Aktuelt

haukeblikket

Rosetog for kjæledyrene snart ? ,,,

Nordmennene må være veldig oppskrytt oppførselsmessig sånn i snitt nå, og da snakker jeg om den nye typen nordmenn som har oppstått i løpet av de siste 10 årene eller så, oljealder-nordmannen de luxe. Men det er ikke måte på hvor humane, forståelsesfulle, greie, hensynsfulle, inkluderende osv. vi gjerne liker å se på oss selv for å være. Nå ser vi imidlertid rett-sida av "nordmenn flest", disse groteske/bestialske kjæledyrs-drapene som foregår, for at overbetalte, egoistiske nordmenn skal få dra til utlandet på ferie, ofte det som har vært omtalt som sex-reiser til Thailand for å få tilfredsstilt sin perversitet, gjerne med barn visstnok (ref. Redd Barna-advarsel for svært få år tilbake, - og er det noe særlig bedre nå mon tro ?... - neppe, men la ikke denne digresjonen avspore evt. debatt for mye).

Noe av det feigeste og fæle for tida er at foruroligende mange nordmenn nå gjør skrekkelige ting mot sine tidligere så etterlengtede og kjære "selskaps"-dyr, særlig utsatt later katter og kaniner å være, men også hunder går nå en ublid sjebne i møte, ser det ut til i følge presseoppslag, og dét er jo bare toppen av et isfjell. Rart at barna i familien kan gå med på slikt (og ikke melde mer ifra) bare for å komme seg på en tur... Andre sektorer som nordmenn avslører seg på mht. å oppføre seg som de reineste svi.., er f.eks. på arbeidsplasser. Man hører om mye mobbing av arbeidskollegaer f.eks.. Nordmenn er ikke såå greie altså, som disse diverse rose-togene og diverse andre initiativ i humanismens navn skulle tilsi. Det er ikke måte på hvor inkluderende nordmenn er, heter det seg. På TV2s frokost-TV i dag var det f.eks. en journalist fra Aftenposten (kvinnelig sådan) som syntes vi som folk nærmest burde ha en pris for hvor prektige/bra vi nordmenn er. Kvalmende selvforherligelse, spør du meg. Og er det ikke godt over 50 000 norske skolebarn som daglig føler seg betydelig mobbet, noen av dem blir invalidisert og søker trygd i ung alder.. Hvor er den påståtte inkluderende og "varme" holdningen som ungdommer intervjuet etter massakrene i fjor sommer hevder råder også blant barn og unge i Norge nå for tida ? Vanskelig å finne den igjen i praksis f.eks. ute i norske skolegårder iallfall .....

Nordmenn bør senke trynet sitt en smule nå. De begynner dessuten å bli kjent i utlandet for negative forhold, gjerne på individbasis. Nevnes kan denne terror-mistenkte nede i araber-land, videre han som tente på et New York-hotell, en annen borte i USA var uheldig og fikk sikkert en feil dom, men like fullt negative oppslag om "en nordmann", norsk data-hacker med alvorlige forhold bak seg avslørt av FBI, fulle nordmenn som må legges i golvet med makt om bord på flyreiser, en rekke episoder rundt om i verden med nordmenn nå. Og så var det jo en sak med en viss normann i fjor sommer i juli... Utlandet må vel snart begynne å heve øyenbrynene over hva slags typer de nyere nordmennene egentlig er blitt. Trauste og ærlige som f.eks. hardt arbeidende norsk-amerikanere var i sin tid og med påfølgende godt ry der de oppholdt seg, slike typer nordmenn er nok for lengst historie, dessverre.

Få en demonstrasjon for kjæledyrene snart.. (Og det hadde vært på sin plass om noen hang opp plakater over familier som har avlivet sine kjæledyr på en bestialsk måte, når dette faktum er kjent og medfører riktighet, - kanskje de sågar skryter av det sjøl, hva vet jeg, burde vært strenge strasffer for slikt iallfall. Det kunne de hatt godt av iallfall, hensynsløse som de selv er.

5
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Ja enig i mye som du skriver her. Det er svært dårlig lovgivning i landet mht.dyrevern. "Dyr ikke skal lida i utrengsmål",,,dette holder ikke vann i det hele tatt. Det er bønder som ikke installerer brannalarm og sprinkler systemer i fjøsene sine enda. Utrolig! Det er brann på brann hvor dyrene brenner inne..og i avisen står det etter på at "det ligger en personlig tragedie bak..". Ja det er jamen tragisk!! Det skulle ha blitt gitt store pengbøter som sved skikkelig. Da tenker jeg at flere hadde fått orden på sakene i fjøsene rundt om.

En annen skammelig ting er også pelsdyrnæringen. Helt ubegripelig at en slik svært subsidiert "næring" skal få fortsette. Det kom mange reaksjoner politisk ved den store saken hvor en stor sak om forholdene på slike farmer kan være kom ut. Men gjorde politikerne noe?? Neida, vi kan fortsatt se skammens bur ute noen ganger i naturen og andre ganger inne på gårdene hvor andre dyr går ute i gresset og beiter og rev og mink springer rundt i sine bittesmå bur og biter seg i bena i frustrasjon og smerte.

De får aldeles ikke bruke sine naturlige instinkter. Og dette skal skje fordi at nyrike russere etc. skal kjøpe pels, et plagg som overhodet ikke trenges i våre dager.

2
koriander1 Ja enig i mye som du skriver her. Det er svært dårlig lovgivning i landet mht.dyrevern. "Dyr ikke skal lida i utrengsmål",,,dette holder ikke vann i det hele tatt. Det er bønder so...

"det ligger en personlig tragedie bak..". Ja det er jamen tragisk!! Det skulle ha blitt gitt store pengbøter som sved skikkelig. Da tenker jeg at flere hadde fått orden på sakene i fjøsene rundt om.

Kanskje ikke sprinkleranlegg, men jeg tipper de har god forsikring på både buskap og bygninger. :-)

1

Rart at barna i familien kan gå med på slikt (og ikke melde mer ifra) bare for å komme seg på en tur...

De blir vel like kyniske og avstumpede som foreldrene, man lever vel som man lærer. Det mor og far gjør er alltid riktig for et lite barn, og om det har en sunn intuisjon, som sier noe annet, blir nok den fortrengt, man kan ikke leve med slike foreldre uten å rasjonalisere seg inn i en boble der det de gjør er rett.

Vi er et åndsforlatt folk. Tomhet må fylles opp med et hektisk liv, "vi lever jo bare en gang"....spise. pule, drikke, juge, tjene penger, masse penger, kjøpe, kjøpe, bruke, kaste, bruke, kaste. Jo mer søppel du etterlater deg, jo mer meningsfylt lever du visst...mere søppel=høyere status?

Alt blir avlivet: Bamsen vår hadde en gang en sjel, men selv et levende kjæledyr har "mistet" sjelen for egoistiske mennesker i dag, som ikke ser noen annen mening i livet enn å ete seg feite, drikke seg fulle, sole seg, jobbe livet av seg for å dra på OPPLEVELSESFERIE...opplevelsene er ofte langt av gårde, de, av en eller annen grunn.

MEG FØRST! Målet er "Been there, done that", se mitt søppel, det er mine medaljer. Der ligger også de kjæledyrene som sto i veien da JEG skulle realisere MEG, og der ville kanskje barna ha ligget også, om ingen hadde visst at de var født, MINE...jeg gjør som jeg vil med MITT...

Nei uff, dette oser av misantropi....der avslørte jeg meg visst...

Men det er på høy tid med et rosetog for dyrene våre. Og det er mange vidunderlige mennesker der ute som står på for dem, det hjelper å vite det i disse tider.

1
koriander1 Ja enig i mye som du skriver her. Det er svært dårlig lovgivning i landet mht.dyrevern. "Dyr ikke skal lida i utrengsmål",,,dette holder ikke vann i det hele tatt. Det er bønder so...

koriander

- dette med dyremishandling i næringsvirksomhet er en annen side ja, jeg hadde denne gang mest i tankene hvor følelseskalde (lite igjen av rosetog-"omtanken" da - derfor dette begrepet trukket inn -) det ser ut til at påfallende mange er overfor sine "nærmeste" dyr, altså kjæledyrene sine og som de gjerne har hatt et nært forhold til i flere år osv. Å legge en stein i et hundebur og kaste det med sin tidligere kjæledegge i vannet, slikt er skikkelig rått gjort. Hva ville, mon tro, Husby og Sørheim omtalt slike som ?, - og det er mange av dem viser det seg... Iallfall følelseskalde mennesker. (Vi lærte mye interessant under den store rettsaken som har pågått, psykiaternes "foredrag" var jo interessant voksenopplæring vedr- menneskesinnet .... Når det gjelder inspeksjon på gårder, så har vel finansministeren funnet ut at det kan skape press i økonomien og skape inflasjon osv. hvis dyreverns-nemdene rundt om i landet får like "mye" som tidligere, så disse går nå på skikkelig sparebluss, ja, i mange bygder er de vel ikke lenger i funksjon. "Pæeng på bok" i stedet vet du, denne finansministeren forårsaker mye trøbbel både blant folk og dyr (lite midtdelere og lite til dyreverns-inspeksjoner bl.a.).

Mitt forslag er at f.eks. AUF kanskje heller drar rundt på gårder i sommer og ser til at dyrene har det bra, i stedet for å reise rundt med sin mye omtalte Sommerpatrulje og pirke i småtteri de måtte finne hos arbeidsgivere som er så greie å ansette ungdommer noen få uker, slik at de får seg litt ekstra lommepenger osv. Blir bagateller dette med penger og arbeidsforhold satt opp mot behovet for inspeksjon av dyrevelferd. - i grunnen, dagens ungdom greier nok å si ifra hvis det er noe som er for ille, - dyrene greier ikke å få varslet, som kjent... (De kan gjerne ta seg en tur innom pleiehjemmene også, under måltider, og se hvor mye hjelp de svakeste der får....).

1
susilu [sitat…] Claudia Cardinale, italiensk skuespillerinne på Brigitte Bardots alder, omtrent, kan jeg tenke meg. Ligner meg på en prikk:-) :-)

- Claudia ja, dét var kvinner det...

Og om du ikke ligner på en prikk, så kan det godt være at du er ganske så lik. Tar det litt på teften. Mørkhåret iallfall. (Var "teften" min dårlig ?). Digresjon igjen, men so what ? Ingen som leser dette lenger nå sikkert, - gått ut på dato og aktualitet... (?).

1
haukeblikket - Claudia ja, dét var kvinner det... Og om du ikke ligner på en prikk, så kan det godt være at du er ganske så lik. Tar det litt på teften. Mørkhåret iallfall. (Var "teften" min då...

Mørkhåret iallfall. (

Jepp, mørkhåret, ikke HELT ulik, da (:-)), var modell og linselus en gang....hehe...men Signora Cardinale er mye eldre enn meg, hun er født i 39, ser jeg....litt yngre enn Bardotten, da, hun er 34-modell:-)

Those were the days!

1

susilu

- der ser du, hårfargen kunne jo vært så mangt, så godt tippet mao. Du er jo en engasjert kvinne må være. Snart 25 000 innlegg.

Slikt står det respekt av, samfunnsengasjert er du iallfall, dét kan man jo trygt si .... Stå på videre (sikkert gjensidig uenig i mangt og mye, men pytt pytt, har ikke oversikten :). Sløvhet og lite engasjement er det jo nok av i dag, av typen; "Samma for meg"....

Noen vennligsinnede betraktninger her i denne runden altså, men kom gjerne med noen grausame Salber hvis jeg fortjener det ;-) en eller annen gang senere for det, og påvis gjerne konkrete feilaktige påstander osv. Og bra utseende fritar heller ikke deg for kritikk fra mitt hold. Selvfølgelig. Men atter takk for det skjønne bildet, blir alltid i godt humør av å se "deg"... Du lyser opp siden gjerne.

1
haukeblikket susilu - der ser du, hårfargen kunne jo vært så mangt, så godt tippet mao. Du er jo en engasjert kvinne må være. Snart 25 000 innlegg. Slikt står det respekt av, samfunnsengasjert...

Noen vennligsinnede betraktninger her i denne runden altså, men kom gjerne med noen grausame Salber hvis jeg fortjener det ;-) en eller annen gang senere for det, og påvis gjerne konkrete feilaktige påstander osv. Og bra utseende fritar heller ikke deg for kritikk fra mitt hold. Selvfølgelig. Men atter takk for det skjønne bildet, blir alltid i godt humør av å se "deg"... Du lyser opp siden gjerne.

Takk for vakre ord, ja, vi får stå på som tenkende samfunnskritikere begge to, enige i mye og sikkert uenige i mye også:-) Respekt er nøkkelen:-)

Tror denne tråden skal bli lenger...den bør bli lenger...i hvertfall må noe skje mtp dyrehold. Folk må vite at de adopterer en hund, en katt for gode og onde dager og at kjæledyr betyr utgifter til veterinær, kennel, evt omplassering/fosterhjem.

Et barn blir hverken avlivet eller dumpet i skogen (ikke i dag, i hvertfall) uansett hvor multihandikappet det måtte være. Selv om det betyr blodslit og hele familien må lagge planer etter dette barnet. Vi har lover.

Tro om det hadde vært slik også i dag at man hadde sett dumpede barn dersom ingen visste hvem sine de var? Jeg tror det finnes så kyniske mennesker.

Derfor synes jeg vi må få et dyreregister, slik at alle kjæledyr er registrert og chippet, og selv om jeg i bunn og grunn er mot kontroller av enkeltmennesker, er jeg for akkurat i denne saken.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...