Aktuelt

Sjakkulf

"Lurte Norge til å tro han var i villmarka"

Kristoffer (34) lurte Norge til å tro han bodde ett år i markaIkke bra å lure Norge opp i stry. Men når en leser artikkelen, blir det veldig uklart om fyren ikke har vært i villmarka i det hele tatt, eller om han har vært der avbrutt av korte turer til "sivilisasjonen". Dette er vel ganske vesentlig for leseren. Tilsiktet fra journalistens side?

1
39 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Burde egentlig ha visst det. Det er vel ingen ved sine fulle fem som frivillig lever under slike forhold så lenge.

1

Som jeg skjønte artikkelen dreier det seg om maks noen få uker mannen ikke har vært i villmarka, så hvis dette nå stemmer vil jeg fremdeles si at prestasjonen hans er stor.

1
trondergutt Som jeg skjønte artikkelen dreier det seg om maks noen få uker mannen ikke har vært i villmarka, så hvis dette nå stemmer vil jeg fremdeles si at prestasjonen hans er stor.

For de fleste nordmenn ville det ha vært en prestasjon å bo ute i villmarka i alt over tre dager, det er ikke poenget her, poenget er at han har løyet grovt og solgt bøker og filmer i bøtter og spann om en historie som utga seg for å være sann, men som var løgn.

Han sier selv at det var langt tøffere enn han hadde trodd, allikevel faket han og latet som at han var tøff nok til å ha klart det.

Men det er klart at man forstår nå hvor dum man har vært som har trodd på dette. For godt til å være sant.

1
krollar [sitat…] Tror faktisk at jeg hadde slitt mer med å overleve i lang tid på kjøpesenteret i Svinesund. Det er riktignok psyken som hadde tatt knekken på meg her.

Ja du sier noe, å overleve ett år på Nordbysenteret krever sikkert sin mann det også :)

Nei, nå håper jeg Lars Monsen tar opp tråden og viser oss hvordan dette skal gjøres, altså å klare seg ute et år på samme plassen som det var meningen at denne harryhandleren skulle overleve.

2
sertono Ja du sier noe, å overleve ett år på Nordbysenteret krever sikkert sin mann det også :) Nei, nå håper jeg Lars Monsen tar opp tråden og viser oss hvordan dette skal gjøres, altså å...

Nei, nå håper jeg Lars Monsen tar opp tråden og viser oss hvordan dette skal gjøres, altså å klare seg ute et år på samme plassen som det var meningen at denne harryhandleren skulle overleve.

Lars Monsen holder ikke på med det samme overhodet.

Lars Monsen drar på turer, hvor han ligger i telt med primus, og har med seg mat.

Poenget med denne turen var jo å leve av naturen, altså bo i gapahuk, kun spise mat han fanget selv, hugge ved selv, finne vann i naturen, osv.

Dette blir mer en form for overlevelse, mens Monsen drar på tur for å hygge seg.

Nettopp derfor har jeg egentlig også alltid lurt på hvorfor Monsen har fått status som Norges svar på Chuck Norris...

1
Jus-student [sitat…] Lars Monsen holder ikke på med det samme overhodet. Lars Monsen drar på turer, hvor han ligger i telt med primus, og har med seg mat. Poenget med denne turen var jo å leve...

Lars Monsen holder ikke på med det samme overhodet.

Nei, jeg vet det, men jeg tror han har såpass konkurranseinnstinkt at han kunne tenke seg å prøve. Husk Monsen tok med seg kun en svart søplesekk og en spade og overlevde ukesvis i Nordmarka da han var liten, tror han kunne fikset dette.

1
sertono Ja du sier noe, å overleve ett år på Nordbysenteret krever sikkert sin mann det også :) Nei, nå håper jeg Lars Monsen tar opp tråden og viser oss hvordan dette skal gjøres, altså å...

ei, nå håper jeg Lars Monsen tar opp tråden og viser oss hvordan dette skal gjøres, altså å klare seg ute et år på samme plassen som det var meningen at denne harryhandleren skulle overleve

Hvordan kan vi i så fall være sikre på at han klarer dette uten å få besøk av Rein...?

1

Han skrøyt på seg noe som ikke var sant og melket dette for alt det var verdt.

At han blir sett på som en løgner må han regne med. Håper virkelig ikke Monsen har løyet. Har ingen grunn til å tro det heller.

1

juks fra slike villmarksmenn har vært bestandig og kommer til å fortsette, vi har Sverre m Fjellstad og Terje Hellesøe som eksempler.

Når Bear Grylls drar rund med et hele fototteam rundt seg, tror dere ikke han også jukser litt.

1

Kristoffer (34) lurte Norge

Lurte norsk mediabransje er vel riktigere å si. Men mediabransjen har et så stort ego at de definerer seg selv som Norge.

1

Bare å flytte boken ifra "referat fra virkeligheten" til en dokumentar, gitt at innholdet om overlevelse og fangstmetoder samt måter å overleve på stemmer.

Problem løst.

Er alt bare fjas er det noe som heter "romaner" og "annen skjønnlitteratur". Passer fint inn der..

1

Ikke bra å lure Norge opp i stry. Men når en leser artikkelen, blir det veldig uklart om fyren ikke har vært i villmarka i det hele tatt, eller om han har vært der avbrutt av korte turer til "sivilisasjonen". Dette er vel ganske vesentlig for leseren. Tilsiktet fra journalistens side?

Det var litt uklart, men jeg forsto at det var en uke her og der 3 ganger. Kanskje 4-6 uker tilsammen. Men litt uklart hvor ofte han var på Svinesund og handlet?

Det dumme er jo at hvis han hadde spilt med åpne kort så hadde sannsynligvis ingen brydd seg om det. Litt som Canada-turen til Lars Monsen. Han fikk jo ting fraktet inn med helikopter og var jo stadig innom små samfunn for lengre eller kortere tid. Ikke la han skjul på det heller.

Hvis han hadde lagt inn de besøkene på bloggen så hadde ingen reagert på dette.

1

Vel, han lurte ikke meg. Har aldri hørt om vedkommende, og bryr meg ikke en dritt om hvor han har vært det siste året eller 10.

1
koselig42 juks fra slike villmarksmenn har vært bestandig og kommer til å fortsette, vi har Sverre m Fjellstad og Terje Hellesøe som eksempler. Når Bear Grylls drar rund med et hele fotottea...

Når Bear Grylls drar rund med et hele fototteam rundt seg, tror dere ikke han også jukser litt.

Poenget med Bear Grylls sin serie er jo å vise hvordan man kan overleve i naturen.

Han har blitt tatt for juks, da han i en episode fanget "villhester", noe som viste seg å være tamme hester.

Dette blir uansett ikke sammenliknbart overhodet, og om hestene er tamme eller ville er egentlig ikke så farlig.

1

Jeg ler av denne villmannen,leste på mobilnett at han hadde bodd 1mnd på hytte i tillegg til 2 turer til siviliasjonen,du verden for en jævla løgner,har null respekt for dette nullet mer.

Lars Monsen står det respekt av,hyll hyll,villmarkens konge nr 1 for meg,enormt det han gjorde...

1
VivaLV [sitat…] Det var litt uklart, men jeg forsto at det var en uke her og der 3 ganger. Kanskje 4-6 uker tilsammen. Men litt uklart hvor ofte han var på Svinesund og handlet? Det dumme...

Det dumme er jo at hvis han hadde spilt med åpne kort så hadde sannsynligvis ingen brydd seg om det. Litt som Canada-turen til Lars Monsen. Han fikk jo ting fraktet inn med helikopter og var jo stadig innom små samfunn for lengre eller

De fleste i noenlunde bra form hadde klart det samme som Monsen med mat og telt, og nye forsyninger på veien. Det kommer vel heller an på om folk har tid og råd til dette, og om man har interesse av å surre omkring i ødemarka uten å se folk på flere dager.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...