Aktuelt

bjoro33

Bompenger

Ja det kan vel være et greit tema å diskutere:)

Hva skal finasieres med bompenger? Er alt lov?

Til oppsetting av parkering forbudtskilt. Til drift av kollektivtrafikk. Bussholdeplassopprusting. Til oppsetting av lysregulering ved fotgjengeroverganger, fotgjengeroverganger, hastighetsreduserende tiltak Fortau, sykkelfelt og tradisjonell gang- og sykkelveger Til fysiske tiltak som vanskeliggjør høy fart.

Tilsammen kommer dette på 960 millioner kroner. Skal finansieres med åtte eller ni antennepunkter, men en passeringspris på kr 8. Passeringspunktene skal stå i max 15 år og ha en dagstrafikk på 60 000 biler.

Slik ser det ut pr dags dato at det blir i Grenland.

Skal for å retferdiggjøre litt , legge til at det også skal bygges to korte strekninger med vei til ca 700 mill.

Må jeg betale bompenger i 15 år for at det skal komme opp noen buss-skur, fartsdumper og parkering forbudtskilt. Jeg gremmes.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Må jeg betale bompenger i 15 år for at det skal komme opp noen buss-skur, fartsdumper og parkering forbudtskilt. Jeg gremmes.

Velkommen i klubben...

1

Må jeg betale bompenger i 15 år for at det skal komme opp noen buss-skur, fartsdumper og parkering forbudtskilt

Ja. Det må du nok.

"Man høster som man sår" heter et gammelt ordtak Det gjelder også når man stemmer ved politiske valg. Når flertallet i Norge vil ha røde politikere, blir det bompenger. Det er ulempen med et demokrati.

Må nok også kommentere JJularbo's kommentar: Det burde stå "Velkommen tilbake i klubben." Husker ikke nøyaktig, men det må vel være ca 10 år siden vi i Grenland ble kvitt bommene sist

1

I bompengeplanene for Harstad (som sannsynligvis etter valget ikke blir realisert) utgjorde også tiltak for kollektivtrafikk og gang- og sykkelstier en meget betydelig prosentandel av den totale pakken (med forbehold om å huske feil mener jeg at så mye som 20-30% av det som skulle bygges var for fotgjengere og syklister!). Finansieringene skulle være 80% bompenger og resten finansiert av stat og fylke.

Bompengene skal selvfølgelig betales av bilistene. Jeg har aldri skjønt hvorfor det er bileierne som skal finansiere tiltak og utbygging for de som bruker andre framkomstmidler.

1

Hva skal finasieres med bompenger?

Du glemmer en vesentlig ting, offentlig sysselsetning. Det er veldig mange som må jobbe for å administrere denne skatten.

1
ehall [sitat…] Du glemmer en vesentlig ting, offentlig sysselsetning. Det er veldig mange som må jobbe for å administrere denne skatten.

Du glemmer en vesentlig ting, offentlig sysselsetning

Jeg utelot det;)

Men enkel regning; 60 000 passeringer hver dag i 15 år a kroner 8...............gir ca 2,7 milliarder inn. Og for det får vi en utvidet veistump på Hovenga (2km?) og en sving fjernet på vegen til Ulefoss (2 km?) Dette er vegprosjekt til under 700 millioner.

Resten, ca 2 milliarder skal gå til innsnevringer, fartsdumper, bussholdeplass-skur, parkeringsforbudtskilt og renter. Det må da pinadø være nok til a betale en bunch mennesker til å se på bilder av bilnummer også.

Forrige gang vi hadde bompenger fikk vi to nye bruer over Skienselva og en tunell. Altså litt mere enn vi fleipet med lengre oppe i tråden. Denne gangen ser det mest ut som vi skal finansiere alminnelig vegvedlikehold og trafikkskilt.

Tragisk

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...