Aktuelt

GIittertind

Skandalen på Utøya når nye høyder

http://www.dagbladet.no/2011/09/20/nyheter/anders_behring_breivik/innenriks/terrorangrepet/18216729/

Den første politimannen på stedet vurderte ikke selv å reise ut til øya. I stedet skal han ha kommandert sivile til å reise ut i egen båt.

Ble på land - Politimannen ba oss om å få tak i alt av kjentfolk med båter og komme oss ut på fjorden for å hente folk, sier Christer Lillestrøm (21)

- Jeg vurderte ikke å ta meg over til øya, skriver politibetjenten i sin egenrapport, datert 22. august.

Båten ble igjen

Samtidig gjorde de to seg klare til å reise til Utøya, men den første patruljen dro uten å ta med seg politibåten.

Politibåten ble stående igjen i politiets garasje på Hønefoss.

Denne politimannen bør få livsvarig fengsel

1
324 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ble på land - Politimannen ba oss om å få tak i alt av kjentfolk med båter og komme oss ut på fjorden for å hente folk, sier Christer Lillestrøm (21)

Tydelig at dagens politi er kraftig overbetalt for sin innsats.

1

Svarer likt her som jeg gjorde i en annen tråd i går:

Politi har vist hele landet sin befolkning hvor inkompetente og handlingslammet de er i fra det smalt kl 1526 den 22/7 til nå og vil nok vise oss enda mere amatør messig politiarbeid i tiden fremover.

Når vi har en type som Storberget som sjef for politi kan man ikke vente seg mere.

1
MichaelMyAngel

Ille som det høres ut, så er jeg glad for at dette kommer fram. Jeg og flere andre har hevdet politiets feighet og udugelighet helt siden 22 juli, og møtt sterk motstand fra politi-elskerne her på VGD.

1

ha kommandert sivile til å reise ut i egen båt.

Helt utrolig!

Å sende andre i fare kan han, mens han selv står der trygt på land. Han burde fått sparken. Han har ikke lov å kommandere folk på den måten.

1
koselig42 Svarer likt her som jeg gjorde i en annen tråd i går: Politi har vist hele landet sin befolkning hvor inkompetente og handlingslammet de er i fra det smalt kl 1526 den 22/7 til nå...

Politi har vist hele landet sin befolkning hvor inkompetente og handlingslammet de er i fra det smalt kl 1526 den 22/7 til nå og vil nok vise oss enda mere amatør messig politiarbeid i tiden fremover. Når vi har en type som Storberget som sjef for politi kan man ikke vente seg mere

Norsk politi er kun skapt til å iføre seg full mundur og skremme skoleunger og husmødre og bølle seg og være tøff hvis de ser en liten butikktjuv.

En deserado med våpen derimot, har de ikke spesielt mot til å tøffe seg overfor, nei, da er det visst kjekkere å dytte sivile foran seg.

For en skammelig etat...

1

Denne skandalen bær endevendes på alle måter og hoder bør rulle. Storberget sitter fortsatt i stillingen, men forventer at han må pakke sakene når dette er over.

1
GIittertind [sitat…] Ikke bare sparken. Han har kommandert sivilie ut i fare, mens han selv sto trygt og godt på kaia bevæpnet og med fult utstyr. Han bør sitte i fengsel og aldri slippe ut i...

Han bør sitte i fengsel og aldri slippe ut igjen.

Dette blir for dumt. Det at han fikk folk til å dra ut med båtene sine, reddet sannsynligvis mange liv. Det skal vi prise oss lykkelig for at han fikk til. Det er kanskje kritikkverdig at han ikke dro ut selv, men slik som saken er belyst i media, så vet vi egentlig ikke nok til å komme med noen bastante meninger.

Utsagn som at han bør sitte i fengsel og aldri slippe ut igjen minner meg om vanvittge diskusjoner jeg ikke har hatt siden barneskolen.

Pappan min er sterkere enn din. Hvis vi ikke får friminutt så bør læreren sitte i fengsel resten av livet. Kom an da. Hvor barnslig går det an å være her på VGD?

2
Hatleking [sitat…] Styr deg. Dette er rett og slett patetisk.

Styr deg

Det burde strengt tatt de fleste i denne tråden. Dette er spekulasjoner på høyt nivå. Vitner har sagt det, og vitner har sagt ditt.

Jeg får meg ikke til å tro på at politimannen skal ha beordret sivile ut på Øya, mens han selv står der uten å gjøre annet. Klarer det ikke, selv om jeg i årevis har pekt på politiets udugelighet i dette landet.

1
Kul_Djevel [sitat…] Dette blir for dumt. Det at han fikk folk til å dra ut med båtene sine, reddet sannsynligvis mange liv. Det skal vi prise oss lykkelig for at han fikk til. Det er kanskje...
overvektige_meg

Dette blir for dumt. Det at han fikk folk til å dra ut med båtene sine, reddet sannsynligvis mange liv. Det skal vi prise oss lykkelig for at fikk til. Det er kanskje kritikkverdig at han ikke dro ut selv, men slik som saken er belyst i media, så vet vi egentlig ikke nok til å komme med noen bastante meninger.

Du finner det rimelig at politiet kommandrer tilfeldige sivile og utrente folk ut i potensielt livsfarlige situasjoner, mens de selv gjemmer seg bak nærmeste busk?

Finnes det noe en offentlig ansatt kan gjøre som du vil finne litt kritikkverdig?

1
overvektige_meg [sitat…] Du finner det rimelig at politiet kommandrer tilfeldige sivile og utrente folk ut i potensielt livsfarlige situasjoner, mens de selv gjemmer seg bak nærmeste busk? Finnes...

Finnes det noe en offentlig ansatt kan gjøre som du vil finne litt kritikkverdig?

Så nå får jeg kjeft av deg fordi jeg ikke kritiserer en offentlig ansatt utifra begrenset informasjon i en liten notis?

Tidligere har du kjeftet fordi jeg kritiserer offentlige personer og kaller med en samfunnsfiende?

Samme hva jeg gjør, så blir det nok feil i din verden :)

1
morbidsaint [sitat…] Det burde strengt tatt de fleste i denne tråden. Dette er spekulasjoner på høyt nivå. Vitner har sagt det, og vitner har sagt ditt. Jeg får meg ikke til å tro på at politi...

Det burde strengt tatt de fleste i denne tråden. Dette er spekulasjoner på høyt nivå. Vitner har sagt det, og vitner har sagt ditt.

Hvis du leser originalartikkelen på ABC nyheter, så kan du se at dette ikke bare er fra vitner, men store deler av artikkelen baserer seg på politimannens egne observasjoner og uttalelser i en politirapport.

1

Hvem pokker er det som lekker alt dette til pressen?

Pappasmurf

1

Denne politimannen bør få livsvarig fengsel

Dette er grov uaktsomhet og tjenesteforsømmelse. Og det burde han få sparken for og fradømmes retten til å jobbe innen politiet for all fremtid. Men det er drøyt å gi han skylden for at en gal mann skjøt 69 mennesker.

1
Kul_Djevel [sitat…] Dette blir for dumt. Det at han fikk folk til å dra ut med båtene sine, reddet sannsynligvis mange liv. Det skal vi prise oss lykkelig for at han fikk til. Det er kanskje...

Dette blir for dumt. Det at han fikk folk til å dra ut med båtene sine, reddet sannsynligvis mange liv

Drøyt å sende ham i fengsel, men å faktisk beordre sivile til å dra inn i en høyrisikosone har han ikke lov til. Flere opplevde å bli beskutt.

Joda, det er flott at mange ble reddet av frivillige. Men det er faktisk ikke poenget i denne diskusjonen. Det er irrelevant.

1

- Hvis denne informasjonen stemmer, er det fristende å kalle dette direkte feigt fra politiets side. Dessverre.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...