Aktuelt

TURBRA

Kjempesatellitt treffer snart jorda i stor fart

En seks tonns tung satellitt er iferd med å falle ned fra sin bane rundt jorda. NASA vet ikke hvor restene vil treffe, men forventer at den vil treffe jorda 23 september.. Det blir litt av et sammenstøt?

Lurer på hvor stor skade den gjør? Skummelt er det i hvert fall, men det står at de tror mesteparten av satellitten vil brenne opp inn i atmosfæren. Får håpe den faller ned i et havområde og ikke i et tettbygd strøk i hvert fall..

http://www.tv2.no/nyheter/utenriks/kjempesatellitt-treffer-snart-jorden-i-voldsom-hastighet-3587603.html

1
169 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det som er litt skummelt denne gang, er at objektet er stort, banen er vanskelig å beregne, samtidig som mulighetene for at fragmenter treffer noe levende, er "så stort" som 1:3500. Nå faller det ned gjenstander stadig vekk, det er aldri registrert ulykker, men NASA liker bedre en odds på mer enn 1:10000. Nå er vi "heldige" her oppe i nord, det meste av satelitter og annet skrot har en så liten vinkel med ekvator, at de aldri passerer rett over oss. Denne satellitten har en vinkel på 57 grader, og passerer derfor alltid sør for landet.

2

Hvis den brenner ned til ett tonn, blir det som bilen min. Er det trygt i kjelleren, tro? Kanskje jeg skulle rigge meg til der for sikkerhets skyld?:-)

1

Får ikke sitert deg Arrcab, men takk for fint innlegg. Betryggende det du skriver om at den har så liten vinkel mot ekvator. ;-)

1
TURBRA [sitat…] Men nå er det vel forskjell på et objekt som kommer i voldsom hastighet ovenfra og bilen din som er stillestående i kjelleren da kanskje? :))

Men jeg tenkte på et objekt med tyngde som bilen min treffe taket i full fart, da, man kan kanskje beregne farten på et tonn i fritt fall, og treffe hustaket. Vil den gå gjennom loftet og to etasjer OG betongdekket mellom 1. etasje og kjelleren?

Håper det stemmer at de kan angi stedet to timer i forveien og at vinkelen gjør at Norge ikke blir truffet på breddegraden til Oslo.

Men det finnes jo andre enn meg... Er en kjeller eller et bomberom greit, tro?

1
susilu Men jeg tenkte på et objekt med tyngde som bilen min treffe taket i full fart, da, man kan kanskje beregne farten på et tonn i fritt fall, og treffe hustaket. Vil den gå gjennom lo...

Håper det stemmer at de kan angi stedet to timer i forveien og at vinkelen gjør at Norge ikke blir truffet på breddegraden til Oslo. Men det finnes jo andre enn meg... Er en kjeller eller et bomberom greit, tro?

Ja, da får man jo tid til å evakuere. :) Om bomberom eller kjeller er trygt i den forbindelse aner jeg ikke.

1

Om man blir truffet av en satelitt er det nok en greit tegn på at tiden var omme uansett, så spesielle forholdsregler trengs nok ikke...

3
MichaelMyAngel

Har de ikke noe prakisis med at de sprenger sånt uti "rommet" før det treffer jorden?

1

En seks tonns tung satellitt er iferd med å falle ned fra sin bane rundt jorda. NASA vet ikke hvor restene vil treffe, men forventer at den vil treffe jorda 23 september.. Det blir litt av et sammenstøt?

Lurer på hvor stor skade den gjør? Skummelt er det i hvert fall, men det står at de tror mesteparten av satellitten vil brenne opp inn i atmosfæren. Får håpe den faller ned i et havområde og ikke i et tettbygd strøk i hvert fall..

Skulle til å spøre om det var dagbladet, men så så jeg linken...

1
Klemmie Bare i Armageddon det skjønner du ;-)
MichaelMyAngel

Der var det vel som jeg husker en gedigen metoritt?

Dette dreier seg om en satelitt på rundt 6 tonn, dvs en svært liten sak uti rommet. Det kan jo ikke ha kommet som julekvelden på kjerringa at denne satelitten ville falle ned, alderen tatt i betraktning? Og det er jo ikke den eneste satelitten der ute, så mitt poeng var at om de ikke har funnet en løsning på hva de gjør med "utbrukte" satelitter, vil det da si at dette som skjer nå blir prosedyre hver gang noe menneske-skrap fra rommet slutter og virke?

1

Noe nytt? Vet noen omtrent hvor den er?

Får sette oss i bilene og kjøre mens vi ser opp, så treffer vi garantert NOE...

1

Vrakrestene vil falle ned over et stort område. Noe tilsvarende strekningen fra Canada til syd i Brasil. Det er ikke en klump som kan treffe ètt hus.

1

Men da kommer det ikke et helt tonn deisende, så kanskje kjelleren er OK likevel:-)

Bare å ta med matpakke... :-)

1

- man skal være maksimalt uheldig om enn får en satelitt deisende ned i hodet, da Jorden består av ca. 75% hav, menmen, det kan jo skje ..., noen er sikkert konstant uheldig.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
1 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Laster...