Aktuelt

olemt

Konsensuslandet?

I Norge bedrives det omtrent ikke kritisk dybdejournalistikk i det hele tatt. Vi har havnet ned på et nivå der journalistikken går ut på flisespikking. Man slår stort opp ikke-saker som at et politisk parti har leid en buss som slipper ut litt mer enn andre busser, og som om ikke det var nok kjørte 7 km/t over fartsgrensen i minst 100 meter. Systemkritikken har helt forsvunnet. Regjeringens klakkører forklarer ofte dette med at Norge er et konsensusland. Et land der det er full enighet om de store linjene. Men er dette riktig? Eller er det bare slik at de som ikke er enige i de store linjene, de som evner å se litt ut over egen andedam, blir tiet i hjel?

Denne artikkelen forklarer hvordan systemkritiske dokumentarfilmer blir kvalt i fødselen fordi NRK ikke vil vise dem. Man må nærmest ha sendegaranti fra NRK for å få finansiert en film. Er det slik vi vil ha det her i landet?

http://www.filmkraft.no/index.php?option=com_content&task=view&id=45&Itemid=29

3
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et land der det er full enighet om de store linjene. Men er dette riktig? Eller er det bare slik at de som ikke er enige i de store linjene, de som evner å se litt ut over egen andedam, blir tiet i hjel?

Meget godt innlegg, og en meget viktig sak du tar opp. Jeg er enig i ditt syn på dette. Dette har fått utviklet seg fordi folket sover, har det for godt og er bestukket med et par aksjer og en flatskjerm. De som styrer samfunnet distenserer seg fra folket, og er ikke tjent med kritisk søkelys. Noe folket ville være sevfølgelig.

1

Kardemomeloven gjelder også for journalister.

Tydelig eksempel på manglende fokus på interessante ting er rusmisbruket i kongefamilien, trygdesvindel blant stortingsfolk, maktmisbruk i den offentlige verden osv.. En dag så får vi kanskje vite at maktmennesker i norge er like gale og korrupte som i alle andre land.

1

Denne artikkelen forklarer hvordan systemkritiske dokumentarfilmer blir kvalt i fødselen fordi NRK ikke vil vise dem. Man må nærmest ha sendegaranti fra NRK for å få finansiert en film. Er det slik vi vil ha det her i landet?

Hva er da forslaget?

Dem har vel gått bort fra kravet om at dem må ha en tv-kanal med på laget, men må ha en ambisjon og en plan for hvor dokumentarene skal bli vist.

At skattebetalerne skal finansiere dokumentarer "ingen" vil se, samt event. tvinge NrK til og sende dem og, slik at folk skal se dem enten dem vil eller ei?

1
Riggs [sitat…] Hva er da forslaget? Dem har vel gått bort fra kravet om at dem må ha en tv-kanal med på laget, men må ha en ambisjon og en plan for hvor dokumentarene skal bli vist. At...

At skattebetalerne skal finansiere dokumentarer "ingen" vil se, samt event. tvinge NrK til og sende dem og, slik at folk skal se dem enten dem vil eller ei?

I utgangspunktet mener jeg alle media skal være selvfinansierende, men dette går jo naturligvis ikke an når en betydelig del av media slipper å tenke på dette, men blir finansiert direkte eller indirekte. Når man først velger å drive med denne formen for konkurransevridende subsidiepolitikk kunne man sørget for å spre midlene jevnt over og ikke for-fordele ønskelige politiske eller journalistiske ytringer foran uønskede. Men det gjør man ikke. Staten har stor grad av kontroll over det som produseres av mediemateriale i Norge gjennom alle støtteordningene som finnes. Det de ikke har kontroll på er naturligvis hva folk er interessert i. Jeg arrangerte for eksempel visning av Peak Oil - Imposed by Nature i Oslo og annonserte visningen via debattinnlegg på internett. Det kom 40 stykker, alt fra bestemødre til ansatte i oljeindustrien. Alle var enige om at filmen var god, og at temaet blir hysjet ned i Norge.

1
Spartana Kardemomeloven gjelder også for journalister. Tydelig eksempel på manglende fokus på interessante ting er rusmisbruket i kongefamilien, trygdesvindel blant stortingsfolk, maktmisbr...

En dag så får vi kanskje vite at maktmennesker i norge er like gale og korrupte som i alle andre land.

Det er noe jeg allerede vet, dessuten er det naturlig. Psykopater søker seg til makt som pedofile søker seg til barn. Dette gjelder selvfølgelig over hele verden.

1
Riggs [sitat…] Hva er da forslaget? Dem har vel gått bort fra kravet om at dem må ha en tv-kanal med på laget, men må ha en ambisjon og en plan for hvor dokumentarene skal bli vist. At...

At skattebetalerne skal finansiere dokumentarer "ingen" vil se, samt event. tvinge NrK til og sende dem og, slik at folk skal se dem enten dem vil eller ei?

Du er et demokratisk problem. Greit nok, men ALDRI påstå at du lever i et demokrati, om din mening er mainstreem. Da heter det flertallstyrani.

1
Pikkazzo [sitat…] Du er et demokratisk problem. Greit nok, men ALDRI påstå at du lever i et demokrati, om din mening er mainstreem. Da heter det flertallstyrani.

Demokrati betyr vel strengt talt folkestyre, og så kan man variere mht hvor mye annet man skal ha inn der, som opprinnelig ikke er en del av det begrepet.

At flertallet bestemmer er da ikke udemokratisk, samt om alle hos mindretall skal ha sin vilje [, for at det ikke skal være flertallstyranni], så går vel staten uansett konk?

Selv om vi sikkert har råd til flere dokumentarfilmer, hvorfor skulle grensa gå akkurat der, og ikke alle andre "minoriteter", som ikke får så mye penger dem vil ha. Kunstnere, folk på trygd og stønader, sier vel ikke nødvendigvis nei til mer penger, selv om flertallets representanter sier nei,...

Som hos alle andre er det noe jeg vil gi mer penger til, og noe mindre. I noen saker vil jeg da være flertallstyranniet om en vil, og i andre utsatt for det? Vet ikke om du egentlig er noe av det samme, om du ikke er for mer til absolutt alt da?

1
olemt [sitat…] I utgangspunktet mener jeg alle media skal være selvfinansierende, men dette går jo naturligvis ikke an når en betydelig del av media slipper å tenke på dette, men blir fi...

Det de ikke har kontroll på er naturligvis hva folk er interessert i. Jeg arrangerte for eksempel visning av Peak Oil - Imposed by Nature i Oslo og annonserte visningen via debattinnlegg på internett. Det kom 40 stykker, alt fra bestemødre til ansatte i oljeindustrien. Alle var enige om at filmen var god, og at temaet blir hysjet ned i Norge.

Flott at du tar initiativ, og gjøre noe konstruktivt mht å spre dokumentarer. 40 er vel ikke allverdens vel?

Når jeg leser omtalen av filmen, dog kanskje ikke på den beste sida for alt jeg vet, så lurer jeg på om det er enda en venstrevridd dokumentar, som det er en mangelvare av på NrK?

Det om Bush og CIA, minner vel litt om konspirasjonsteorier i omtalen jeg fant ihvertfall, men det kan jo du gi litt svar på om er riktig at og er med?

Er det slike samfunnskritiske analyser man mangler, og som NrK burde ta mer inn i varmen?

Som sentrum-høyre orirentert [, ikke minst mht utenrikspolitikk], kan jeg ikke si at jeg føler meg helt representert hos NrK, og anntar jeg ikke er alene der, men iflg. deg skal NrK enda lengre til venstre på mange områder?

1

Interessant. Sitter forresten å "koser meg" med dokumentaren "Smaken av hund" nå, en film som ble nevnt i artikkelen du linket til, så takker for tipset.

1
Riggs [sitat…] Flott at du tar initiativ, og gjøre noe konstruktivt mht å spre dokumentarer. 40 er vel ikke allverdens vel? Når jeg leser omtalen av filmen, dog kanskje ikke på den beste...

40 oppmøtte er ganske mye til en visning av en film med påfølgende debatt som bare var annonsert på et debattforum. Jeg hadde håpet på ti. Var også ganske takknemlig for at for eksempel en dame fra Schlumberger dukket opp på eget initiativ. Hun som kom derfra var opptatt av at Peak Oil for dem som drilling-selskap var tidenes forretningsmulighet, fordi fenomenet innebærer at det må bores mange flere brønner i eksisterende felt. Hun fortalte oss mye interessant om hvordan brønner bores i dag, og hva de forsket på innen for eksempel horisontal boring.

Nå er det slik at mange av de som er opptatt av Peak Oil heller mot venstresiden, det er i det hele tatt ofte slik at utfordringer med store konsekvenser tiltrekker seg folk fra venstresiden. Selv er jeg godt plassert på høyresiden, men problemstillingene man ser på er jo de samme uansett utgangspunkt. Svarene blir selvsagt forskjellige, men den eneste norskproduserte filmen om et så viktig fenomen burde fått oppmerksomhet i Norge synes jeg. Spesielt siden vi står i problemet med begge beina, selv om myndighetene blånekter og bygger luftslott.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...