Aktuelt

Fripus

Billig strøm uten belastning på nettet?

Kan noen forklare dette?

Forrige år sa de at strømprisen måtte settes opp fordi belastningen på strømnettet ble for stor. Nå er vannmagasinene fulle, og vi loves billig strøm til vinteren. Belastningen på nettet er ikke lenger noe argument. Hva har skjedd?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Pøh.Ikke narr meg til å le.Akkurat som om de ikke finner på noe for å få opp prisen i vinter og..

1

Kan det ha noe med at det er nok strøm som blir produsert innenfor det enkelte strømprisområdet slik at man slipper å benytte overføringslinjene mellom hvert strømprisområde for å sikre hver enkelt nok strøm?

Hva tror du?

1

Forrige år sa de at strømprisen måtte settes opp fordi belastningen på strømnettet ble for stor. Nå er vannmagasinene fulle, og vi loves billig strøm til vinteren. Belastningen på nettet er ikke lenger noe argument. Hva har skjedd?

Du kan ikke transportere uendelig med effekt i kraftnettet. Kraftnettet i Norge er kraftig underdimensjonert og det trengs store investeringer i nettet for å takle høyere effektetterspørsel.

Hardangersaken er i så måte et eksempel på et prosjekt som vil gi lavere strømpris, men det er vanskelig å få gjennomslag for å bygge nett i Norge pga folk som lenker seg til mastene og skaper bry for de som bygger.

De som driver på å portesterer i Hardanger koster forbrukerne penger i form av høyere strømpris.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...