Aktuelt

riksen77

utdanning! forslag fra NHO

Kristin skogen lund har kommet med et forslag om å stimulere ungdom til å velge utdannelse på bakgrunn av det næringslivet trenger av arbeidskraft i årene fremover. dette har hvert foreslått også tidligere uten hell. hun ønsket å bruke lånekassa til å stimulere ungdom som valgte de utdannelsene som det var mest behov for.

hørte på radioen på jobb i dag og der var det intervju av en person fra en elevorganisasjon, fikk ikke helt med navnet men det er har egentlig ingen betydning. men han syntes dette var en dårlig ide, og mente at ungdom skulle fritt velge det som de ville studere. han la det frem på en sånn måte at det var egentlig ganske uinntresant hva det var behov for, de valgte det de hadde lyst til. syntes det hørtes litt merkelig ut. det er jo det som bør være mest inntresant når en skal velge studie - hva vilø det være behov for i fremtiden. eller tar jeg helt feil?

jeg må si meg enig med NHO, det er jo et poeng å velge en utdannelse der det er mulighet for arbeid når man er ferdig, og ikke gå en masse år på universitet, høgskole eller yrkesskole for så å ikke få noe jobb innenfor det du har studert. han fra elevorganisasjonen la det frem på en slik måte at folk måtte da vel studere det som passet dem. jeg skjønner jo at mange vil studere og kanskje få en jobb som de kanskje får brukt sin store drøm eller hobbyen sin, men alle kan ikke gjøre det. det bør igrunn ligge ganske mye fornuft til grunn når en velger hvilke studie man skal ta.

i norge er vi så heldige å ha gratis skole gang, det betyr vel ikke at alle bare kan studere seg til arbeidsledighet? som endel faktisk gjør, eller at de ikke fpr brukt for den utdannelsen de har brukt årevis på.

skole myndigheter har jo selvsagt et stort ansvar her, og åpne flere studie plasser innenfor de yrkene der det er stort behov og samtidig stenge studieplasser på de studiene som det overhode ikke er behov. hva tenker dere andre? bør lånekassa stimulere slik at vi får flere studenter til det norge trenger, eller skal utdanning velges kun utifra hva ungdommen vil?

1
7 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Det burde absolutt i alle fall eksistere et relativt effektivt nettverk _før_ videregående som hjelper deg å ta realistiske valg sånn at du kan ta vare på deg selv i voksen alder.

Har ikke tro på "tvang", men hjelp hadde vært veldig gunstig tror jeg.

1

en person fra en elevorganisasjon, fikk ikke helt med navnet men det er har egentlig ingen betydning. men han syntes dette var en dårlig ide, og mente at ungdom skulle fritt velge det som de ville studere. han la det frem på en sånn måte at det var egentlig ganske uinntresant hva det var behov for,

Ja, hvis mange unge tenker som han her, så er det ikke merkelig at norske arbeidsgivere må ta inn utenlandsk arbeidskraft..

1

Med tanke på hvor mye tid man tilbringer på jobben i løpet av et liv, så synes jeg veien ditt får være noe man selv bestemmer. Det er ikke NHOs jobb å diktere hva folk skal utdanne seg til (sånn at arbeidsgivere får større konkuranse om sine utlyste stillinger.. noe som igjen betyr at de kan holde lønnsnivået nede). Ikke glem i det hele her at NHO er en interesse organisasjon for de som eier bedrifter her i landet (ikke for de som er arbeidstakere). Hva er interessene deres ? Et av dem er iallefall å holde lønnsbudsjettet lavt.

Myndige mennesker bør være i stand til å tenke selv og ta konsekvensene av dette. Trenger ikke noe NHO som står og styrer i bakgrunnen.

1
kansas00 Med tanke på hvor mye tid man tilbringer på jobben i løpet av et liv, så synes jeg veien ditt får være noe man selv bestemmer. Det er ikke NHOs jobb å diktere hva folk skal utdanne...

Ikke glem i det hele her at NHO er en interesse organisasjon for de som eier bedrifter her i landet (ikke for de som er arbeidstakere). Hva er interessene deres ? Et av dem er iallefall å holde lønnsbudsjettet lavt.

jeg vet utmerket godt hva NHO er, de er en innteresseorganisasjon for bedrifter, og det er jo bedrifter som har arbeidsplasser. tror vel kanskje de er mer opptatt av å få kvalifisert arbeidskraft. hvis de ikke får tak i arbeidskraft kan de heller ikke utføre jobben.

1

hørte på radioen på jobb i dag og der var det intervju av en person fra en elevorganisasjon, fikk ikke helt med navnet men det er har egentlig ingen betydning. men han syntes dette var en dårlig ide, og mente at ungdom skulle fritt velge det som de ville studere. han la det frem på en sånn måte at det var egentlig ganske uinntresant hva det var behov for, de valgte det de hadde lyst til.

Trikset her er å finne en balansegang. Det er veldig viktig at man får seg en jobb man trives med. Man tilbringer tross alt veldig mye tid på jobb i løpe av ett år, hvis man ikke trives er det en god sjanse for at NAV blir neste stopp, og det er iallefall ikke til samfunnets nytte.

Jeg kunne iallefall aldri tenke meg å utdanne meg til noe jeg ikke likte bare pga det var stor etterspørsel for det. Da hadde jeg heller prøvd å finne en middelvei, ett yrke det er god sjans for å få jobb innen, men som jeg også kan se for meg at jeg trives med. Men dette er selvsagt ikke like lett for alle og finne.

1
rune89 [sitat…] Trikset her er å finne en balansegang. Det er veldig viktig at man får seg en jobb man trives med. Man tilbringer tross alt veldig mye tid på jobb i løpe av ett år, hvis m...

Jeg kunne iallefall aldri tenke meg å utdanne meg til noe jeg ikke likte bare pga det var stor etterspørsel for det.

Man innser jo selv bedre enn NHO hva man er egnet for. Det vil være stort behov for faglærte lærere i fremtiden. Det er ikke dermed sagt at det er et yrke alle egner seg i. Personlige egenskaper er vel en av grunnene til at man går forskjellige veier i yrkeslivet. Sånn bør det også være.. og bør ikke være sånn at folk utdanner seg til arbeidsledighet. En veldig stor andel av befolkninga jobber jo med noe annet enn det de er utdannet til.. Uten at det gjør dem noe dårligere.

1

Lignende innlegg

Nedgangskameratene styrer Norge

Nedgangskameratene styrer Norge nå. Og mange angrer tydeligvis på at de ga sine stemmer til AP og Sp. Hadde det vært valg i dag hadde Støre og Vedum vært avhengige av både MDG og Rødt i tillegg til SV...

Massiv strøm-smell for Støre: - Vokser i omfang dag for dag

Arbeiderpartiet og Senterpartiet synker som to steiner i fersk måling. Oppturen fortsetter for Erna Solberg.


Bilde www.msn.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Peace in our time?

Kald krig, hvorfor? Terrorbalanse.? Krig med stedfortredere? Lavintensitetkrig med anriket våpen.? Troen på egen overmakt? 2 x Afghanistan, Vietnam,Tidligere Jugoslavia? Atomvåpen som trussel eller ik...
1
4 svar
Aktuelt VGD Siste svar

Natos plan for å hindre krig i Europa

Nato-landene og USA vil i neste uke sende konkrete og skriftlige svar på Russlands krav til en ny sikkerhetsordning i Europa. Nato har allerede foreslått tre møter med Russland i de neste ukene, med k...
Bilde

Natos plan for å hindre krig i Europa: Tilbyr Russland tre hastemøter

Nato-landene og USA vil i neste uke sende konkrete og skriftlige svar på Russlands krav til en ny sikkerhetsordning i Europa. Nato har allerede foreslått tre møter med Russland i de neste ukene, med k...


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...