvart slag, eit kvart lugg frå vaksnes hand også medfører at barnet etterpå veit at det må frykte sin far eller si mor:

At dette kan skje igjen.

Og det vil setje spor og forme reaksjonsmønstra til den som blir slått og lugga, for alltid.

I ei eller anna form.

Det er bra at vi bur i land der korporleg tukting av born er forbode.

2
AlIium [sitat…] Jepp, og så kan du reflektere litt over kvinner og barns status i disse landene samtidig. Mishandling er mishandling. Man kan ikke kalle det noe annet selv om kulturen i l...

Mishandling er mishandling. Man kan ikke kalle det noe annet selv om kulturen i landet godtar det.

I Italia eller Russland er ikke en ørefik barnemishandling. Og for en italiener i Sverige er det heller ikke barnemishandling.

Det er mitt poeng.

Det er poengløst å bruke ord som barnemishandling, og det undergraver det som virkelig er barnemishandling og som barna kan ta langsiktig skade av.

Jeg tror ikke det fører noe godt med seg at vi hele tiden skal bruke ord og begreper som overdriver - det er til en viss grad å undervurdere de som virkelig blir utsatt for mishandling - slik de fleste oppfatter begrepet.

Men har man stort behov for å gå rundt å skrike BARNEMISHANDLER til envher som gir et barn et ørefik - så gjerne for meg.

2
DrSchwei [sitat…] I Italia eller Russland er ikke en ørefik barnemishandling. Og for en italiener i Sverige er det heller ikke barnemishandling. Det er mitt poeng. Det er poengløst å bruke...

I Italia eller Russland er ikke en ørefik barnemishandling. Og for en italiener i Sverige er det heller ikke barnemishandling. Det er mitt poeng.

I Sverige er det barnemishandling, og det var i Sverige handlingen fant sted.

Å hevde at å rive en forsvarsløs person i håret og utdele flere ørefiker ikke er mishandling er forøvrig noe som absolutt kan diskuteres, noe avhengig av hvor hardhendt det ble gjort.

Uansett er det en uting at barn skal måtte leve i frykt for de personenen som de burde være tryggest på av alle her i verden.

1
LiquidDarkness [sitat…] I Sverige er det barnemishandling, og det var i Sverige handlingen fant sted. Å hevde at å rive en forsvarsløs person i håret og utdele flere ørefiker ikke er mishandling...

Uansett er det en uting at barn skal måtte leve i frykt for de personenen som de burde være tryggest på av alle her i verden.

Tror du virkelig at barn som får kjenne konsekvensene av sin egen oppførsel på kroppen føler frykt for sine foreldre?

Nei du, det gjør de så absolutt ikke. Men dersom ungene velger å være ulydige, være rampete, ja så kan de ha grunn for å frykte for konsenvensene.

Eller mener du det uansett bør være nok å si ett svakt fy til barna, helst mens du smiler slik at barna ikke skal bli redde? Selv om de altså har kastet steiner på naboens bil?

Altså kan barnet velge, være rampete å få kjenne på konsekvensene, eller barnet kan velge å oppføre seg bra, være omtenksom og flink og få oppleve ro og harmoni og kjærlige foreldre.

2
LiquidDarkness [sitat…] I Sverige er det barnemishandling, og det var i Sverige handlingen fant sted. Å hevde at å rive en forsvarsløs person i håret og utdele flere ørefiker ikke er mishandling...

I Sverige er det barnemishandling, og det var i Sverige handlingen fant sted.

Du mener altså at Italienske foreldre skal oppdra barnet på ett annet vis mens de er på ferie enn de gjør ellers?

Tror du virkelig ikke barna kan bli både redde og forvirret av en slik manøver fra foreldrenes side?

1
GARDSDATTRA [sitat…] Du mener altså at Italienske foreldre skal oppdra barnet på ett annet vis mens de er på ferie enn de gjør ellers? Tror du virkelig ikke barna kan bli både redde og forvirr...

Du mener altså at Italienske foreldre skal oppdra barnet på ett annet vis mens de er på ferie enn de gjør ellers?

Jeg mener, som det nokså tydelig står, at man skal følge de lover som gjelder i det landet man besøker. Makter man ikke det, så får man unngå å besøke landet.

Så ja - om italienske foreldre ikke makter å unngå å denge barna sine, så bør de holde seg unna land hvor slik primitiv oppførsel, fornuftig nok, er forbudt.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Tror du virkelig at barn som får kjenne konsekvensene av sin egen oppførsel på kroppen føler frykt for sine foreldre? Nei du, det gjør de så absolutt ikke. Men dersom unge...

Tror du virkelig at barn som får kjenne konsekvensene av sin egen oppførsel på kroppen føler frykt for sine foreldre?

Konsekvensene av sin egen oppførsel?

Denne oppførselen er et resultat av den oppdragelse barnet har fått. At enkelte foreldre mener de kan fraskrive seg det ansvaret og denge løs på barn fordi de "er slemme" er lite rasjonelt.

3
LiquidDarkness [sitat…] Konsekvensene av sin egen oppførsel? Denne oppførselen er et resultat av den oppdragelse barnet har fått. At enkelte foreldre mener de kan fraskrive seg det ansvaret og de...

Konsekvensene av sin egen oppførsel?

Synes du barn bør lære å fraskrive seg ansvaret for egen oppførsel, og heller skylde på alle andre?

Jeg lærte barna mine frihet under ansvar, dvs å ta ansvar for egen oppførsel og væremåte.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Synes du barn bør lære å fraskrive seg ansvaret for egen oppførsel, og heller skylde på alle andre? Jeg lærte barna mine frihet under ansvar, dvs å ta ansvar for egen oppf...

Jeg lærte barna mine frihet under ansvar, dvs å ta ansvar for egen oppførsel og væremåte.

Ved å rive dem i håret mens du gjentatte ganger slo dem i ansiktet?

Om ikke, så skjønner jeg ikke hvorfor du er så ivrig etter å forsvarer det denne italieneren gjorde?

1
LiquidDarkness [sitat…] Ved å rive dem i håret mens du gjentatte ganger slo dem i ansiktet? Om ikke, så skjønner jeg ikke hvorfor du er så ivrig etter å forsvarer det denne italieneren gjorde?

Om ikke, så skjønner jeg ikke hvorfor du er så ivrig etter å forsvarer det denne italieneren gjorde?

Det jeg forsvarer er barnas behov for en konskvent oppdragelse og gjennkjennelige foreldre uansett hvor i verden man er.

Og spesiellt for å få ha gjenkjennelige foreldre uansett hvor i verden man er. Det gir barna trygghet, nemlig.

For det kan ikke være greit for barn å være på ferie i ett fremmed land og der oppleve at foreldrene må oppføre seg på en for barna ukjent måte.

1
GARDSDATTRA [sitat…] Tror du virkelig at barn som får kjenne konsekvensene av sin egen oppførsel på kroppen føler frykt for sine foreldre? Nei du, det gjør de så absolutt ikke. Men dersom unge...

Tror du virkelig at barn som får kjenne konsekvensene av sin egen oppførsel på kroppen føler frykt for sine foreldre?

Jeg ble mishandlet av min mor regelmessig fra jeg var ganske liten og frem til jeg var gammel nok til å flytte hjemmefra.

Jeg følte og føler fremdeles frykt for henne, i tillegg til at det vanskeliggjør min omgang med mennesker som aldri kommer til å gjøre det samme.

Ikke bagatelliser mishandling. Jeg blir kvalm av sånne som deg.

2
GARDSDATTRA [sitat…] Det jeg forsvarer er barnas behov for en konskvent oppdragelse og gjennkjennelige foreldre uansett hvor i verden man er. Og spesiellt for å få ha gjenkjennelige foreldre u...

Og spesiellt for å få ha gjenkjennelige foreldre uansett hvor i verden man er. Det gir barna trygghet, nemlig.

Man blir veldig lite trygg av å mishandles, uansett kontekst. Man lærer seg kanskje å oppføre seg slik foreldrene vil, men prisen er høy.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...