Kommer det an på hvor man vinner? Rikstoto og tipping i norge er jo skattefritt.

Men om jeg hadde vunnet over 90 mill hadde jeg betalt den skatten med glede...hører dere, dere der oppe, la meg vinne 90 mill!!

2
shabelle [sitat…] Bare første året. Året etter du vinner må du betale formueskatt, men det var sikkert ikke det du mente :p Det er selvsagt skattefritt å vinne pengene.. :)

Året etter du vinner må du betale formueskatt, men det var sikkert ikke det du mente

Ja, men hva jeg hadde gjort med de pengene i mellomtiden, er jo ikke godt å si.

Kunne ha investert dem i eiendommer med en tredjedels skatteverdi f eks.

Men det er jo et luksusproblem å betale formuesskatt etter å ha vunnet 90 mill uanset:-)

Blir vel årlig ca 1 mill i formuesskatt i Oslo? Eller er ikke hodekalkulatoren min helt påskrudd?

2
morbidsaint [sitat…] Og enda mer vil de ta, skal vi tro SV og Co. Utrolig at vi finner oss i det.

Yepp, men det er ikke bare SV og Co, vi må ta med Høyre. La meg forklare. De er begge enige om at folket skal være ansatt, og overskuddet genereres oppover i systemet. Det er bare eierstrukturen de er uenig om. Så enten er man Høyreslave for kapitalistene, eller melkeku for sosialistene. Men man sitter ikke igjen med mer av verdiskapningen selv uansett modell.

2

Forts fra innlegget over her: om man vinner 90 millioner i dag--

Missorstå meg rett--det er ikke forbudt ta med seg pengene til utlandet om man ønsker det,bare ikke glem å betale skatt av pengene i tide,dvs at skatten skal være betalt innen fristens utløp på neste års skatteoppgjør--vanlighvis juni og august,ellers er alt ok--det er faktisk den lille forskjellen som gjør folk til skattesnytere eller ikke:))

2
madigan Nei,ikke så enkelt,Jens og Co vil forholde seg i ro,men skattemyndighetene vil selvsagt reagere med en international begjæring om på gripelse (via politiet selvsagt) dersom du stik...

Begjæringen gjelder selvsagt kun i land som norge har utleveringsavtale med,men pr d.d. er det flere av disse landene, enn land som vi ikke har avtale med.

Men mener du nå en gevinst som er vunnet i utlandet eller her? Hvis jeg vinner jokerpotten i Rikstoto eller vikinglotto eller gullotto i Norge, må jeg jo smugle penger i cash ut av landet, ellers er de lette å spore.

Jeg hadde nok ikke flyttet, det ville blitt for mye bryderi når jeg først hadde vunnet så mye at skatten virkelig ble et luksusproblem.

Hvor mye er egentlig formuesskatten på 90 mill. Jeg fikk det til å bli 1 mill, men regner jeg feil? Kommer kanskje an på hvilken kommune man bor i?

Hvis jeg får 30% rente blir det 2,7 mill og jeg må betale 28% inntektskatt av dette, får jeg jo likevel 1 mill å rutte med på det første året uten å hugge inn i de 90 mill. En mill i nettolønn eller 80 000 pluss pr måned. Jeg hadde ikke greid å bruke det opp.

2
susilu [sitat…] Men mener du nå en gevinst som er vunnet i utlandet eller her? Hvis jeg vinner jokerpotten i Rikstoto eller vikinglotto eller gullotto i Norge, må jeg jo smugle penger i c...

Men mener du nå en gevinst som er vunnet i utlandet eller her? Hvis jeg vinner jokerpotten i Rikstoto eller vikinglotto eller gullotto i Norge, må jeg jo smugle penger i cash ut av landet, ellers er de lette å spore.

Nei,alle gevinster fra norsk tipping er beskattet fra før,så det man vinner fra dem er hva du får- men i million klassen må du betale skatt av rentene hvert år med mindre du investerer f-eks kjøper ny bolig--bil osv.

Men det finnes spill på nettet der man kan vinne millioner..nettlotto--eurolotto--nettpoker osv disse gevinstene kan man styre til en konto i utlandet (om man vil forsøke å lure seg unna skatt) men det vil jo selvsagt bli oppdaget før eller senere--folk som gjør dette avslører seg ved å bruke visakort f-eks ,alle elektroniske kort sladrer ved å legge igjenn spor,de tar ut i minibank--handler i kort terminaler--spiser ute--handler på nettet,og kortet legger alltid igjen spor= asvslørt:))

2

Hvorfor er det forskjell på å betale 25 millioner skatt av 92 millioner og å betale 150000 i skatt av 500000?

Skal man klage på skatt, så får man vel pinadø klage på all skatt.

2

Hadde jeg fått 9200 kroner og måtte betale skatt, ville jeg klaget.

Men med 92 millioner så ville jeg kalt det utidig sipping å klage over 25 millioner i skatt. Det hadde vært fullstendig uten betydning, da jeg kunne brukt en million i året resten av min levetid!!..pluss rentene!!

Formuesskatt og skatt av renteinntekter må alle betale. dersom de har positiv formue og penger i banken.

Men som sagt, med 92 mill. på bok hadde jeg ikke giddet å bruke energi på å bry meg om det!! :-))

1

25 millioner er sykt mye penger og jeg ville faen meg gjort ALT i verden for at staten ikke skal gribbe til seg mer penger de kan dele ut til arbeidskye innvandrere bl.a

Nei hvorfor inn i granskauen skal staten nyte av en gevinst JEG har vunnet,faens overformynderi,staten kan kjøsse meg i ræ..

1
blåstratos 25 millioner er sykt mye penger og jeg ville faen meg gjort ALT i verden for at staten ikke skal gribbe til seg mer penger de kan dele ut til arbeidskye innvandrere bl.a Nei hvorfo...

Vel, jeg for min del har fått igjen så det monner fordi jeg betaler skatt.

Selvom det i mange tilfeller kan diskuteres hvordan skattepengene blir brukt, så er det mange ting som de må brukes på.

Og slik burde det være : Den som har mye, betaler mer i kroner og øre.

Men feilen med skattesystemet er, at mange som har mye kan snike seg unna. Det er du og jeg, med små inntekter so mbetaler kalaset.

1
gråskjegg På hvilken måte ville "kun" 67 millioner på bok etter beskatning ha en negtiv innvirkning på livet ditt??. Du hadde fortsatt hatt så mye penger, at du ville ha et problem med å bru...

Jeg skulle selv klart meg med 67 mill, men jeg snakker om prinsipper. Staten burde ikke ha rett på noe slike. Som regel når du spiller, så bruker du penger som allerede er skattet på alle mulige måter i dette landet, og så vinner du 92 mill, så kommer faen staten å stjeler 25 mill av det også.

Latterlig, så enkelt er det.

Jeg betaler gledelig den skatten vi nå betaler, men denne skatten når man vinner slik er rent tyveri.

1

Jeg ville rett og slemt flyttet ut av landet.

Det stopper jo ikke med 25 millioner. Til neste år skal de ha formueskatt, og skatt av eventuelle renter etc.

Og sånn fortsetter det til staten har grafset til seg alt han ikke greier å bruke opp eller investere i ett eller anna..

1
susilu Kommer det an på hvor man vinner? Rikstoto og tipping i norge er jo skattefritt. Men om jeg hadde vunnet over 90 mill hadde jeg betalt den skatten med glede...hører dere, dere der...

Kommer det an på hvor man vinner? Rikstoto og tipping i norge er jo skattefritt.

Det er også et definisjonsspørsmål.

På utenlandske spill så er det 28% skatt, på Rikstoto, tipping og Lotto er det mye mer.

Pengene som satses kan deles i tre potter: 1) Gevinst, 2) Kostnad til å drive spillet (ink overskudd til eierene av utenlandske spill) og 3) Utbetaling til veldedige formål.

Hos utenlandske spill så eksisterer ikke pkt 3, så derfor må du selv betale den skatten. Tipper du på Lotto så er allerede den skatten betalt av Norsk Tipping.

Å sutre på denne måten er omtrent som å si, etter å ha vunnet 75 mill på VikingLotto neste onsdag: Fy faen så urettferdig, hadde ikke Norsk Tipping gitt til veldedighet så hadde jeg sittet igjen med over 100 mill, nå ble jeg skikkelig forbanna og sur, de har ranet meg for MINE penger!

1
PakWan Jeg ville rett og slemt flyttet ut av landet. Det stopper jo ikke med 25 millioner. Til neste år skal de ha formueskatt, og skatt av eventuelle renter etc. Og sånn fortsetter det t...

Jeg ville rett og slemt flyttet ut av landet.

Det stopper jo ikke med 25 millioner. Til neste år skal de ha formueskatt, og skatt av eventuelle renter etc.

Enig, og meld flytting før nyttår.

Hvis man tar eksempel (i ca-tall) så sitter han igjen med 67mill (ifølge andre i tråden), og da får han formueskatt på 0,4% (som blir 268000) og 28% inntektsskatt (den er jo nødt til å bli høyere) med en renteinntekt på 3% tilsvarer dette 187600.

Med andre ord, hvis man er idiot og har pengene på konto, så vil man få faste skatteutgifter på gevinsten på kr. 454 600, og da har man en gevinst på 216 000 kroner av renteinntektene alene (hvis vi sier de er på 3%). En latterlig lav sum når man snakker om 67 mill.

Når det er sagt, så har veldig mange land lite fordelaktige løsninger hvis man ønsker å ha pengene på konto, man ender som regel opp med å betale mye i skatter på rentene.

Nei, ha planen klar: meld flytting fort som faen, flytt til ett land og kultur du kan trives i, invester i eiendom og gjerne lettomsettelige verdier, og finn de beste mulighetene for å ha tilgang til cash, uten at du blir flådd av staten i dette landet.

1
SimplyTheBest

Å betale inntektsskatt av nie slikt ville jeg selvfølgelig likt dårlige der og da, men det er jo greit nok

Formueskatt og eiendomsskatt av verdiene i ettertid er derimot en forbaanna uting!

1
futureline [sitat…] Enig, og meld flytting før nyttår. Hvis man tar eksempel (i ca-tall) så sitter han igjen med 67mill (ifølge andre i tråden), og da får han formueskatt på 0,4% (som blir 26...

Med andre ord, hvis man er idiot og har pengene på konto, så vil man få faste skatteutgifter på gevinsten på kr. 454 600, og da har man en gevinst på 216 000 kroner av renteinntektene alene (hvis vi sier de er på 3%). En latterlig lav sum når man snakker om 67 mill.

Har du så mye penger, så kan du gjøre noe mer enn kun å være henvist, som lønnsmottager til å ha pengene i banken.

Du kan investere pengene og få mer igjen enn det du får ved å la de stå i banken, som bruker dine penger på å tjene penger.

1
gråskjegg [sitat…] Har du så mye penger, så kan du gjøre noe mer enn kun å være henvist, som lønnsmottager til å ha pengene i banken. Du kan investere pengene og få mer igjen enn det du får...

Joda er klar over det, og det får jo være opp til hver enkelt hva man ville investere i,- eiendommer er jo antagelig de sikreste, men det krever en viss tilstedeværelse å følge det opp, så det passer dårlig hvis man bare vil ligge i hengekøya på stranda. :-)

Prinsippet i saken er jo det at en slik sum penger faktisk gir deg de utgiftene i Norge.

1
SimplyTheBest

Man vil fortsatt sitte igjen med 67 mill, og med en rente på 5% så vil man jo ha en inntekt på 3,35 mill - 1,1% formueskatt = omtrent 2,5 mill. Man har så man greier seg selv med lav rente. Og man har allerede betalt boliglånet sitt!

1

Studenten får vel ingen sympati hos noen, men.. jeg lurer på om det hadde vært lurt av ham å satse litt av pengene for å kjøre en rettssak om dette.

Forskjellsbehandlingen staten gjør her mellom statlige/godkjente lotterier og andre lotterier hadde kanskje ikke holdt i forhold til EU-retten om forskjellsbehandlingen... jeg vet ikke..

1
Laster...