Aktuelt

Najaden

Sympatitråd for jentene i Riga

[Slettet]

5
61 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En hel verden jublet når Sovjetunionen falt. Som min tidligere venninne og nabo fortalte; Det hele begynte med perestroika. Det var umulig å klare seg, selv med hennes utdannelse og jobberfaring som sekretær på et advokatkontor. Hun og hennes venninner endte som prostituert i Tyrkia. Den store friheten?

1

Sympati er fint, men hjelper ikke noe som helst. Bortsett fra at det kanskje gir den som starter en sympatitråd og synes den en fin bedre samvittgihet?

Det eneste som hjelper er politiressurser til å stoppe bakmenn - og ikke minst: En økonomisk oppgang som gjør at vanlige folk kan ha seg en inntekt.

Kommunismens fall var bra for noen, men langt fra bra for alle. Det fattigeste har det verre enn før.

1
DrSchwei Sympati er fint, men hjelper ikke noe som helst. Bortsett fra at det kanskje gir den som starter en sympatitråd og synes den en fin bedre samvittgihet? Det eneste som hjelper er po...

Det eneste som hjelper er politiressurser til å stoppe bakmenn

Nei, det er flere ting som kan hjelpe. En bør gjøre det vanskeligst mulig for hele bransjen. Forbudet mot kjøp er en start, forbud mot salg bør også komme. Å stoppe bakmenn regner jeg som en selvfølge at man skal prioritere.

Så kan man jo si at da flytter de bare til andre land. Men javel, så la dem gjøre det da. Det er ikke Norges oppgave å fikse.

1
Navnebruker [sitat…] Nei, det er flere ting som kan hjelpe. En bør gjøre det vanskeligst mulig for hele bransjen. Forbudet mot kjøp er en start, forbud mot salg bør også komme. Å stoppe bakmen...

Forbudet mot kjøp er en start, forbud mot salg bør også komme. Å stoppe bakmenn regner jeg som en selvfølge at man skal prioritere. Så kan man jo si at da flytter de bare til andre land. Men javel, så la dem gjøre det da. Det er ikke Norges oppgave å fikse.

Et forbud mot salg vil jo virkelig sette jentene i en vanskelig situasjon - hvem tør da gå til politiet om de blir mishandlet? Det er jo virkelig å gjøre det verre.

Men når du egentlig ikke bryr deg, så lenge det er utenfor Norges grenser, så er det vel tydelig at sympatien ikke ligger hos jentene -men at du er mest opptatt av å beskytte deg mot ting og forhold du ikke liker.

2
DrSchwei [sitat…] Et forbud mot salg vil jo virkelig sette jentene i en vanskelig situasjon - hvem tør da gå til politiet om de blir mishandlet? Det er jo virkelig å gjøre det verre. Men nå...

Men når du egentlig ikke bryr deg, så lenge det er utenfor Norges grenser

Jeg tenkte meg at du ville benytte anledningen til å vri på det jeg skrev, lyge og fremstille det som jeg skrev noe helt annet.

Jeg skriver at det ikke er Norges oppgave å fikse prostitusjonsproblemet i andre land. Det står ikke et pip her om at jeg driter i prostituerte i andre land, og siden du har diskutert dette med meg et par dager nå, så vet du veldig godt at påstanden din ikke stemmer.

Dette var lavmåls, drSchwei. Jeg har forsøkt å holde en saklig tone med deg, og får en slik nedrig oppførsel tilbake.

Du trenger ikke å beklage. Du er herved plassert i min søppelhaug av ubetydelige debattanter.

1
DrSchwei [sitat…] Et forbud mot salg vil jo virkelig sette jentene i en vanskelig situasjon - hvem tør da gå til politiet om de blir mishandlet? Det er jo virkelig å gjøre det verre. Men nå...

Et forbud mot salg vil jo virkelig sette jentene i en vanskelig situasjon - hvem tør da gå til politiet om de blir mishandlet? Det er jo virkelig å gjøre det verre.

Er enig, og forbudet mot å kjøpe- gjør at slike "forretninger" blir langt mer fordekte/skjulte, og mishandel/vold blir vanskeligere å etterforske, og/eller i det hele tatt registrere...

Det er jo dette de prostituerte selv er redd for også. Måter å overleve på, de må de finnes uansett -dog helst etter hva de selv anser innebærer minst mulig risiko, ditto mest mulig åpenhet (noe forbud i seg selv ikke inngir).

1

Det er jo et gjennomgående problem at tilhengerne av loven ikke bryr seg om de prostiturerte - Marit Nybakk vil f.eks. ikke prate med dem en gang!

Og når man se på tilhengernes oppførsel den dagen loven ble vedtatt, så fatter man lett mistanken om at hovedanliggende ikke er de prostituertes situasjon.

Da er det veldig lett å trekke konklusjonen at andre sterke tilhengere av loven heller ikke har som hovedmål å hjelpe jentene.

For øvrig synes jeg godt Norge kunne støttet, gjennom EØS-midler, politistøtte for å ta bakmenn i land Nordmenn reiser til for å kjøpe sex, f.eks. Litauen.

1
Navnebruker [sitat…] Hvor ofte tar DU turen nedom bankplassen for å pludre litt med jentene?

Jeg er ikke politiker og forsvarer av loven. Men jeg hører på PRO-senteret, som er talspersoner for de prostituerte.

I vårt demokratiske system er det vanlig at lover blir sendt ut på høring blant de som kan tenkes å være relevante mht å kunne uttale seg i forkant før en lov blir vedtatt.

Det kalles høringsrunde.

F.eks. uttalte alle landets politimestre seg i denne saken.

Blant de som IKKE ble hørt var de prostituerte.

Mht personlig oppmøte har jeg blant annet sett at Inga Marte Thorkildesen var av de som faktisk snakket med dem det gjaldt mest.

1

Jeg må spørre, hvorfor akkurat jentene i Riga? Betyr det at jentene utenfor denne byen, ja faktisk i samme landet er irrelevante.

Og når det gjelder Hege Ulstein, den eneste, jeg gjentar, eneste grunnen til at hun er opptatt av dette, er fordi hun er en patetisk ap-papegøye som desperat forsøker å melke en nyhetssak.

På en måte kan man si at Hege Ulstein er en ikke-seksuell journalistikkens svar på "Nicole"

1

Ingen sympati for slike jenter. Liker at damer er søte, blide og med glimt i blikket jeg...

1

Hva med å følge opp sexkjøpsloven med sexsalgsforbud og tvungen omskolering og arbeidshjelp til alle prostituerte? I Norge TRENGER man IKKE å selge seg på gata. Sett et eksempel og gi de et annet arbeid å brødfø seg på.

1
Maewe Hva med å følge opp sexkjøpsloven med sexsalgsforbud og tvungen omskolering og arbeidshjelp til alle prostituerte? I Norge TRENGER man IKKE å selge seg på gata. Sett et eksempel og...

Hva med å følge opp sexkjøpsloven med sexsalgsforbud og tvungen omskolering og arbeidshjelp til alle prostituerte?

De kan ikke straffes med omskolering,det er fullt lovelig å selge sex i norge.Legg helder forholdene tilrette for dem,tillat bordeller med offentlig helsekontroll.

1
Navnebruker [sitat…] Nei, det er flere ting som kan hjelpe. En bør gjøre det vanskeligst mulig for hele bransjen. Forbudet mot kjøp er en start, forbud mot salg bør også komme. Å stoppe bakmen...

det er flere ting som kan hjelpe. En bør gjøre det vanskeligst mulig for hele bransjen

En bør gjøre det vanskeligst mulig for bakmann-delen av bransjen.

Og det gjør man bl.a. ved å opprette statlige bordeller – slik at den til enhver tid eksisterende (og uutryddelige) etterspørselen, får et mulig utløp,, og altså ikke tvinges,, til å oppsøke det illegale markedet.

For det er det som skjer i dag.. . . . .

1
DrSchwei Sympati er fint, men hjelper ikke noe som helst. Bortsett fra at det kanskje gir den som starter en sympatitråd og synes den en fin bedre samvittgihet? Det eneste som hjelper er po...

Sympati er fint, men hjelper ikke noe som helst. Bortsett fra at det kanskje gir den som starter en sympatitråd og synes den en fin bedre samvittgihet?

Det eneste som hjelper er politiressurser til å stoppe bakmenn

Ikke helt enig med konklusjonen din.

Det handler om å fremme holdninger i samfunnet om at prostitusjon ikke er noe annet enn en kynisk bedrift som utnytter mennesker i sårbare situasjoner. Det er viktig å forebygge! Jeg tenker hovedsaklig på den oppvoksende mannsgenerasjonen.

Hvis debatten ruller i media, hvis det blir mer oppmerkssomhet rundt dette, hvis man får høre mer om de prostituerte og deres levekår - kanskje det da kan forhindre at andre utnytter dems sårbare posisjon.

Det mest effektfulle er selvsagt mer fokus fra politiets side. Men man skal ikke undervurdere hvilken makt vi som samfunn har heller.

Kudos til trådstarter! Om det var for å lette sin egen samvittighet så spiller det svært liten rolle. Du fremmer viktige holdninger. La oss ta vare på ALLE sårbare jenter og gutter som ser seg nødt til å selge kroppen sin. La de få vite at det finnes en vei ut av det livet hvis det er ønskelig. La de få vite at de er mer verdt enn all verdens penger.

Og ikke minst: la kundene få vite at det de driver med ikke er noe annet enn en simpel voldtekt av et annet menneske.

1
Helisala [sitat…] Ikke helt enig med konklusjonen din. Det handler om å fremme holdninger i samfunnet om at prostitusjon ikke er noe annet enn en kynisk bedrift som utnytter mennesker i sår...

Og ikke minst: la kundene få vite at det de driver med ikke er noe annet enn en simpel voldtekt av et annet menneske

Så kvinner som selger sex ber om å bli voldtatt?

Holdninger er greit, men det er ikke Stortingets oppgave å bestemme hvilke holdnigner folk skal ha. Som Fosnes Hansen skriver i sin krontikk: En lov skal være en lov - ikke et synspunkt.

Fokus på menneskehandel, enten det gjelder prostiusjon, asfaltlegingg eller utnyttelse i arbeidslivet er viktig og bra. Men det betyr ikke at man samtidig skal lovregulere hva som skjer mellom to selvstendige mennesker..

1
joplina [sitat…] [Slettet]

Det er jo nettopp hovedargumentet for at man ikke vil kriminalisere salg. Det er i dag ingen som seriøst forelsår å forby salg, nettopp av hensyn til kvinnene.

Men men, som vi er kjent med i denne debatten - for noen er det viktigere å stoppe sex mellom "ikke likeverdige parter" enn at kvinnene skal ha beskyttelse mot de verste utskuddene.

1
DrSchwei Det er jo nettopp hovedargumentet for at man ikke vil kriminalisere salg. Det er i dag ingen som seriøst forelsår å forby salg, nettopp av hensyn til kvinnene. Men men, som vi er k...

Men men, som vi er kjent med i denne debatten - for noen er det viktigere å stoppe sex mellom "ikke likeverdige parter" enn at kvinnene skal ha beskyttelse mot de verste utskuddene.

Hva er det du sier egentlig...?

At mennesker som er på kant med loven på et eller annet vis ikke får beskyttelse, hjelp eller assistanse av norskt politi og helsevesen hvis de utsettes for diverse voldsovergrep eller drapstrusler...?

1
joplina [sitat…] Hva er det du sier egentlig...? At mennesker som er på kant med loven på et eller annet vis ikke får beskyttelse, hjelp eller assistanse av norskt politi og helsevesen hvi...

Har du nettopp sjålet en bil, går du neppe til politiet hvis bileieren dukker opp og gir deg et knivstikk i armen - når saken vil være ute av verden med det.

Videre: Er ikke de prostituerte uglesett nok i samfunnet enn at de fortjener å bli stemlet som kriminelle også?

1
DrSchwei Har du nettopp sjålet en bil, går du neppe til politiet hvis bileieren dukker opp og gir deg et knivstikk i armen - når saken vil være ute av verden med det. Videre: Er ikke de pro...

Har du nettopp sjålet en bil, går du neppe til politiet hvis bileieren dukker opp og gir deg et knivstikk i armen - når saken vil være ute av verden med det

Hæ...er jo årlig saker i media der biltyver anmelder bileiere som har gitt de en lusing , der butikkeiere er anmeldte for å ha vært hardhendte når de ikke har latt seg rane eller latt tyver få stjele hva de vil.

1
joplina [sitat…] Hæ...er jo årlig saker i media der biltyver anmelder bileiere som har gitt de en lusing , der butikkeiere er anmeldte for å ha vært hardhendte når de ikke har latt seg ran...

Nå er disse jentene litt mer sårbare enn en biltyv som regel. For øvrig skjønner jeg overhodet ikke at du vil kriminalisere disse svake jentene, de som er aller lavest på kvinners rangstige allerede. For meg framstår det om et ønske å sparke nedover.

1
DrSchwei Nå er disse jentene litt mer sårbare enn en biltyv som regel. For øvrig skjønner jeg overhodet ikke at du vil kriminalisere disse svake jentene, de som er aller lavest på kvinners...

For øvrig skjønner jeg overhodet ikke at du vil kriminalisere disse svake jentene,

Jeg har da virkelig ikke tatt til orde for noen kriminalisering av de prostituerte. Jeg har kun tatt for meg din argumentasjon. Den er minst like svak som du vil gjøre de prostituerte.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...