Aktuelt

muligdet

NRK mener at lisensbetalere er synske

"Huset til Karin Nilsen (42) og hennes familie i Halden fikk store skader etter en stor brann 18. januar i år. Brannen startet i husets TV-apparat."

"Nilsen fikk klar beskjed om at hun skulle ha gitt beskjed før lisensperioden startet 1. januar."

NRK mener altså at hun er synsk og skulle gitt de beskjed 1. januar at huset ville brenne ned 18. januar og at hun dermed ble uten TV? Latterlig.

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Selv om det var et dårlig tidspunkt å få regningen, må vi tro de har kjøpt seg ny tv etter brannen...?

1

NRK mener altså at hun er synsk og skulle gitt de beskjed 1. januar at huset ville brenne ned 18. januar og at hun dermed ble uten TV? Latterlig.

De mener jo at om man skal slippe lisens så må man si fra før lisensperioden begynner. En litt malplassert kommentar fra NRK, men det forandrer ikke det faktum at lisensen skal betales for alle påbegynte lisensperioder.

1
malhen [sitat…] De mener jo at om man skal slippe lisens så må man si fra før lisensperioden begynner. En litt malplassert kommentar fra NRK, men det forandrer ikke det faktum at lisensen...

Nei, de har jo slått fast at folk skal være forutseende og gi beskjed i god tid, helst noen uker eller måneder før TVen tar fyr og huset brenner ned, alt etter som når lisensperioden begynner. At dette er umulig er visst lisensbetalerens problem.

1
michaelhe Jeg håper man fjerner linsensordningen og tar det over skatteseddelen i stedet. Får vi en høyre regjering, så er kanskje dette det eneste positive som vi får ut av maktskiftet.

Får vi en høyre regjering, så er kanskje dette det eneste positive som vi får ut av maktskiftet.

Er forskjell på posisjon og opposisjon. Tror nok at NRK-lisensen i sin nåværende form kommer til å overleve en høyreregjering også, den har jo gjort det før.

1
muligdet Nei, de har jo slått fast at folk skal være forutseende og gi beskjed i god tid, helst noen uker eller måneder før TVen tar fyr og huset brenner ned, alt etter som når lisensperiod...

Som jeg sier så var det klønete formulert av NRK med at de måtte si fra på forhånd. Men det forandrer fortsatt ikke på det faktum at når de først hadde begynt på lisensperioden så skal de betale for den. Om huset brenner ned, dødsfall eller du kvitter deg med fjernsynet så skal enhver påbegynt lisensperiode betales for.

De har mest sannsynlig ikke kapasitet til å gjennomgå alle abonnenter som har betalt men som ikke skal betale lisens. Det måtte ha vært sånn for alle. Om det var en dag inn i perioden eller om det kun var en dag igjen av perioden. Skal de ha en sånn kapasitet blir det kostenes mere penger å drive lisensinnkreving. Hvem tar regningen tror du?

1
muligdet [sitat…] Respektløst av de som har mistet noen? Det er vel NRK som i såfall er respektløse når gidder å bry seg om en tusenlapp?

Ja når fokuset dras mot penger når man har mistet noen synes jeg det er respektløst ovenfor de som er døde. Mulig det bare er meg, men penger kommer litt i andre rekke når man har mistet noen. Spesielt såpass lite som en tusenlapp egentlig er. Jeg skjønner heller ikke at det skal være vanskelig å forstå at å skulle tilbakebetale ulike delsummer til tusenvis av mennesker årlig blir en stor ekstra kostnad for en bedrift. Denne ekstra kostnaden måtte vi på et eller annet vis betalt uansett. Mest sannsynlig i økt kringkastingsavgift. Det er i mine øyne riktig av NRK å være strikte på denne regelen. Ellers hadde det blitt en stor mølle med arbeid for å gå igjennom hvert enkelt krav i stede for å kjøre disse kravene automatisk uten store behandlingen. Jeg regner også med at du ser ekstrakostnaden det ville blitt med en sånn løsning?

1

Jeg bor i Sverige, og betaler der, i 2005 hadde jeg en brann som gjorde huset ubebolig en laaang stund, jeg tok kontakt med Radiotjänst og fikk tilbake den delen av lisensen som var igjen, tror det var 4 mnd, så det går her også.....Det samme gjelder årsavgifta, avregistrerer jeg bilen, så får jeg tilbake gjenstående periode jeg har betalt for..... Og dette skjer automatisk.....

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
7 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...